Mi robogóval mentünk le, de vért izzadtunk a végére. Hosszú földút, poros, kavicsos, és közben persze 1000re tûz rád a nap. Minden kanyar után váruk hogy ugye ez az utolsó?? Halál a lejutás de megéri. Brutál adag szuflakit ettünk ott valami potom pénzért. A parton meg annyit lubickoltam mint szerintem még sehol máshol. (Köztudottan nem szoktam pancsolni, csak napozok meg heverek az árnyékban)
Húúúúúúúúú!
Akkor ez kemény menet lesz!
Az nem lenne baj ha csak lépésben tudnánk haladni,csak az autónak ne legyen baja. Gondolok én itt a gumikra,lengéscsillapítókra,meg mit tudom én még mikre...
Bár 1 éves a kocsi lehet fel is gyújtanám ha bedöglene nekem.
Köszi!
Niki!
Az az éles köves út eszi a gumit és viszonylag könnyû úgy felakadni, hogy a verda alja sérüljön. A sajátommal én sem mentem le, csak azzal a terepjáróval, amit ott adott kölcsön egy haver.
Hirtelen visszaolvasva, ezelõtt 1 hónappal mindenki érdeklõdött, ki mikor hogyan megy. Azóta visszajöttek egy páran, de még senki sem jelentkezett be. Úgy látszik mindenki csak magára gondol. Szomorú
Szia Kónyu!
Örülök, hogy van végre valaki, aki mesélhet. Hogy mire vagyok kíváncsi? Mindenre. Milyen volt a szállás, merre jártatok, szervezetten vagy egyénileg, milyen volt az idõ, lehet-e a Metropol közelében strandolni, milyen árak vannak, stb. És persze képeket is nagyon szeretnék.
Hirtelen visszaolvasva, ezelõtt 1 hónappal mindenki érdeklõdött, ki mikor hogyan megy. Azóta visszajöttek egy páran, de még senki sem jelentkezett be. Úgy látszik mindenki csak magára gondol. Szomorú
Ez általános dolog a fórumokon, mindíg így volt és valószínûleg ezután is így lesz.
A többség csak addig van itt, amíg kérdez, tapasztalotokat kevesen írnak.
A kikötõbõl több verzióban indulnak hajótúrák más és más szigetekre, 2 fakultatívra mentünk, a sziget-túrára és az Acheron-túrára, csak a legjobbakat mondhatom minden értelemben. A Metropol közelében lehet épp strandolni, de ha távolabb sétálsz a parton, egyre jobb a strand. Mi csak 1-1 nap végén fanyalodtunk rá, mert másfelé összehasonlíthatatlanul szebbek vannak, nem lévén jogsim (asszonynak van, de nem vezet) a stop és a gyaloglás volt a bevált recept (buszoznunk nem kellett, mert mindig sikerült stopot fogni). Az árak valamivel magasabbak, mint itthon: kenyér kicsi 0.60, nagy 1.20-Mythos sör kb.1.00-paradicsom kb 1.00-dinnye kb.0.50-taverna vacsi 2 fõre az Ionian-ban 16-24ig (3 elõétel, 2 fõétel, fél l bor, 1 nagy víz).
Képek itt (egyelõre több mint 300, idõvel 1100 felett lesz): http://lefkada2007.galgoczyarpika.fotoalbum.hu/
A Metropol egyszerû és igénytelen, de alvásra épp megfelel, akinek jobbra van igénye, talál több pénzért. A hûtõk picik, de a folyosókra új nagy hûtõket vettek, így azzal sincs gond. Egylapos fõzõlap van, ha fõzõcskézni akarsz, elintézhetõ 2-lapos is, páran reggeltõl-estig pecáztak, szegény asszonyok meg nem gyõzték sütni az apró-halat. Az idõ nekünk épp megfelelt, nem volt mindig kánikula, és néha ijesztgetettek a felhõk, de csak 1 esõsebb fél-napba futottunk bele, és akkor is meleg volt.
Stoppal eljutottunk a Milos beachtõl Agiofiliig, a Geni félsziget túlsõ kis öbleitõl a Dessimi beachen, Karyán, Lefkason, Nikianán, Vafkerin, Neohorin át sokfelé, egyik szebb mint a másik. Meganissin is voltunk 2x, gyönyörõ öblei vannak, és a Vathi-Katomeri-Spartohori "séta" sem csúnya. Mi 7 éve az elõzõ alkalommal kiélveztük Porto Katzikit, Egremnit, Gialost is, és elmentünk a Doukato Cape-ig (déli fok a világítótoronnyal), onnan sem akármilyen a panoráma, de ide csak erõs talpú szandival sétálj ki a sziklákon, mert tûélesek. Persze ezekhez moci vagy autó kell, de el ne mulasszátok, mert ez az igazi Lefkada.
Csodálatosak a képeid, nagyon jól visszaadjáka táj szépségét, gratulálok, nagyon tehetséges vagy, élmény nézegetni õket. Köszi, hoyg megosztottad velünk.