Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 1141
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
FINÁNC

Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34020 Üzenet linkje2007-07-01 20:13:02  Válasz a #34017. hsz-ra

Olvassd el a Nei Pori topic 73. oldalán BRobert hsz-át, ott tájékoztat az ottani árakról elég részletesen.
# 1142
Pingvin21

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34032 Üzenet linkje2007-07-01 20:40:16  Válasz a #34017. hsz-ra Előzmény #34017

Szia Carter! Persze, hogy nem baj, ha tegezel. A szerbeknél mi 5000 dínárt váltottunk be, ebben csak a pályadíjak vannak benne, meg 2-3 üdítõ, kb. 300 maradt. 10 Eurót váltottunk be macedon dénárra, abból egy csomó megmaradt. Mi kártyával tankoltunk, de a benzin kb 85-86 szerb dínár volt, és Görögo-ban 1.10-1.90 euróig.
1120 km oda az út, mi hajnali negyed 3kor indultunk és este 7 körül értünk oda, sokat megálltunk, fényképeztünk, mert nagyon féradtunk! Meleg volt. Nekem kéznél volt a hûtõláda vízzel, szendvicsekkel, meg egy törülközõ, amit bevizeztünk, az volt férjem fején Macedóniába menet, mert a szél is forró volt.
A péksüti 1 euro körül van, a tej 1.50-1.80, az édesség 0.60-tól felfelé, gyros pita 1.80, tál 4.50-5. Egy tál étel (húsok körettel) 4.50-tõl felfelé, általában 5-6 körül van egy jó adag egy tál étel. Tzaziki 2, görög sali 3-4. Tehát ha ehhez még isztok valamit, akkor átlagban 10 Euró egy vacsi per fõ, (nem drága étteremrõl beszélek.)
Mi 2szer ettünk egy nagyon jó étteremben, saláta, bor, egy tál étel (én suvlaki, párom rántott kagyló), fizettünk ketten 23-at, borravalóval. Kaptunk ajándékba egy-egy ouzót, meg desszertet.
A tenger nagyon jó, tiszta, meleg, voltunk fürödni Paráliában is, tiszta (amikor nem fújt a szél). Nem láttam állatokat ott, kis halakat csak, medúzát kettõt. A part homokos, meg kavicsos része is van, ajánlom, a gyerekeknek papucsot, vagy tengerben is hordható kiscipõ-szerûséget vigyetek (mi a Pluszban vettünk pár szár forintért).
A homok forró, vigyázzatok, meg napközben ne legyetek kint! Láttam többször, hogy délben, 1-kor kisgyerekeket kiengedtek a napra egy szál semmiben, szerintem veszélyes, nagyon erõs a nap.
Parália melyik részén lesztek?
Nagy a nyüzsi, ha nem szeretitek, akkor Olympic Beach és Parália között van egy hosszú part szakasz, ott kevesen vannak. (2-3 km van a két falu között.)
Ha jót akartok enni, javaslom Ol. Beachen a Fehér Rózsa éttermet! (ott kaptuk a sok pluszt, nagyon kedvesek voltak).
Parálián isteni péksütiket ettünk, túróval, spenóttal töltött pite-szerûséget, szezámos sonkás-sajtos kenyérkét. (1.50-ért) Fagyi 50 cent/gombóc általában, egy kehely kb. 5 euro. Parálián 1 euro volt 1 gombóc a partnál levõ cukrászdában,
Írj, vagy pü-zz, ha kérdésed van! Nagyon fogjátok élvezni! icon_smile.gif

# 1143
Bopis

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34041 Üzenet linkje2007-07-01 20:56:08  Válasz a #34032. hsz-ra Előzmény #34032

Szia pingvin21

Az O.B. topikba írtam neked, de látom, hogy itt is sok mindent leírtál.Két kérdésem lenne:vajon a maestro otp-s kártyát elfogadják-e az OMV kutaknál Szerbiában ill. melyik apartmanba voltatok?

Köszi

# 1144
Lora

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34053 Üzenet linkje2007-07-01 21:18:35  Válasz a #34004. hsz-ra Előzmény #34004

Sziasztok !

