1). Görögországban milyen kutakon szoktatok tankolni?
2). Görögo.-ban Kb mennyibe kerül most a gázolaj?
3). Elfogad-e a görög kresz valamilyen szintû alkoholfogyasztást?
Természetesen nem úgy szeretnék vezetni, de ha a tavernában a tulaj meghív egy kupica ouzóra (vagy nem hív meg, de én rendelek egyet aperitfként) akkor még haza vezethetek-e?
Mint ahogy Jox is irta vmi normalis kutra erdemes bemenni tankolni. Tavaly a robogo kolcsonzos is ezt ajanlotta nekem. Elmondasa szerint sokan csencselnek a nafftaval es nem mindig megfelelo minosegu.
A pontos arat remelem vki aki most volt kint megtudja mondani, tavaly 0,88 euro korul volt a 95-os amikor kint voltunk, akkor itthon 305ert tankoltam kb otven forint kulonbseg volt literjen...
Alkohol kerdes mas teszta, nyilvan nem celszeru fogyasztas utan beulni. Itthon sem teszi az ember...kinek a pap kinek a paplan
Igen. De ezenkívül van Unleaded Super, meg Unleaded Super Plus is.
A lényeg, hogy zöld jelzése van a kútnál (ólommentes, ha netán nem lenne feliratozva).
Több helyen olvastam a dínár vétel problémáiról. Szeretném megkérdezni attól aki mostanában jött haza, hogy jelenleg is így van ez, vagy melyik határon volt gond, illetve jelenleg 1 euróért mennyi dínárt adnak. Elõre is köszi az infót. üdv. süni
Szegeden a Nadixnal ma 3.9ert valtottak dinart. Hogy a hataron milyen problemak merulnek fel valtasnal es mennyiert valtjak nem tudom, mindig hamarabb elintezem, ha tehetem. Tavaly a macedon denarral voltak problemaim (nem kaptam Szegeden), nem is vettem fizettem euroval.
dinár váltás: mi a solymári auchan kis váltójában vettünk dinárt, 3,8-ért. denárunk még volt tavalyról, és mivel a macedónoknál van egy kis felújítás, sem oda, sem vissza nem kell fizetni a 80 denáros szakaszon. 1 euroért kb 60 macedon denárt adtak tavaly, nekünk abból volt még - nem tudom, hogy ez jó árfolyamnak számít-e, de kis tétel.
az agip kút nem mindig van nyitva, pl nekünk most hazafelé nem volt, bár hajnal 4-kor jártunk ott. én nem spórolnék arra, inkább a szatymazi, pályán lévõ molnál tankolnék.
a görögöknél megengedett valamennyi alkohol fogyasztása, meg van határozva az ezrelék is, gondolom senki nem fogja megmérni pontosan hogy mennyi, de a vacsi utáni 1 ouzo vagy 1 sör simán belefér. volt olyan taverna viszont, ahol 1-1 decit (!) hoztak ki nekünk, az azért már durva lett volna... láttuk is a kanyart hazafelé az egyenes úton, szerencsére akkor épp gyalog voltunk.
görögöknél a gázolaj ára most 0,89 és 1,00 euro között mozog, mi minden esetben aegean kútnál tankoltunk, teljesen jó volt a fogyasztásunk, jól ment az autó mind a 6300 km-en.