Hogy ne beszélgess csak magaddal, nagyon jó utat és kellemes nyaralást kívánok.
Sarti nagyon szép hely volt 1998-ban mikor ott nyaraltam két hetet. Manapság állítólag sokkal zsúfoltabb, ézért mi letettünk róla, hogy visszamegyünk (pedig szándékunkban állt). Te biztosan jól fogod magad érezni, hiszen fiatal vagy és az a nyüzsi gondolom Neked való.
Gyönyörû fekvése van a falunak és klassz, széles homokos tengerpartja.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz... Szuper lesz, meglátod! Jókat lehet csatangolni a part mentén a homokostól a sziklásig, közben élvezni a gyönyörû tájat... (A napozással nagyon vigyázz; csalóka!) Csak a móka kedvéért mondom, hogy van a parton egy pálmafás fedett teraszos étterem, ahol tavaly magyar srác is felszolgált, s felajánlotta, hogy ha nem bírod a görög kaját, bármi magyaros ételt is elkészít rendelésre... Elképzeltem, hogy ott ülök és eszem a paprikáskrumplit... Járjatok egyet a faluban is! Olvastál máshol is beszámolókat? Érdemes kicsit kutatni... Meg hát nem fogsz Te unatkozni, amilyen szerelmes vagy... Jó nyaralást!
De arik vagytok, köszi:)
A napozás: szerencsés alkat vagyok, nem égek le, jó bõrt örököltem:)
Rengeteg beszámolót olvastam, mert szeretek elõre is tájékozódni a helyrõl, ahova készülök! A Narancspartot nem szeretnénk kihagyni:) Jaa, meg a Meteorát sem!
A kajával kapcsolatban, hát én sem tudnék szerintem paprikás krumplizni Görögországban...
Valcsi, Apci, ti is mindjárt utaztok, ha jól sejtem, csak máshova:)
Ne bízd el magad napozásügyileg! Nem csak a leégés lehet veszélyes! Majd biztos látod Te is, hogy sokan polóban és valami fejfedõvel fürdenek, hogy többet lehessenek a vízben... A Meteorák onnan azért elég nagy kaland; messze van, kb. 350 km... Nem biztos, hogy egyszerre érdemes habzsolni...
Fakultatívval mennénk oda, ugyanis eleve busszal utazunk ki, jogsi meg nincs, de ha lenne se kockáztatnám meg, hogy eltévedjek meg hasonlók...
OK, vigyázok a bõrömre, de nem szívesen jönnék haza fehéren:)
nagyon remélem, hogy alkalmas lesz bícsezésre az idõjárás...
Tényleg vigyázz a napozással, mert a széltõl nem érzed mennyire éget. Pont Sartin történt, hogy a párom is úgy állt hozzá, hogy neki olyan a bõre, ami nem ég le (addíg tényleg nem égett le). Kifeküdt a napra minden napolaj nélkül, és este mikor felmentünk olyan piros volt mint a pipacs. Fájt mindene, se ülni, se feküdni nem tudott anélkül, hogy ne sziszegett volna. Egy egész flakon Cream 21 testápolót kentem rá, amit kb. 20 perc után teljesen beszívott a bõre. Másnap én lementem napozni és fürdeni, de Õ csak az erkélyre ment ki néha, és megnézte, hogy megvagyok-e még (A tengerparti Triphonban laktunk). Szóval csak óvatosan. Legalább egy 15-ös faktorú napolajjal kend be magad.
A 2x350 km busszal is annyi, sõt, a busz lassabb... Tóbb kolostor van... Tudd meg, mielõtt belevágtok, mire mennyi idõ jut, s az még megéri-e (mert ára is van)!? A legtöbb kolostort kész gyalogtúra megközelíteni, s akkor még meg is kell nézni, meghallgatni, amit mondanak róla (ha van vezetõ)... Ne érts félre, nem akarlak lebeszélni róla; én tavaly voltam, de Sartiról hajnalban indulnék, s este késõn este holt fáradtan érnék jó esetben vissza...
Mi annak idején szervezetten voltunk elõször a Meteóráknál. Két kolostorba vittek csak (Meteoron, Agios Sztefanosz). Ezeket kényelmesen meg tudtuk nézni. Idegenvezetõ nem valószínû, hogy lesz, mert csak engedéllyel vezethetnek külföldiek, ami bizony nagyon megdrágítaná.
A "Leírások" rovatban írtam a Meteóra kolostoregyüttesrõl, azt kinyomtatva szerintem Dijuska is el tud igazodni a látnivalók között, így maga oszthatja be a rendelkezésre álló idõt.
Emléxem, Korfun is rögtön mondta az idegenvezetõ csaj hogy vigyázni kell, mert a tengeri szél miatt nem érzed, hogy ég a bõröd...
nem történt bajom szerencsére, mondjuk be voltam kenve egy 10es kenõccsel.
A nagyon magas faktorokat azért nem szeretem, mert a barnulást is megakadályozza.