Szia!
Én kíváncsi lennék az étel és ital árakra... a gyors-t már olvastam, hogy 2,50-3 euro üdítõvel együtt, de mondjuk egy 1,5-2 l-es ásványvíz mennyibe kerül?
Lyz! Mi még késõbb megyünk, szept. 3-án arra Ti pont hazajöttök... már én is nagyon várom, pedig még több, mint két hónap. De ha így repül az idõ, akkor hamar itt lesz
Szia! én augusztusban megyek Paraliára egy kisebb 11 fös baráti körel. Az érdekelne, hogy a szórakozó helyeken a van-e belépö.
a másik kérdésem az lenne, hogy nagyobb baráti köröknek milyen programok vannak? Pl. a páromal tervezek egy romantikus vacsit, mert akkor lesz az évfordulonk. Mennyibe kerül ott egy tavernában 2 före valami fõétel?
üDv... Köszi a választ
Mi már nagyon számoljuk a napokat, de gondolom ti is így vagytok ezzel.
A kalózos hajókirándulást valaki említette, hogy olcsóbban ki lehet hozni, ha valamilyen bódéban vesszük a jegyeket. Nem tudja valaki pontosan hol van ez a bódé?
Szia, Te is egy napon indulsz velünk Ti busszal mentek? Mi Ibusztól, Németh Travel-es busszal.
Kalózhajót terveztétek? Nem Skiathost? Kalózhajóra azt hiszem valaki tényleg említett olcsóbb megoldást, talán a kikötõ mellett, de lehet rosszul emlékszem.
Ti honnan mentek? Terveztek valami fakultatív kirándulást? / Gondolom a kalózhajót igen. /
Köszönöm szépen mindenkinek a jó tanácsot, Athénen elgondolkodunk...
3 fakultatív programot tervezünk a 7 nap alatt, majd kiderül, hogy mennyit bír a pénztárcánk és mi is mennyit bírunk (pihenni is kééééne egy picikét, bár Paralián nem tudom mennyire lehet). Skiathos vagy a kalózhajó? Gyerekek melyiket élvezhetik jobban (10+12)? Olymposz v. Meteorak? Athén v. Thesszaloniki? Ezeken vacilálunk, majd ott meglátjuk. Az biztos, hogy 7 nap alatt nem lehet mindent megnézni... No meg + Thassos is jó lenne. Azt mondják, az az igazán pihenésre alkalmas hely. Majd megláthuk! Már csak 7-et alszunk indulásig
Kriszta már kint lesz, mire mi megyünk s 25-én megy ki: Erici, TAndi, Dobodora, Myra. Remélem sikerül kint megismerkedni veletek Milyen sokan összejöttünk erre a hétre
Tényleg a pénztárcán s a rá fordított idõn, illetve az érdeklõdési körön múlik, hogy ki milyen fakultatívra megy.
Ahogyan én tudom, Skiathos kontra kalózhajó:
- Skiathos drágább, kalózhajó olcsóbb
- Skiathos egész napos program, kalózhajó fél nap
- Skiathos-nál busz, majd egy kikötõbõl 3 órás hajóút, majd városnézés, majd hajózás, fürdés egy gyönyörûszép helyen s 3 órás hajóút vissza Paraliára. A kalózhajónál hajózás, majd ebéd ( Skiathos-nál nincs ebéd ), majd hajózás vissza, közben lehet fürdeni.
- Skiathos-nál végig szórakoztatják az utazókat.
Olymposz - Meteorak:
- Olymposz közelebb van, rövidebb a buszút.
- Olymposz olcsóbb ha jól emlékszem.
- Meteorak csodaszép, bár az Olymposz is az, de az csak akkor, ha szép tiszta az idõ.
- Olymposznál felvisznek egy kis faluba is, ott van ebéd, legalábbis 4 éve még volt.
- Mind a kettõnél sokat kell menni, de ez ezzel jár
- Meteoraknál hölgyeknek kötelezõ a minimum térdig érõ szoknya /nem nadrág!/, fedett váll, s a kolostorokba van külön belépõ, 2 euro/fõ. Ez plusz költség, ha mondjuk vagytok négyen s bementek 2 kolostorba.
Athén - Thesszaloniki
- Athén nagyon fárasztó, hosszú az út, s nem nagyon marad idõ nézelõdni.
- Thesszaloniki kötetlenebb, van elég sok szabadidõ.
- Thesszaloniki olcsóbb, 3/4 napos program.
- Viszont Athén monumentálisabb, talán jobban megragadja az embert az ottani légkör, hangulat, az õrségváltásról is sok szépet hallottam.
De ezek mind az én meglátásaim, s nekem "könnyû", mert Thesszaloniki és Olymposz idén kilõve, hiszen már voltam ott.
Ne haragudj, ha hosszú lett kissé a válaszom.
Dehogy haragszom Myra, köszönöm a teljeskörû, részletes véleményt! Ha nem elõször mennénk, nem kérdeznék ilyeneket, a tapasztalatokat pedig utólag én is megosztom a többiekkel