Sparow , Feketefelhõ köszönöm , hogy válaszoltatok , kb. mi is így számoltuk /reméltük , hogy így van / , kicsit izgulok , az autóval utazástól két gyerekkel megyünk és mind a kettõ elég izgága , tavaly busszal voltunk , nekem nem volt vele semmi problémám , de a család leszavazott, na mindegy majd lesz valahogy . A nemzetközi zöldkártya az meg van , az érvényes forgalmi meg addigra meg lesz , mert hát ugye pont most kell lejárnia annak is, a zöldkártyának is , meg , hogy kerek legyen a jogsinak is. De legalább a nemzetközi jogsi nem kell , igaz szerintem nem is készülne el addigra. Tavaly is voltak akciós ezüstök , én aranyat akartam venni a gyereknek fülbevalót , de az nagyon drága kint , azt mondta az eladó , hogy azért drágább mert náluk fazonár van nem pedig gramm mint nálunk. Egy tetszett nagyon , amit 50 majd alku után 40 euróért akartak adni , és itthon ugyanazt a fazont pedig 4800 Ft.-ért vettem meg.

Sziasztok

# 1145
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Popeye77

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
511 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34065 Üzenet linkje2007-07-01 21:38:37  Válasz a #34017. hsz-ra Előzmény #34017

Carter: mi szegedrol minden korlatozast betartva 11 ora alatt ertunk le kb tavaly, ehez meg a szeged+ debrecen tavot hozza adva ugy cirka este 11 koruli indulassal jok lesztek. Egybekent velemenyem szerint ejszaka jobb vezetni, mi delutan indultunk es es reggel haromkor mar furodtem a tengerben:) Nem tudom mennyi a fogyasztasa a kocsitoknak. Szegednel tankolva egy 1.6os motorral (55litykos tankkal) gorog elso kutig kihuzom, ettol fuggetlenul azert Nis korul megallok tankolni + meg kicsit pihenni, tavaly visszafele viszont nem alltam meg, a maradek dinart eltankoltam szabadkanal...
Nisi tankolason kivul ha nem kell mellekhelysegre menni nem allok meg csak a hataroknal. Ejszaka rajtam kivul alszik mindenki igy oket sem zavarja...

# 1146
Csutek

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34071 Üzenet linkje2007-07-01 21:49:19 

Nekünk tavaly 14,5 óra volt a Skala Fourka- Hajdúszoboszló táv. 1250 km volt a megtett út, nyomtuk a gázt rendesen. Csak kétszer álltunk meg néhány percre.
Idén nem áll szándékunkban száguldozni, mert a gyerekek is jönnek. Biztosan többször is meg kell majd állni miattuk. Aki gyerekkel utazik, ezt is kalkulálja bele a menetidõbe.

# 1147
Pingvin21

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34081 Üzenet linkje2007-07-01 22:13:04  Válasz a #34041. hsz-ra Előzmény #34041

Pont ilyen kártyával fizettünk mi is, és elfogadták, nem csak az OMV-nél, hanem kellett tankolni egy Nispetro-nál meg Lukoil-nál is és ott is elfogadták. Jól ment az üzemanyaggal, fogyasztás, stb.
Van MB meg BMB 95-ös, a BMB az ólommentes, azt tankoltunk.
Itt is, a másik fórumon is kérdezhetsz, nézem azt is. icon_smile.gif

# 1148
Bopis

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34133 Üzenet linkje2007-07-02 11:04:22  Válasz a #34081. hsz-ra Előzmény #34081

Köszönöm a válaszokat, ha még valami eszembe jut, akkor majd kérdezek.
Mi tavaly Nei-poriba voltunk 3 gyerekkel Debrecenbõl és esti 9 órás indulással nyugodt tempóban másnap du. 16 órára értünk oda (az asszony is vezetett). Elõször járunk arra és egyedül nyugodtan neki lehet indulni, ha valaki átolvassa az idevágó fórumokat meg a sokszor emlegetett Stevie féle bibliát. Mi az Õ útleírása alapján simán odaértünk.

# 1149
BOBOLYA

Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34163 Üzenet linkje2007-07-02 13:19:08 

Most beszéltem telefonon a kollégámmal, tegnap a kora délutáni órákban a mac. beléptetésnél 2,5 órát kellett várniuk. Azt mondja, nagyon sok a rendõr a mac. részen, és nagyon sok a kéregetõ. Az idõjárásra azt mondta, hogy nem horror, pont jó meleg van Makriban.
# 1150
Pingvin21

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34195 Üzenet linkje2007-07-02 16:15:50  Válasz a #34133. hsz-ra Előzmény #34133

Még egy dolog: igen, rengeteg a kéregetõ, és folyamatosan mennek oda a kocsikhoz a soron, többen egymás után. Ezen kívül van egy "fertõtlenítéses" emberke, aki egy mappával a kezében, a határtól 200 méterre, roppant hivatalosan leállítja az autókat, belenéz a motorházba, aláirat valamit és pénzt szed be. Szerencsére párom látta, hogy többen csak tovább mentek, így mi is, de volt, aki fizetett. Ez kamu, be ne dõljetek neki! Hazafelé is odajött a soron minden autóhoz. Mi csak intettünk, hogy nem, erre továbbment, de volt aki beugrott és fizetett...
# 1151
Ice-r

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34196 Üzenet linkje2007-07-02 16:17:57  Válasz a #34163. hsz-ra Előzmény #34163

A mac belépésnél a 2,5 óra teljesen reáélis lehet. Mi akkor pont kifelé jöttünk, és 1 óránkba tellett. Viszont befelé tényleg sokkal nagyobb volt a sor.
Sajna a macedonok az összes országukba belépõ egyén útlevelét+ a zõd kartát is bescannelik. És ez bizony idõt vesz igénybe. Ráadásul mindezt 30-35 fokban, kell kivárni, miközben nagyon kevesen állítják csak le a járgány motorját. Hát nem volt egy kellemes dolog.

Na de hát ez van.

Üdv I

# 1152
T.Márta

Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34202 Üzenet linkje2007-07-02 16:53:33  Válasz a #34195. hsz-ra Előzmény #34195

Sziasztok!
Ez tényleg érdekes, ha hozzánk jönne egy mappával valaki biztos mi is meg állnánk mert azt hiszem valami hivatali emberke, tehát ha ilyet látok menjek tovább??? A kéregetõk el mennek ha elhajtjuk vagy agresszívekí,

# 1153
Pingvin21

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
43 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34203 Üzenet linkje2007-07-02 16:55:46  Válasz a #34196. hsz-ra Előzmény #34196

Akkor ez biztos attól is függ, hogy mikor ér oda az ember. Mi kb. 1-5 percet vártunk mindegyik határnál odafelé, visszafelé a macedón-szerb határnál kb. fél órát.
# 1154
T.Márta

Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34204 Üzenet linkje2007-07-02 16:58:55  Válasz a #34203. hsz-ra Előzmény #34203

Mi kb. este 8-óra körül akarjuk át lépni a határt Röszkénél.
Remélem akkor már nem lesz tumultus, még a nagy meleg elõtt le akarunk érni, gondolom 9--10- órara odaérünk.

# 1155
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Patics

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34247 Üzenet linkje2007-07-02 22:11:02  Válasz a #34202. hsz-ra Előzmény #34202

Sziasztok!
Én vagyok Pingvin21 "sofõrje"...

Valóban én is megálltam és fizettem volna a "mappás" embernek ha nem látom meg mit is csinálnak mások, meg persze egy kis vagányság is kell hozzá.

Úgy történt a dolog, hogy amikor átértünk a szerb határon (a szerb és macedon határ között), félreálltam, hogy Pingvin21 dénárt váltson. Miközben vártam, láttam, hogy a tuvábbmenõ autókat leinti 2-3 mappás ember. Az persze hozzá tartouik, hogy mind roma származású, utcai ruhás volt, semmi hivatalos jelvény, egyenruha vagy ilyesmi, csak a mappa. Mint a kérdõíves emberkék a pesti bevásárlóközpontokban.
Szóval látom, hogy leintenek, motorházat nyitatnak, mappába írnak és fizettetnek. Hát, jó... de azt is látom, hogy van aki csak int, hogy "nem", mint az ablakmosógyerekeknek szoktunk és megy tovább. Amikor továbbmentünk, minket is leintettek, én meg vissza, hogy "kösz, nem kérjük.." és tovább. Semmi gond nem lett belõle, hogy nem fertõtlenítettünk.
Egy régebbi hozzászólásban olvastam, hogy valaki sorolta, hogy mennyi volt az autópálya díj és mennyi a fertõtlenítési díj. Innen vettem, hogy róluk lehet szó, és õ megállt nekik.
Visszafelé ujra jöttek és mivel akkor álltunk a sorban, nem tudtam továbbmenni, megintcsak intettem, hogy "kösz, nem". Ujra kopogott és magyarázott valamit. Én meg csak ismételtem, hogy "nem kérjük". Erre továbbment és nem jött vissza... de végígjárt mindenkit és volt aki fizetett.
A kéregetõk erõszakosak és tartottam is attól, hogy esetleg kárt tesznek az autóban, összekarcolják, ilyesmi, de nem történt semmi gond.
Jellemzõen HÁROM helyen volt ilyen.
Belgrád elõtt (odafelé menet) az ablakmosó fiuk, aztán a fenti helyen és Macedoniában az elsõ fizetõ kapunál. Ez utóbbinál gyerekkel a karján szaladt az autó mellett. Egyszer adtunk is 10 dénárt, de vigyázni kell, mert vérszemet kapnak és ha adsz, sokan rohannak oda.

Jó utat, nekünk nagyon jó volt.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 76 77 78 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu