Szalonikiben a Halkidiki felé írányító táblákat kell követni, késõbb Nea Moudania lesz a táblákon, azután Sithonia felé, Nikiti után pedig egyenesen kell továbmenni Vourvourou felé.
Szalonikitõl Nea Moudaniaig végig 2x2 sávos autóút (autópálya) van, jól lehet haladni.
Mi tavaly Tszaloniki után ezen az autóúton alig találtunk benzinkutat, már alig volt üzemanyagunk, le kellett menni valami kisebb helyiségbe, ott meg a kutaknál nem volt gázolaj, úgyhogy érdemes idõben tankolni, nem az utolsó pillanatban. Elég izgi volt.
Bõvítettem a Térképek oldalt a Népszerûbb terültetek címû kategóriûval.
Ebben a kategóriában összeszedtem azokat térképrészleteket, amely területek a legnépszerûbbek.
A 2005-ös korfui utunkra visszagondolva, ott még sokkal kevesebb a környezõ kisebb település is, ahol tankolni lehetne. Biztosan sok idõt el is venne a keresgélés.
Tavaly pl. Tszalonokiben siesta idõben /14 óra körül/l akartunk tankolni, hát elég nehéz volt kutat találni. Ahol volt kút, ott nem volt gázolaj, csak benzin.
Pár évvel ezelõtt mi ezt meg is jártuk. szoritott már nagyon a kiszáradás, néztük a táblát, kút 2.3km. szuper.4 km után gyanus volt. köv tábla, kút 3.1 km . hu, addig még elmegyünk. 5km után se. aztán még ugyan ez vagy kétszer, mikor is az autó megállt. integettünk az út szélén, a magyarok mind visszaintegettek, de meg nem állt egyse. végül egy görög autó állt meg, szerencsénkre még angolul is tudott. adott 5l benzint, a pénzt nem fogadta el, s megmagyarázta hogy a kutak az ut menti faluban vannak. a köv kijáratnál lementünk, a falu 5 házból állt, és 3 benzinkútból. Tanulság, nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a tankolást.
A tapasztaltabb utazók biztosan megfigyelték már, hogy többnyire minden településen van legalább egy benzinkút (úgyan úgy, mint kávézó).
Ha az autópályán vagy a fõútvonalon nem találtok kutat, akkor le kell térni egy közeli településekre.
Az más kérdés, hogy éppen nyitva van e ott a benzimkút...
Ezek után már mi is figyeltük a benzinkutakat. A Shell kutaknál sokszor azt tapasztaltuk, hogy külön a kúthoz van kisebb leágazó út, ami az autóúttal párhuzamosan halad.de elõször ezeket pontosan nem figyeltük meg, csak azt láttuk, hogy hûha, le kellett volna menni kb. 500 m-rel elõbb, mint amikor megláttuk a kutat.
Minket az nem zavarna,hogy ti kisbusszal mennétek,
Pontosabban megtudnád írni milyen szabályokra gondolsz?
A sebességkorlátozás mindenkire egyformán érvényes,max. a határokon kell másik sávba állnotok,de ebben sem vagyok igazán biztos.
Nekünk is 7.-étõl van szállásunk,és igazából a görög határig lenne jó valakivel menni,utánna már szerintem nem vészes.
Indulásig van még idõ,majd még visszatérünk rá ha nektek is jó.
Szia Kata!
Látom szervezed a konvojt Ha többen megyünk, annál jobb. Három-négy autónál több azonban már fárasztó lenne mindenkinek az egymás figyelése miatt. Egyébként ma jöttem csak haza, kint voltam a telken, úgy hogy visszaolvasok a fórumon egy keveset. Ja, az iwiw-en betájoltalak benneteket, majd jelöllek ismerõsnek. üdv.Laci
A kisbusz csak azért másabb, mert ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint a nagy buszokra. Értem én ezalatt, hogy sárga rendszámos. Ez azt jelenti, hogy autóbusz kategóriába esik minden téren, ráadásul tachográffal is kell rendlkeznie. Ezért a pihenõ idõ és a vezetési idõ ellenõrizhetõ, amit jó - pláne - külföldön betartani. (Autópályán 80 km/óra, lakott területen kivül 70, egy nap max. 10 órát vezethet egy gépkocsivezetõ/
Ha mindezek ellenére mégis úgy gondoljátok, hogy ez kivitelezhetõ, akkor mi partnerek vagyunk.
Ari vagy hogy ilyen részletesen válaszoltál,nem is gondoltam volna ezeket!
Sebaj! így vagy úgy Lefkada vár ránk,és mi megyünk,ahogy ti is!!!!
Ha mégis csatlakoznánk hozzátok addig még jelentkezem!
Szervezgetem, valóban jobb lenne, ha 3-4 autó összejönne addigra. Ha nem, és Nektek is jó az esti indulás, akkor megyünk kettõvel. Nagyon sok idõ van addig, sajna:-(
Szia Kata!
Nekünk is megfelel az esti indulás, persze Röszkérõl. Addig viszont tényleg rentgeteg idõ van még hátra Ha tudsz még szervezni utitársakat az nem lenne baj. MSN-en is összekéne jönni, ott közvetlenebb a párbeszéd lehetõsége. Üdv Nektek Laci