Igen, ismerõs!
Egyrugóra jár az agyunk,ezzel én is így vagyok! vannak bizonyos dolgok az életemben amit én is viszek magammal ha megyünk kirándulni. Annyira jó érzés a reggeli kávét meginni a teraszon ülve! Tavaly meg ráadásul a tengerre nézett a terasz amit nagyra értékeltem! HÚÚÚÚÚÚÚÚÚ de jó volt!
Nekem van egy titkom, amit most megosztok veletek, de szigorúan tilos vissza élni vele!
Én a komboszkinim nélkül nem tudok meg lenni egy napig sem. Csak az a szörnyû, hogy nem teljesen rendeltetésének megfelelõen pörgetem, úgyhogy ha ezt egy görög látná szívrohamot kapna és kitépné a kezembõl. Ha meg egy magyar látná röhögögörcs fogná el! De én egy napot sem bírok ki nélküle, úgyhogy biztos, hogy viszem magammal, csak majd titokban pörgetem!
Igen, ez így van. Én megpróbálok mindig olyan szállást keresni /még a Balatonnál is/ hogy a vízre nézzen a terasz. Korán kelõ vagyok, és az elsõ a OO után a reggeli kávém, és hát persze a teraszon üldögélve, és nézve a vizet. Az felér egy jó napi pihenéssel, ha ott ücsöröghetek a kávéspoharammal a kezemben egy fél órát.Addig nem vagyok az üdülés alatt hajlandó semmit se csinálni, míg ez a rituálé meg nem volt.
Én is várom! mennem kell hamarosan dolgozni! Majd este benézek ez ügyben,mert majd kilukad az oldalam!
Lehet, hogy egy nagyot nézünk és nevetünk a végén!
Szép napot!
A Jézus-ima recitálásához segítségül szolgáló imafüzér, görög megfelelõje komboszkini. A görög morzsoló, 22-23 gyöngyszembõl álló füzér, a görögök a törököktõl vették át a gyöngyfüzér morzsolgatásának szokását, de kizárólag unalomûzõ, idegnyugtató hatásáért, vallási jelentõsége náluk nincsen.
Nem könnyû elmagyarázni, de megpróbálom. Olyasmi mint a kombolojn, amit a görögök állandóan pörgetni szoktak a kávéházak teraszán. Nem látsz olyan görögöt az utcán, a kávézokban, vagy egy padon ülve, aki ne zörögne egy kombolojnnal. Na ilyen a komboszkini is csak nem müanyag gyöngyökbõl készítik, hanem fonalból! Az én komboszkinimet egy Athoszon élõ szerzetes készítette és adta el az egyik pap barátomnak pár szem babért.Miközben a komboszkinit csinálta a használója egészségéért és lelki üdvéért imátkozott, vagyis értem! Míg a kombolojnt csak unalom ûzönek használják, addig a komboszkinit az imádkozáshoz(mint a rózsafüzért).Miközben pörgetik a komboszkinit minden egyes szeménél imádkoznak: Kirie elejszon, Kirie elejszon imász! (bocsánat, hogy nem görögül írtam) Hát remélem nagyából érthetõ volt! Én meg csak pörgetem, de nem imádkozom. De így is borzasztóan megnyugtató, amikor a komboszkini hûvös szemei az ujjaim között végig peregnek.
Bocsánatot kérek mindenkitõl akit ezzel megsértettem!
Szia Rebeka! Én úgy tudom, hogy a komboszkininek van vallási jelentõsége! A kombolojn az ami csak nyugtató, unalomûzõ hatása miatt pörgetnek! Persze lehet, hogy tévedek és Neked van igazad! Akkor legalább nem kell, hogy lelkiismeret furdalásom legyen!