Sziasztok!
Laura vagyok, Mi a párommal meg egy másik párral-akik mellesleg a tesóm meg a kis felesége:) megyünk augusztus végén Paralia-ra. Én elõször leszek Görögországban, ahogy a barátom is, a tesómék már voltak Thassosz-on, illetve a sógornõm régebben többször járt Paraliá-n is-egyik ismerõse pont ott él. Nagyon várjuk már! Szívesen hallanék információkat, tapasztalatokat, élményeket. Busszal mennénk, és mindenképp apartman-ba. Vagy az Elit 2-be vagy a Julia Apartman-ba-ez a valószinûbb, mert csak tizezer a különbség, viszont 2 éjszakával többet maradhatunk.
Mi a kis Szerelmemmel nagyon kis menõ-manók vagyunk, viszont a tesómék meg inkább a passzív pihenést részesítik elõnyben, de hát nem vagyunk összekötve:D.
Na majd még irok!Pussz
Sziasztok, pakolás után én is itt vagyok...
Húúúú ez a 45 fok nem semmi!!! Én is imádom a meleget, de ez már sokkk
Mi autóval megyünk, és meglepõ módon elfér négyünk cucca a csomagtartóban, úgy, hogy nem folyik ki (ez nálam csoda!) Tartok is tõle, hogy valamit elfelejtettem betenni
Myra!
Beszéltél már a munkatársadékkal, akik most érkeztek haza Paraliáról?
Kíváncsi vagyok, mi újság
Már alig várom a holnap délutánt, tülkön ül az egész család, de gondolom ezzel Ti is így vagytok. Holnap du. ilyenkor már Szeged mellett halászlét fogunk falatozni
dora, bepakoltam én is, nem lett tele az a két bõrönd (egy kicsi és egy nagy) amit gondoltam vinni, de elég sokat szelektáltam s ugye a napernyõt külön viszem
Nektek sok holmi lett?
Lilura, szép nyaralásotok lesz, ebben szinte biztos vagyok, Görögország csodálatos hely, bár még csak most megyek harmadszor, de képekrõl s leírásokból már sokat "tanultam" róla. Meglátod, mindegyikõtök megtalálja azt, ami tetszik neki benne. Fakutatívra menjetek el, érdemes.
Szia TAndi! Nem tudtam elérni még telefonon a munkatársamat, de még próbálom, hogy le tudjam írni a tapasztalataikat. Holnap már nem tudok írni, mi hajnalban indulunk.
Ügyesen pakoltál, ha minden befért
Jó utat Nektek is, remélem sikerül kint találkoznunk. Veled is, Ericivel is, Dorával is, és Krisztával is.
Azt írod, holnap ilyenkor Szeged környékén lesztek. Mi negyed 3-ra érünk Szegedre, bár az sem jó, ha túl hamar érünk Paraliára, mert gondolom a szállást csak déltõl lehet elfoglalni.
Az a keddi 45 fok nagyon de nagyon tikkasztó lesz.
Dlia, köszi, naná, hogy írunk beszámolót. Én igyekszem kintrõl is írni.
Óvatosan azzal a pakolással!
Én mint családanya és feleség álltalában mindig átesek a ló másik oldalára! Erre akkor jövök rá,mikor azt látom,hogy a nyaralásunk alatt szinte nem is kell igazán sok holmi! Mindig megfogadom,hogy kevesebbet viszek hiszen fölösleges cipelni. Az idén 3 fõre 1 nagy táska! ennél nem több!
Jó utat! Sziasztok!!!
Én most Anyut állítottam le, és azt szortíroztam, amit Õ szeretett volna bepakolni. Így lett egy nagyobb és egy kisebb bõrönd Az bõven elég. De a kicsiben fõleg konyhai dolgok vannak, tányér, evõeszköz, némi élelmiszer, folyadék, mosogató, ilyesmi.
Dóra, ne legyél még véletlenül sem ideges, pakold át nyugodtan. Túl sok holmi tényleg nem kell, viszont annak sincs értelme, hogy kint költsünk olyasmire, amit akár ki is vihetnénk - legalábbis én így gondolom. Mármint alap-dolgokra értem ezt.
De tudom, Nálatok van gyermek, az Õ igényei néha borítják az eltervezett csomag-méreteket
Sziasztok, most tudtam beszélni a munkatársammal, Õk tegnap érkeztek Paraliáról, repülõs út volt.
A vízrõl: nagyon kellemes meleg, 24 fok körüli, de elég sok a hínár és az alga benne. Emiatt nem tûnik túl tisztának, de lehet olyan helyet találni, ahol szebb. Medúzák tényleg vannak, a munkatársamat is megcsípte egy, ezért vigyázzatok. ( engem még nem csípett meg soha, de tartok tõlük ).
Paralia összességében jó, bár elég sok a szemét mindenfelé. Az utcán hajnal kettõig van "élet", addig tömeg és emberek sokasága.
Õk az Oceanis apartmanban voltak, szép, tiszta, új apartman, kellõen felszerelve, központtól 350 - 400 méterre kb.
Fakultatív program: Õk a Meteoráknál voltak, ami gyönyörû. Az egyik kolostorhoz nem kellett sokat gyalogolni, a másiknál viszont sok volt a lépcsõ. Oda tényleg el kell menni, azt mondta. Csütörtöki napon van. Meteora: 30 euro.
Ezen kívül voltak a görög esten, ami Nekik tetszett, 20 euro.
Hajózni nem voltak, arról sajnos nincs infom.
Az idegenvezetõk normálisak, segítõkészek.
Akik busszal voltak, azoknak 22 órás volt az út.
Azt mondták, hétköznap nappal nem sokan vannak a parton, nincs tömegnyomor. Hétvégén viszont sok görög jár oda, a szórakozóhelyekre is. Õk is voltak egy szórakozóhelyen, de Nekik nem jött be az a zene ( Abba, Boney M, s valami görög zene, ez szólt, mikor ott voltak. )
A fagyi 1 euro, de van egy hely, ahol 1 gombóc 1 euro, 2 gombóc 1,4 euro, 3 gombóc 1,8 euro. Ezt érdemes megkeresni.
Ételek: gyros átlagban 2 euro pitában, egy helyen volt 1,7.
Üdítõk 1,6 euro, ezt a Colára mondták.
A fõételek átlagban 5 euro, köret hozzá 2 euro, a levesek 3-4-5 euro.
Van egy étterem, ahova érdemes menni, ki van téve a fradis zászló, ott kedvesek nagyon a magyar vendégekkel s jól is fõznek.
Péksütemény finom, áruk 1 és 1,6 euro.
Nagyjából ezeeket beszéltük. Jól érezték magukat, bár a szemét nem volt kellemes látvány...