Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1156
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Nixi007
Aktív fórumos
Aktív fórumos
261 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33204 Üzenet linkje2007-06-26 21:44:56  Válasz a #33169. hsz-ra

Mi is az Arany házba voltunk tavaly.
A tenger nem mindegyik teraszról látható!
Mi a 2.em-en laktunk,azt nem tudom hányas szobába,de ahogy felértünk az emeletre jobbkéz felõl volt az elsõ szoba.Reggelente ha egy kicsit jobban fújt a szél,és még nem nagyon járkáltak az utcán,jól lehetett hallani kávézás közben a tenger zúgását.
Ami nagyon tetszett,hogy új a ház,és hogy nagyon közel van a strand. Kb.4perc. Nudistákkal találkoztunk de csak akkor amikor sétálgattunk a parton / nem Platamon felé hanem a másik irányba /kb.300 métert mehettünk mikor észrevettem 1-2 nudista strandolót.

# 1157
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33214 Üzenet linkje2007-06-26 22:17:16 

christine

Az Arany házban-ból a klasszikus tengerzúgást nem igazán hallani icon_sad.gif
2004-ben a parton délnek menve, féluton Nei Pori és Paleopirgos között voltak nudisták, de tavaly már nem láttam egyet sem. A parton most is voltak monokinizõ nõk, de a többségrõl inkább szót sem ejtenék...ám lehet, hogy mire Ti mentek mátr lesz szóra érdemes is.

1) Az étterem szerintem eléggé ízlésfüggõ. Az idén nekem a Platon étterme tetszett a legjobban minõség és ár függvényében
2) mi jégkrémet ettünk, így is kipróbálva néhány olyan ízt amit itthon nem kapni icon_smile.gif
3) Nei Poriban két pékség van és egy cukrászda, amiben kapni péksüteményeket. A kenyerek közt nincs igazából különbség. De péksüteményekbõl több különbözõt is árulnak, így nehéz az összehasonlítás. én a parthoz közelebbibe jártam, mert ott nagyobb méretû a csokis croi és van cukros fánk icon_smile.gif
4) az élelmiszerboltokban, amiket inkább nevezhetnénk vegyeskereskedésnek, szinte mindenhol ugyan azt árulják. Különbség az árakban lehet, 10-20 cent és az áruválaszték mennyiségében.
5) Összesen egy boltra emlékszem ami külön erre specializálodott. A boltok többségében találni zöldséget, gyümölcsöt is.
6) egy kölcsönzõ árát az elõbbiekben megadtam, másikról sajnos nincs információm.

Ruhabolt van. S ha úgy alakul, pénteken a Nei Pori, kedden a Leptokáriai piacon is tudsz ruhát venni.
Tengeri sünt nem láttam, meduzát 1-et, rákot nagyon sokat. A rákok mérete 2 cm-tõl 10 centiig terjedt. A rák ellen úgy tudsz védekezni, hogy nem lépsz rá. Akkor õ nem tekinti támadásnak és nem csíp meg icon_smile.gif
De azért biztos, ami biztos legyen Nálatok Fenistil és kálcium tabletta icon_smile.gif

# 1158
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33251 Üzenet linkje2007-06-27 11:13:33 

Múlt évben én is sok rákocskával találkoztam... Csak lenyúltam néhány kagylóért és csigáért és máris egy remeterák csattogtatta kifelé az ollóját icon_smile.gif
Medúzát csak a hajóról láttam, kissebb halak viszont voltak. Lisa nagyon fûz, hogy búvárkodjunk, így lehet hogy kint veszünk egy szemüveget és pipát, azután majd mi is be tudunk számolni a tapasztaltakról icon_smile.gif
Egyébként ahogy megfigyeltem az eddigi utazásaim során a legveszedelmesebb állatot általában túristának hívják icon_smile.gif icon_smile.gif icon_smile.gif

# 1159
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33260 Üzenet linkje2007-06-27 11:51:58 

Egyetértek sancho icon_smile.gif Azon veszély ellen az egyetlen védekezés, a lakatalan sziget...ám akkor valószínüleg kénytelen az ember nélkülözni a civilizációnak ama néhány vívmányát, amely élvezetesebbé, kényelmesebbé teszi a nyaralást icon_smile.gificon_smile.gif
Litohoróban az Enalios búvárközpontban szerveznek palackos merüléseket. Ha érdekel, akkor otthon megnézem a szórólapjukat, amin rajta vannak az elérhetõségek. icon_smile.gif

# 1160
Tabaer
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33273 Üzenet linkje2007-06-27 12:41:09 

Sziasztok!

Örülök,hogy rátaláltam erre a fórumra.Mindenkinek nagyon köszönöm az információkat.Mi két nap múlva indulunk Nei Poriba, a Sotiria apartmanba.Majd írok róla, hogy milyen volt, meg mindenrõl, ami érdekel benneteket.
A lányomat nagyon érdekelné a búvárkodás. Errõl írjatok már pár sort, hogy lehet-e egy napos fakultatív programként elmenni pár euróért.

# 1161
T.Márta
Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33278 Üzenet linkje2007-06-27 13:16:45  Válasz a #33273. hsz-ra Előzmény #33273

Szia Tabaer
Örülök,hogy jelentkeztél, mi is a Sotiriába megyünk de júli 07.-tõl.
Ti meddig lesztek kint , azt hiszem már nem tudsz nekem felvilágosítást adni a szállásról, mi 2-hétre megyünk.

# 1162
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33280 Üzenet linkje2007-06-27 13:28:43 

Szia Tabaer,
Az Anett Tours szervez buvárkodást fakultatíve, de már elfogyott a prospektusuk.
Árakat találsz az Õ weboldalukon: http://www.anetttours.hu/enalios.php
Este elõkeresem a szórólapot, hátha azon van weboldal, vagy telefon szám.

# 1163
Hilda
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
18 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33287 Üzenet linkje2007-06-27 14:32:16 

Sziasztok!
Régóta a Hellasz tagjai közt vagyok, de csak a hátérben húzodok meg, nagyon ritkán szólok hozzá a fórrumhoz. icon_rolleyes.gif Viszont szinte nap mint nap olvasom a beírásokat. Robertet csak dícsérni tudom hogy így megosztja velünk a tapasztalatát sõt még utánna is nézz dolgoknak hogy segítsen.Ezt már én sem hagyhattam szó nélkül. icon_smile.gif Meg is kérdezném tõle, vagy aki tud rá választ adni hogy autókölcsönzõ az nincs Nei Poriba? Mikor Tolóba nyaraltunk tavaly akkor az utazási irodánál kértünk és hoztak ki Napflionból.
Lehetséges hogy így lehet itt is?Egyébként nem nagyon láttam infót a Dias apartmanról, ugy látszik nem nagyon választotta senki.
Aki mostanában indul jó utat és kellemes nyaralást!!!!

# 1164
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33317 Üzenet linkje2007-06-27 18:38:38 

Szia hilda!

Nei Poriban nincsen autókölcsönzõ. De bérautót már láttam, így valószínüleg meg lehet oldani. A kinti képviselet szerintem tud ebben segíteni icon_smile.gif

# 1165
Tabaer
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33331 Üzenet linkje2007-06-27 20:21:56 

Sziasztok!
T.Márta! Úgy néz ki, hogy mi éppen váltani fogjuk egymást a Sotiriában.Sajnos mi csak egy hétre megyünk,amikor ti jöttök,mi már hazafelé indulunk.
R.Robert! Köszi a gyors infót a búvárkodásról.Megnéztük,de nem egészen ilyen jellegûre gondoltunk.Állítólag létezik olyan,hogy teljesen amatõrök pár perces /órás/ eligazítás után csekély mélységig lemerülhetnek,természetesen felügyelettel.Tehát nem kell hozzá se komoly ruha,se komoly "kiképzés" csak úgy rövid ízelítõt kaphatnánk,mi is az a búvárkodás.Ezt úgy ajánlják,mint fakultatív program,mint akár a Meteorákat.Legalábbis én úgy hallottam.Errõl tudtok valamit?

# 1166
Tabaer
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33332 Üzenet linkje2007-06-27 20:24:20 

Bocsi!!!!!Nem R.Robert, hanem B.Robert
# 1167
BRobert
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1021 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33340 Üzenet linkje2007-06-27 20:59:39 

Tabaer!

Ez az Anett Toursnal úgy szerepel, mint extra fakultatív lehetõség, azért mertem ajánlani:
"Extra programlehetõség
Leírás: -Búvárkodás kezdõknek és haladóknak is Litohoróban (40 euro)"

# 1168
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33356 Üzenet linkje2007-06-27 21:39:48  Válasz a #33260. hsz-ra Előzmény #33260

BRobert!

Nekem múlt évben volt szerencsém egy ilyen félresikerült embertársunkhoz... hát ne tudd meg icon_smile.gif
A búvárkodást csak amatõr módon szeretnénk, mert Bea tájékoztatott minket, hogy elég drága egy ilyen palackos kiruccanás és másra is szeretnénk költeni, de azért köszönjük szépen icon_smile.gif

# 1169
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33359 Üzenet linkje2007-06-27 21:47:19  Válasz a #33251. hsz-ra Előzmény #33251

Vegyetek békatalpat is, mert anélkül nagyon nehéz úszni. Fõleg ha egy kicsit lejjebb akartok merülni. Mire néhány centit haladnátok lefelé, kifogytok a szuszból! icon_biggrin.gif Vagy feküdjetek egy matracra és úgy kuksoljatok lefelé icon_lol.gif
# 1170
Leni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
82 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#33384 Üzenet linkje2007-06-28 06:22:25 

Sziasztok!

Kérdezni szeretném azoktól akik most jöttek haza Nei Poriból, hogy ott is nagyon sok a szúnyog?

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 77 78 79 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu