Busszal mennék egyedül Athénba júliusban,mivel családi okok miatt másképp nem megoldható,de nem tudom hogyan induljak neki! valaki tudna valami segítséget nyújtani?? kivel,mivel,honnan?menniyért????
Elõre is köszönöm!!!
A buszt most hogy érted? Hogy eleve Magyarországról busszal, vagy busszal akarsz ott közlekedni?
Úgy rémlik, hogy a Népstadion buszpályaudvarról megy Szalonikibe busz...ott meg csak át tudsz szállni másikra. Szerintem hívd fel a buszpályaudvart.
Sajnos nem írtad meg pontosan, hogy mikor szeretnél indulni júliusban, és vissza is busszal szeretnél-e jönni és mikor. Egy útra Budapest Athén 20.000,-Ft, oda-vissza 35.000,-Ft.
Nézd meg a következõ honlapot, ott állítsd be pontosan az indulási napot Budapestrõl, majd vissza Athénból, és már is megkapod, hogy melyik napon, hány órakor van járat a két város között.
Hosszas töprengés után teszem fel a kérdést... Útba esik Athén, de csak bõ fél napom lenne rá, kb. 6-7 óra... Tudom, hogy ez közel a nullával egyenlõ, de mégis... Ha bemegyek kocsival, mekkora a valószínûsége, hogy az Akropolis/Plaka közelében kapok parkolóhelyet? Gondolom, ha kapok - ahogy olvasgattam - az egy kisebb vagyon... De kapok? Variáltam a metróval, a közelbõl vonattal (szinte minden info megvan), de az is mind idõveszteség... A parkolóhelyekrõl nem találok semmi konkrétumot, csak általánosságokat, hogy van, de tele van és drága...
Minden tippet, ötletet, konkrétumot nagy örömmel fogadnék. Azt is, ha esetleg lebeszéltek róla... A fakultatív kirándulás Tolo-ból alig jöhet szóba, mert így is sok kirándulást terevezünk, az egy hét meg kevés... (Amúgy kéthetes körút lesz, de pihenni is jó lenne valamikor. )
Jut eszembe: most is be van állványozva az Akropolis jórésze, hogy a közelébe is alig lehet menni, a fényképezés meg reménytelen?
Húhu, h.apci, ez aztán jó kérdés. Mármint nem az állványozás,mert az mindig vándorol, tehát mindig egy másik részlet van éppen beállványozva, de nem az egész. A parkolóra értettem. A mi szállodánk két évveé ezelõtt nagyon közel volt az akropoliszhoz, de az utcájában jól lehetett parkolni és ingyen. Csak juss el ilyen kis utcákig - az egy élet-halál harc. Csupa egyirányú utca, hiába nézel ki egy tervezett útvonalata térképrõl, avégén tuti, hoyg sehol sem tudsz úgy bekanyarodni, ahogy szeretted volna. Szóval nem kizárt dolog, hogy találsz helyet - ha van hozzá elég ideged. VAgy pl. Miáék valami kis õrzött parkolót találtak, ahol fizetni kellett, de megérte. Konkrét tanácsot nem tudok adni. Ha bátor vagy, belevágsz.
Köszi vojandi! A bátorságon nem múlik, de meg is szívhatom... Ha jól emlékszem, éppen Ti álltatok tovább az agyvérzés határán egy órás körözés után Galatasból... Két hete az olaszoknál jártam így; még túlságosan friss az élmény...
No akkor most én is kérdeznék. Athénben szeretnénk tölteni 2 éjszakát június végén. Nézegetem a szállás lehetõségeket, de nem igazán van inyemre való.
Hogy mi a bajon velük?
-Hát az, hogy nagyon sok hotel a központban van. Nincs kedvem beautózni. Sokkal inkább felülnék a metrora, buszra vagy villamosra, és azzal mennék be a városba, mintsem akár egyszeris kocsival kelljen bemenni.
-Nincs saját parkolójuk. A belvárosi hotelek vendégei mind autó nélkül érkeznek, vagy x utcával odébb parkolnak?
-És esetleg még talán drága is. (a lefkadai 30 eur-os szobához képest minimum a duplája. Persze Athén az Athén)
Amit nem nagyon találtam: (persze lehet hogy Én vagyok a droid és rossz helyen keresem õket:)) A hoteleknek nem nagyon találtam saját honlapjukat. Ha beírom a hotel nevét a gugliba, akkor egy csomó ("booking") foglalós oldal jön elõ, és nem a hotel saját honlapja. Lehet, hogy tényleg rossz helyen keresem õket?
Amit még nem találtam ezenkívül: Athénban csak három csillagtól felfelé kategórizált hotelek vannak? Esetleg kissebb panziók? Motelek? Ezekrõl semmit sem találtam. Segítsetek légyszi!
vojandi!
Azt nem is mondtam, hogy meg szeretnék állni Galatasban is vizitaxi kifolyólag...
ice-r!
Rengeteg hotelnek van honlapja... Én elõször egy hétig szórakoztam ezzel, s minden ki is derült... A belvárosi hotelek egy része tudja garantálni a parkolóhelyet egy közeli fizetõs parkolóban, a hotelban kell fizetni, de drága... Panziószerûség is van, de az sem olcsóbb. Ha beütöd a hotel nevét és Athént, csak türelem kérdése, általában nem az elsõ 1-2 oldalon találod, mert odatolakodnak az irodák... De van olyan görög szállodanyilvántartó is, ahonnan egyenesen a hotel honlapjára lehet jutni: http://www.gto.gr/athens/athens-hotels/athens_hotels.html Van ettõl jobb is, de azt már kidobtam...
A peremrészen lévõ szállodák közül tényleg csak az elegánsabbaknak van weblapjuk...
Na még egy kils löket...
Érdemes a Booking cégeket is megnézni, mert meg lehet csípni nagyon jó dolgokat is, de infomálódni nagyon jó. Csak a példa kedvéért megnéztem egy belvárosi hotelt:
Athén / ARISTOTELES
Dátum: 2007-06-26 - 2007-06-28
Szobák száma: 1 db
Szobák típusa: franciaágyas
foglaltság: szabad
ár: 27 972,- HUF
(A hotelnél foglalva 120 Euró)
http://www.aristoteleshotel.gr/
Na de ugyanez másutt: http://www.hostelsclub.com/ste.....currency=1
Azért jól körbe kell járni konkrét foglalás elõtt! Sok sikert!
Elfelejtettem mondani (csak bíztatásul), hogy a keresõbe beütve az elõbbi hotelt, csak az ötödik oldal közepén volt a hotel honlapja...
Na még egy utolsót:http://www.tripadvisor.com/Hotels-g189400-Athens_Attica-Hotels.html
Gondolom, ez a csont lerágva...