Samos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 76
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30513 Üzenet linkje2007-06-07 10:51:45 

Megkérdeztem az Aeolus-t, sajnos nem lehet csak repjegyet vásárolni tõlük. Így, hacsak nem találok olcsó bécsi indulású repülõt, marad a szervezett út, és akkor Pithagorió.
Ott homokos a part? Nézegettem képeket, és inkább ilyen aprókavicsosnak tûnt, ami mondjuk jobb is lenne. Nem ragaszkodunk a homkos parthoz, sõt, azt az igazi finomhomokos partot abból a szempontból nem kedveljük, hogy sokszor az ilyen helyeken a víz nem túl tiszta, erõs hullámzásnál totál felkavarodik...
Köszi az infókat!
Mandzsi

# 77
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30515 Üzenet linkje2007-06-07 11:09:25 

Én is jobban kedvelem a sziklás, kavicsos, kristálytiszta részelet, mert mi mindig snorklizunk.
Pithagoriónál úgy van a strand, hogy van a kikötõtõl kelet felé egy kicsi öböl egy nagyon meredek sziklafalas rész alatt, ez homkos és ahogy elnéztük, oda csak azok járnak, akiknek ezen a sziklás részen van a szállodájuk.
Nyugati irányban, meg a várostól kissé kintebb terõl el a több km. hosszú strand. Ez felváltva hol aprókavicsos, hol durvább szemû homokos. Mi itt fürödtünk egyszer. A víz nagyon szép tiszta volt. Szerintem akkor vágjatok neki bátran Pithagorónak. Te lennél ez elsõ ember itt a hellászon, akit ismerek, aki Samosra megy. Nagyon kíváncsi lennék a véleményedre utána. Próbáljatok két hétre menni, a szigeten sok látnivaló van, viszonylag nagy is és sok a szerpentin, ezért nagyok a térképen kicsinek tûnõ távolságok is.

# 78
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30524 Üzenet linkje2007-06-07 11:49:59 

Nahát, ez a mondatod: "Te lennél az elsõ ember itt a hellászon, akit ismerek, aki Samosra megy..." úgy hangzott, mintha tényleg az Újvilág felfedezésére készülnék, ami tulképp igaz is, elnézve hogy még mástól valóban nem olvastam véleményt. Ahogy egyre többet olvasok róla itt a fórumon, meg nézegetem az általad megadott linkeket, egyre biztosabb leszek benne, hogy ide kell mennünk! Ilyen zöld, dús növényzetû, és aránylag még nyugisabb helyet szeretnék! Nagyon remélem hogy összejön! Szeptember elejére tervezzük, ugye jól gondolom hogy ennyire délen még jó az idõ akkor?
Pithagorió-n kívül ezek a helyek lennének még az utazási iroda ajánlatai közt: Kervelli, Karlovassi, Votsalakia. Karlovassi-t és Votsalakia-t jellemezted, de milyen Kervelli?
Pithagorio-ban a Fito Bay hotel-re emlékszel esetleg? Kíváncsi lennék, ott milyen a strand, bár igazából nem tervezzük hogy sokáig maradunk egy helyben...icon_smile.gif
Sajnos 2 hetes út nincs, a turnusok 11-12 éjszakásak.
Milyen a sziget úthálózata? Robogóval mennyire bejárható?

# 79
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30526 Üzenet linkje2007-06-07 11:57:48 

Szia Mandszi!
Kerveli egy öböl körüli terület neve, tehát nem egy falu. Itt egy sziklás parton állnak szétszórtan az apartmanok és a legtöbbnél csak sziklás strand vagy kisebb kavicsos öböl van. Bevásárlási lehetõség, esti sétákra nincs eély a közelben. Én nem mennék oda.
A 12 nap az jó. Szerintem az idõ szeptemberben csak a Kikládokon és azoktól délre nagyon meleg. Samos fentebb fekszik és mivel nagyon hegyes, vonzza a felhõket és az esõt. M i minen évben szeptemberben utaztunk elõtte, de Samosnál direkt választottuk júniust, azért is, hogy láthassuk a burjánzó természetet és nem úgy mint szeptemberben azt, hogy a leanderek már elvirágoztak és minden kiégett sárga. Szerintem szeptember elején mennyetek, amennyire csak lehet.
Az utak nagyon jók, kivéve a hegyekben párat, a legtöbb egészen új építésû. Térképet kaptok nagyon szupermarketben is, meg az autókölcsönzõk is adnak gagyibbat. Nem volt gond nálunk sem a robogóval, sem az autóval (amint olvashattad mindkettõt béreltünk 3-3 napra).

# 80
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30527 Üzenet linkje2007-06-07 11:59:43 

Nem tudom, melyi a Fito Bay hotel, de azt tudom, hogy Pithagorioban a városban nem agyon vannak szállások, hanem kintebb a reptér felöli oldalon, ahol írtam, hogy van a hosszú strand. Ott pár méterrel a fejed felett húznak el a gépek. Szóval szerintem a szállás inkább strandközelben lesz és az óvárosba kell majd többet sétálni. A motorkölcsönzõknél mindenképpen próbáljatok alkudni, mert amúgy nagyon drágák.
# 81
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30549 Üzenet linkje2007-06-07 14:37:15 

Igen, a Fito Bay hotelnél úgy írják, hogy a várostól 800 m-re van, de közvetlenül a tengerparton, a Potokaki Beach-en.
Komolyan annyira alacsonyan szállnak ott a repülõk? Azért az kissé zavaró lehet...
Az idõjárással kapcsolatban kissé elbizonytalanodtam: szeptember már nem annyira jó akkor szerinted?
Azt írod, a hegyek vonzzák az esõt, felhõket, nektek viszont nem nagyon volt rossz idõ, igaz? Ha jól emlékszem, pont a visszaindulásnál volt csak zivatar, nem?
Szeptember elején mennénk, 4-i indulással, ha meg tudjuk oldani a szabit.
Augusztus viszont nagyon meleg lenne, nem?
A Kikládok mit takar? Skiathos pl? Szeptemberre akkor szerinted Rodosz, Kréta és ilyesmi fekvésû szigetek a jók?
Bocsánat a sok-sok kérdésért!icon_smile.gif
Köszi,
Mandzsi

# 82
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30552 Üzenet linkje2007-06-07 14:44:17 

Szerintem szeptember elején rendben lesz Samos icon_smile.gif
Skiathos nem a Kiklád-szigetcsoportba tartozik, hanem a Szporádk közé. Ha van esetleg egy kifejezetten Görögország térképet, nyisd ki légyszi és akkor látod, melyik szigetek délebbi fekvésûek. Én szeptemberben ez utóbbiakat részesítem elõnyben (Kikládok, Dodekánniszoszok, Kréta illetve a Peloponnészosz). Az égei-tengeri szigetek kb. egy légvonalban fekszenek a Ion-szigetekkel, én ezekre csak nyár közepán szeretek utazni, mert akkor biztosan jó az idõjárás. De ez egyéni hozzáállás kérdése. Mivel még nem voltam szeptemberben Samoson, nem tudok nyilatkozni, de szerintem menjetek nyugodtan régétn szeptember elején, esetleg áthidalva agusztus végét-szeptember elejét. Lehet, hogy ez csak az én dilim, de énmindig így gondolkozom, az idõpontról, ha sziget jön szóba.
MIndjárt írok még, csak utánanézek neked valaminek.

# 83
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30553 Üzenet linkje2007-06-07 14:51:01 

A Samos 1-es fotóalbumban a 179-208-as képek vannak Pithagorióról. a 198-ason látod, hogy pontosan a kikötõ felett startol egy repülõ, a 204-esen pedig latod, hogy a leszállópálya pontosan a strandon kezdõdik. A pályától (a képen felfelé lévõ) partszakasz már nem Pithagorio, hanem Ireon, a pályától lefelé az elsõ pár ház, az Pithagorio széle. Ha a strandon vagy, kb. 15 méterrel a fejed felett húznak el a gépek. Engem nem zavar a repülõzaj, amúgy meg nincs akkora nagy forgalom Samoson, sõt nekünk tetszett is, ahogy jönnek a gépek a fejünk felett, de azért gondoltam szólok. Van akit zavar.
# 84
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30554 Üzenet linkje2007-06-07 14:57:04 

Megnéztem a neten a Fito Bayt. Emlékszem rá, mert a strandtól csak az út választja el, itt álltunk repülõt lesni icon_smile.gif Olyan bungalló szerû házacskákból áll, nekem nagyon teteszett kerítésen kívülrõl. icon_smile.gif

Még pár kép itt: https://www.travelguide.gr/samos/hotel-fito-bay.html#
A hotel görög honlapja: https://www.fitobay.gr/

Legutóbb vojandi szerkesztette (2007-06-07 15:01:10), összesen 1 alkalommal
# 85
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30555 Üzenet linkje2007-06-07 14:59:22 

Számoszi szállások listája, kifejezetten Pithagorióban:
http://travel.diadiktyo.net/samos/english/?perioxi=PITHAGORIO

# 86
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30563 Üzenet linkje2007-06-07 18:03:15 

Szia Andi,
Köszi, megnéztem az említett képeket. Hát, jó közel van a reptér a strandhoz!
A 204-es képen látszó part akkor valójában Ireon, és a pálya alatt van a Potokaki Beach, csak ez már nem látszik a fotón? És a két tószerû vmi? A hotel leírásánál olvastam ugyanis, hogy a hotel mögött van vmi tó, amit állítólag gyógyhatásúnak tartanak. Ez az lenne szerinted?
Mekkor egyébként a repülõforgalom, kb napi hány repülõ lehet szerinted? Úgy gondolom valóban nem lehet túl sok.
A hotel görög honlapját már megtaláltam korábban, (rákerestem a google-n), de azért köszönöm!
A görög szigetcsoportoknak pedig utánanézek, hogy alaposabb ismereteim legyenek...Én azt gondoltam volna, hogy Samos eléggé délinek (és így sokáig melegnek) mondható, hiszen Törökország partjainál van...Átgondoljuk akkor még a szeptemberi indulást, és lehet hogy augusztus lesz belõle. Nem szeretném kockáztatni hogy rossz idõnk legyen, a tavalyi nyaralás felében sajnos így jártunk Horvátországban, Dél-Dalmáciában, pedig augusztusban voltunk (bocsi az offért).

# 87
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30572 Üzenet linkje2007-06-07 20:19:31 

A 204-es képen látszó part akkor valójában Ireon, és a pálya alatt van a Potokaki Beach, csak ez már nem látszik a fotón?

Pontosan, ahogy írod.

És a két tószerû vmi? A hotel leírásánál olvastam ugyanis, hogy a hotel mögött van vmi tó, amit állítólag gyógyhatásúnak tartanak. Ez az lenne szerinted?

Igen, két kis tó van közvetlenül a reptér mellett, azt nem tudom, hogy gyógyhatású-e a vizük, de azt igen, hogy békanyállal teli pocsolyák icon_smile.gif

Mekkor egyébként a repülõforgalom, kb napi hány repülõ lehet szerinted?

Mi este voltunk a strandon, egy kirándulás végén, olyan 5-6 óra felé. Akkor az alatt a másfél óra alatt összesen három gép volt.

Tudod, hogy az idõjárás itthon is szörnyen kiszámíthatatlan, garancia semmire sincs, semelyik hónapban sem.

# 88
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30693 Üzenet linkje2007-06-08 13:19:02 

Köszi szépen Andi!
# 89
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30870 Üzenet linkje2007-06-10 11:08:32 

mandzsi, azért majd szólj, ha eldöntöttétek, mert érdekel!!!! icon_smile.gif
# 90
Mandzsi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
152 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#30879 Üzenet linkje2007-06-10 13:29:28 

Helló Andi,
Persze, természetesen jelentkezem majd, ha végre megszületett a döntés! (Mint mindig, ismét hezitálok és ezer dolgot mérlegelek magamban...icon_smile.gif)
Az tuti csak teljesen, hogy görög sziget (vagy esetleg ha szárazföld, akkor Parga), de hogy Samos, Dél-Kréta, Rodosz, vagy esetleg Korfu vagy Lesvos, na ez még nincs eldöntve...icon_smile.gif
Mindenesetre köszi tényleg a segítséget!

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 21 22 23   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu