Én gyerekkoromból emlékszem csak ilyen zöld színû spirálra, amit Valcsi ír, de azóta nem láttam. Vannak ezek a sitromos illatú szúnyogrisztó geyrtyák is. A legtöbb semmit sem ér, de volt egy, ami olyan volt, mint egy nagy teagyertya, kb. 10 cm átmérõjû alumínium tégelyben, az viszont nagyon hatékony volt. Azt hiszem a Metroban vettem.
Mi is VAPE-t használtunk az apartmanba. Elsõ este elfelejtettük bedugni, meg is találtak a szúnyogok. Második naptól már nem volt semmi problémánk. Viszont vittünk ezt a spirált is az erkélyre, de nem kellett használni, mert nem voltak szúnyogok. Vagy csak jókor ültünk kint?
Mi évek óta VAPE-t használunk és a spirált. Ez utóbbi kültéren vált be, de nem jelenti azt, hogy nem találnának meg a kis dögök ha sok van belõlük, de a kevésbé agresszívakat elriasztja. Kinn még kevés szúnyoggal találkoztam, tavaly volt a szobában elektromos riasztó, ill. ahol mégsem oda kérésre adtak. Gondolom ez is "fogyóeszköz", idõnként egyesek véletlenül elcsomagolják.
Ezek a citromos gyertyák viszont nálunk nem jöttek be, de a szúnyogriasztós lámpaolaj igen. Bár ez utóbbit nem szívesen lötyögtetném ezer egynéhányszáz km-en, de itthon szívesen használom.
Átérzem mindenki gondját akit nagyon szeretnek ezek a kis piszkok, én is a kedvenc csemegéjük közzé tartozom. Nálunk meg nem jellemzõ, hogy permeteznék õket, egyre csak szaporodnak. Bár az idén még hálistennek nem jelentkeztek.
Nekünk nagyon bevált a Protect-B szúnyog- és kullancsriasztó is; elviselhetõ az illata, s tényleg távoltartja a pimaszokat... Legjobb a szabadban, de szobában is használható. Magunkra fújjuk (ez a legjobb), vagy az ágy, ajtó vagy ablak köré (gusztus szerint).
Megihletett a termék és a hsz egy reklámfilm szinopszisának megírásához:)
Szerelmespár édes kettesben,intim szituáció, összebújós zene, csípõriszálós táncolás, mediterrán romantika az olajfák alatt a tengerparti szórakozóhelyen.
Férfi: drágám, olyan izgató az illatod, csak nem új parfümöt szereztél be az én kedvemért?
Nõ: Kedvesem, ez az új Protect! Kiirtja a szúnyogokat és mellesleg téged is beindít!