Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 946
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28389 Üzenet linkje2007-05-20 10:23:33 

Megnéztem néhány képet Nei Poriról. Tényleg ennyire nem tiszta a vize?icon_sad.gif
A hullámok teljesen felkavarják a homokot, és tele van úszó növényekkel.
Olyan elkeserítõ... A homok is olyan lehangoló színû... olyan, mintha az ember Siófokon lenne. Csak annyi, hogy sós a víz, és van néhány pálmafa.
Meg néhány rák.

Nektek mi a tapasztalatotok? Tényleg ilyen a víz, ugye? Találkoztatok még más élõlényekkel is?
Az apró pici fehér kagylókon kívûl lehet találni nagyobb kagylókat? Van valahol a közelben tisztább vizû part? Vagy kis öböl?

Szomorú vagyok:(

# 947
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28394 Üzenet linkje2007-05-20 10:36:07 

Szia Christine!

Hogy ne lenne tiszta a vize? Szerintem igenis az. Vihar után, erõsebb szél után valóban fel van kavarodva a homok az erõsebb hullámzás miatt, és ilyenkor megjelennek ezek a fûszerû tengeri növények is. De mondjanak nekem egy helyet, ahol nem így van ez hasonló esetben.

Lehangoló színû a homok? Szerintem homok színû... Ha nem szereted a homokos partokat, akkor Platamonas irányában találsz köveseket, sziklásakat is.

Kagylót felkapott nyaralóhelyen azért ritka találni, mert a hajnalban sétálók nagy eséllyel összeszedik már.

Összességében elmondhatom, hogy nem véletlenül a partja miatt imádják annyira Nei Porit. Széles, hosszú, finomhomokos. Csodás a panoráma. A vízbõl láthatod a felhõkbe burkolózott Olympost, és az elõtérben a platamonasi várerõdöt.

Szóval kinek mi ami tetszik, és mi az ami elkeseríti... Szerintem kár lenne néhány kép alapján elkeseredned, ha valójában még nem jártál ott.

Annyi, hogy sós víz van, és néhány pálmafa? Hát...sokunknak szerintem Görögország nem ennyit jelent, még ha egy sátorban kellene is aludnunk a lehangoló színû homokon a növényekkel teli tenger partján...
Vagy lehet, hogy én vagyok csak ezzel így?

Szóval fel a fejjel Christine. Saját valós tapasztalataid alapján dönts!

# 948
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28402 Üzenet linkje2007-05-20 12:07:59 

Szia Christine!

A saját véleményemmel csak megerõsíteni tudom, amit Bea írt a vízrõl és a partról, nem véletlenül megyek 3-szor is ugyanoda icon_smile.gif Ha akarod szívesen küldök a saját felvételeimbõl párat, a Nei Pori és a Platamoni partról is, valamint az ott található kagylókról, mert Nekünk már sikerült jópár fajtát találnunk, amiben nagy szerepe volt pont a hullámzásnak, ami a partra, partközelbe hozta azokat icon_smile.gif
Platamonban a víz valóban tisztábbnak tûnik, de csak azért, mert köves,kavicsos. Nei Poriban, szélcsendesebb napokon olyan tiszta a víz, hogy látod a lábad körül rohangáló kisebb-nagyobb rákokat, mélyebben beúszva pedig, ha szerecséd van, találkozhatsz medúzával is icon_smile.gif

# 949
T.Márta
Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28406 Üzenet linkje2007-05-20 14:02:07  Válasz a #28372. hsz-ra Előzmény #28372

Szia Bea
Mégegyszer, jó utat neked és várjuk hátha kintrõl is tudsz néha valami jó tanácsot adni,vagy valami fontosat közölni velünk.

# 950
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28428 Üzenet linkje2007-05-20 19:24:50  Válasz a #28402. hsz-ra Előzmény #28402

Szia!

Hûû... azt nagyon megköszönném,ha küldenél nekem fotókat!
Priviben elküldöm az e-mail címem.

Hát, õszintén remélem, hogy valóban igazatok van! Én még sosem láttam tengert, ezért bennem él egy kép arról, szerintem hogyan is néz ki... de amiket képeket láttam (eddig szinte kivétel nélkül az összes) sajnos számomra egyenesen lehangoló volt. Néhány kép volt, ami Platamonas-nál készült, azok gyönyörûek voltak, de tényleg csak azért, mert kristálytisztának látszott a valóban tiszta tenger a kavicsok miatt. És a kavicsok gyönyörû fehér színe csak úgy ragyogott a türkiz színû víz mellett...hah..... Nagyon fárasztó lenne szinte minden nap átutazni oda Nei Poriból? Drága a kisvasút? Mert akkor azzal átzötyöghetnénk, nem? Vagy ott sokkal többen strandolnak?

# 951
Bogobea
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28440 Üzenet linkje2007-05-20 20:40:39 

Ha kavicsos partra vágysz, Platamonas kb 2 km Nei Poritól. Gyalog 30 perc, de kisvasúttal, busszal is átjuthatsz. A busz 1,5 euró körül van, a kisvasút 3 euró.
De ha visszaolvasgatsz ebben a topicban, akkor biztos sok hasznos infót találsz.

# 952
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28441 Üzenet linkje2007-05-20 21:29:17 

Hát vihar után mindenhol piszkosabb a tenger, de ez gyorsan elmúlik és utána gyönyörû...
A homok? Nos a homok az olyan, mint a homok icon_smile.gif
Én szeretem, és ahogy néztem ezzel nem vagyok egyedül. Nyáron már harmadik alkalommal megyek Görögországba és írtam is, hogy akit egyszer megérintett a szele, az nem tud szabadulni tõle többet...
Imádom Görögországot icon_smile.gif

# 953
Nixi007
Aktív fórumos
Aktív fórumos
261 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28479 Üzenet linkje2007-05-21 13:20:13  helló

Sziasztok!

Nei Pori nagyon klassz hely!!!!
A strand is nagyon jó! mi tavaly augusztusba voltunk,rengeteg volt a turista,a tenger tiszta, sõt a partot is takarítják az olyan emberkék miatt,akik nem hajlandóak a szemetesig elvánszorogni.
Szeméttel én még nem találkoztam a vízben,csak rákokkal,halakkal,pici tintahallal,meg medúzával /ez utóbbit pontosabban nem a vízben hanem a parton / valaki szákkal hozta ki a vízbõl.

Üdv. Niki icon_lol.gif

# 954
Cerezin
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28506 Üzenet linkje2007-05-21 16:52:26 

Szevasztok!
Teljes egészében igazat adok Beának és egyetértek vele. Nei Pori-t azért választottuk újra uticélnak, mert sekély és tiszta a vize. A partot eddig még csak itt láttam, hogy takarították esténként, hogy másnap ugyanolyan tisztaság fogadjon. Elõszõr meg kell tapasztalni, hogy milyen és utána lehet véleményt mondani. Kinek-kinek az izlése szerint. Van aki a háborgó tengerben is olyan csodákat tud észre venni, amit mások nem. Ezért van, hogy kinek-kinek más a kedvenc nyaralóhelye. Remélem, hogy Christine is megtalálja a maga kedvére valót. Ha nem Nei Pori-ban, majd máshol. De szerintem ha meglátja megszereti. Fel a fejjel és csak a szép napokra gondolni már elõre.Ezek a napok Beának, már csak 3, ha a mai napot nem veszem már figyelembe. Kedves Bea, nagyon utat és nagyon sok olyan "vendéget", akivel semmi gondod nem lesz! Kivéve a fakultatív kirándulásokon való találkozás. Remélem csak a jó marad meg benned irántunk. Már nagyon várjuk azt a napot, hogy személyesen találkozhassunk Veled. Ez azt jelenti, hogy már mi is ott vagyunk. Mégegyszer jó utazást és jó munkát kívánok.
Üdv. Mindenkinek: cerezin

# 955
Zeus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
190 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28619 Üzenet linkje2007-05-22 20:49:24 

christine
Megnéztem néhány képet Nei Poriról. Tényleg ennyire nem tiszta a vize?
A hullámok teljesen felkavarják a homokot, és tele van úszó növényekkel.
Olyan elkeserítõ... A homok is olyan lehangoló színû... olyan, mintha az ember Siófokon lenne.

Szomorú vagyok:(

Még ma lett késza gép és most olvastam mit irtál.
"1000 érv ami a balaton melett szól :
olcsóbb, és tisztább a viza, kevesebb az ember, nem vágnak meg az étteremben. és jóval több a napsütötte napok száma, nem koszos a part, nem kell strand belépõt fizetni, kevesebbet esik az esõ "? Ha ezt igy van akkor érdemes a balatonra menni, és még lehet sorolni a sok pozitív dolgokat ami ért érdemes ott nyaralni
Mi a sok negatív dolgok miatt szeretjük a görög tenger partokat

# 956
Zeus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
190 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28672 Üzenet linkje2007-05-23 12:18:50 

Bea

Jó utat, és viszek rudit icon_wink.gif

# 957
Bodorpetya73
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28676 Üzenet linkje2007-05-23 12:43:42  Szia Bea!

Még egyszer jó utat kívánok ,kitartást a munkához és minél kevesebb nyûgös utast.
# 958
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28687 Üzenet linkje2007-05-23 13:56:36 

Bea!
Most látom holnap után utazol! De jó neked!
Mivel én most megint napokra eltünök (mint ahogy a nyaralásig még párszor) jó utat kívánok neked és kitartást hozzánk nyaralókhoz! icon_wink.gif icon_lol.gif
Ha jól emlékszem mi leszünk az elsõ érkezõk hozzád ( 30 nap múlva), bízom benne még pihentnek látunk viszont. De ha addig valamiben hiányt szenvednél szólj és visszük neked! Aztán a Hermesben eszközölj két olyan kétszobás, szomszédos apartmant amelynek az erkélyén te még 10.-nek kényelmesen elférsz egy-egy ouzóra, könnyû vacsira! icon_wink.gif Jó emberbõl sosem elég, és az is igaz, hogy sok jóember meg kis helyen is elfér. icon_lol.gif icon_lol.gif
No de most megyek lassan pakolni, bemelegítés céljából holnap irány a hegyek.

# 959
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28703 Üzenet linkje2007-05-23 15:15:55  Válasz a #28619. hsz-ra Előzmény #28619

Nagyon jó! icon_biggrin.gif
# 960
Pingvin21
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#28704 Üzenet linkje2007-05-23 15:29:34 

Sziasztok! Június végén (25-i héten) szeretnénk menni Görögországba egy hétre és én ezt a helyet néztem ki, olvastam róla, hogy milyen szép. Autóval mennénk, nem tudom, hol foglaljak szállást? Egy csomót nézelõdtem a neten, meg felhívtam egypár utazási irodát, de jóformán mindegyik busszal utaztat...
Ötlet...? Hol keressem? Igazából jó lenne közvetlenül foglalni, de nem tudom, hol. icon_redface.gif Nem tudna valaki segíteni? icon_question.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 63 64 65 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu