Akik voltak már Nei Poriban, azoktól szeretnék kérdezni:
Szerintetek melyik a falu, vagy a környék legjobb:
1, étterme
2, fagyizója
3, péksége
4, élelmiszer boltja (ár-érték arányt tekintve)
5, gyümölcs - és zöldségüzlete (már ha van ott ilyen külön)
6, bicikli - és motorkölcsönzõje (ár-érték arányt tekintve)
Még akár szavazást is tarthatnánk... kíváncsi vagyok nagyon, hogy dönt a többség!
Illetve: Van ruhabolt a közelben? Ha esetleg úgy alakul...
Vannak a vízben tengeri sünök? Vagy medúzák? A rákok mekkorák?
További veszélyek?
Mindez ellen hogyan védekeztek? Elõre is köszönöm!
Szia Christine!
Bocs,hogy írok.A család már januárba eldöntötte,hogy idén/elöszõr/Görögországba megy nyaralni.Pontosabban 1 hét Sarti és 1 hét Nei Pori. Le is foglaltuk az irodánál a szállást.Nagyon sok jót és szépet olvastan róluk. Július 20-án indultunk volna.Mindent megvettünk ami kell egy ilyen úthoz/autóval mentünk volna/.Az egész család várta az indulást.Sajnos 1 hete családi tragédia történt/anyósom élet halál közt van az intaziven/.A kisebbik leány nehezen hogadta el a hírt,hogy nem megyünk nyaralni.Igaz én is sajnálom,de majd talán jövõre.
Mind ezt azért írom le,mert írtad,hony Nálatok nehéz összehozni a családi nyaralást.
Szia Péter
Nem választottál rosszul semmi képpen.Csak a Narancspart nagyon messze van.Ezért van az is,hogy akik Sartira mennek nem,vagy kevesen látogatnak el a Meteorákhoz.
Ráadásul ha csak egy hétre mentek sok idõt veszítetek.Sok látnivaló van Nei Pori környékén is.De persze,ti döntitek el.
Nálam nem kérdés a nyaralás,én akkor is elmegyek,ha zsíros kenyeren élek egy évig.És akkor is,ha a párom nem érne rá.De ilyen még nem volt.Nyaralás végén már tudjuk a következõ helyet és igyekszünk év elején be is fizetni.A munkahelyen meg egyszerûen közöljük az idõpontot azonnal,így kifogásuk sem lehet.És ha azt veszem,hogy nem is kell foglaláskor kifizetnem a teljes összeget,már nem is tûnik olyan soknak-egyébként sem kerül sokba ,csak ha szigetre utaznál.Kiszámoltam,hogy aki napi egy doboz cigit elfüstöl,az egy család 2 hetes nyaralását füstöli el.Én nem dohányzom és a családban senki sem.
O... Sajnálom! És szívbõl kívánom, hogy minden rendbe jöjjön nálatok!
Tudod, mi még fiatalok vagyunk. Új a munkahelyünk, ezért nagyon kell tepernünk. Nem jelenthetjük csak úgy be, hogy na akkor mi most kezdtünk, de szeretnénk máris leszögezni, hogy ekkor és ekkor nem jövünk dolgozni, mert nyaralni megyünk (vagy bármi más indokkal). Ráadásul még mindkettõnknek vizsgáink is vannak, ezért akkor vagyunk kénytelen kivenni a szabadságot (bár amit lehet, azt úgy teszem le, hogy ne kelljen szabadnapot kivenni).
Nehéz, de én éppen ezért szeretnék nyaralni menni, mert iszonyatosan nehéz iskolában, munkahelyen és otthon is megfelelni egyszerre. Nagyon fárasztó dolog. És most kell kinyaralnunk magunkat, az elkövetkezõ 1-2 évben, mert utána - vagy közben már el kell kezdenünk megalapozni az életünket.
Szóval én így értettem, hogy nehéz összehozni. Mi terveznünk, de nem csak rajtunk múlik, hogyan alakul.
Azoktól kérdezném,akik már jártak Nei Pori-ban:Ott lehet-e hagyni a matracokat,napernyõket a parton egy pár órára,ha felmegyünk az apatmanba?/Mivel hamarabb ébredek,mint a család többi tagja,eddig mindig levittem a matracokat stb.,reggeli bevásárlás és ha mindenki kész,akkor lementünk./
Nem tudom melyik üdülõhely milyen, de én eddig Stavrosban és Makrygialoson voltam és mindkét helyen ott hagytam mindent a parton. A kutya nem nyúlt hozzá. Oly annyira, hogy mikor a szél felborította a napozóágyat és mindenemet elvitte a szél, ahhoz sem
Lent hagytam a parton a fényképezõt és a kamerát is, de semmi nem lett velük. Én úgy tudom a görögök felfogták, hogy a nyaralókból élnek és érdekük, hogy rend legyen náluk és ne legyenek ilyen ügyek. Persze olyan elõfordult, hogy az egyik nyaraló egyén elvett valamit a másiktól, de ez azt hiszem talán nem ez a jellemzõ...
Mindenkiben van egy egészséges aggódás, tehát szerintem nagyon értékes dolgot nem kell levinni a partra, de némi pénz és egy óra, törölközõ meg a többi nyugodtan ott lehet...
bodorpetya73,
Reggel fél 8 körül már láttam lemenni emberek a partra, így ha melléjük pakolsz nem lehet különösebb gond, ha csak matracról, napernyõrõl van szó. Akik napernyõt vittek, azok közül sokan még a déli órákban is kint voltak. Általábban este 6-7 között hagyta el a többség a strandot. De voltak akik akik akkor érkeztek
én a nyaralás elõtt kerestem, többféle formában is beírva, de se com-os, se gr-es verziót nem találtam
viszont itt nézelõdhetsz http://www.platamonas.gr
Mennyire lehet hallani az Arany házból a tenger zúgását?
Van a közelben nudista strand? Vagy egyáltalán szoktak ott ilyesmit?
Gondolom azért számítsak a normál stardokon 1-2 monokinizõ férjtekintet-lopóval