(Ellent kell mondjak vojandinak, mert a Lidl nem félúton, hanem bent van Napflioban bõven a helységnévtábla után a bal oldalon!)
Szia h.apci!
Na azért teljesen emlékezetzavaros nem vagyok ám akkor mi másik LIdlrõl beszálünk, mert az, amirõl én beszélek az, ha Toloból rákanyarodsz a Nafplio felé vezetõ útra, kicsivela kanyar után jobb kéz felé van. Onnan még jó messze van a város.
Csak most vettem észre, hogy te konkrétan az Apollon Travel fakultatívjait kérdezted...hát...õszintén, azokról fogalmam sincs. Mi mindenhova magunk mentünk.
De ha a topikban visszaolvasol, már sokan kérdezték ugyanazt, hogy miket érdemes megnézni, a válasz ugyanaz:
Epidavrosz, Nafplio (esetleg hajókirándulás "Nafplio by night"), Hydra-Spetses hajókirándulás, Korinthos...más már messzebb van és egy hét az igen kevés. Esetleg Athén, ha egy napot rá szántok. Másban sajna nem tudok segítani.
Akkor velem van a baj! Amikor ott voltam, emlékeztem erre a leírásra (tõled, vagy mástól, már nem tudom), s vagy ötször mentem végig ezen az útvonalon különbözõ okokból, elõször külön figyelve a Lidl-t, mert általában ordító táblája van, ami már messzirõl látszik, de sehol nem találtam! Vagy bezárt, vagy nem csak öregszem, hanem vakulok is.
Tolóból elõbb kicsit kanyarog az út Nafplio felé, aztán meg jön egy hosszabb egyenes bevezetõ rész, ahonnan jól rá lehet látni a várra is. Ennek a bevezetõ résznek az elején volt jobb oldalt, utána következtek a város elsõ házai. Most 3 év után így rémlik...de a beszámolóm pár nappal az utazás után írtam.
Nem adnék téves infót, ha nem lennék biztos benne. De mindegy, talán valamit átrendeztek azóta.
Ha így emlékszel, akkor viszont én nyertem!
Toloból a Napflio - Ligourio fõútig a helyi tábla (és az útvonaltervezõm) szerint 7 km, itt fordulunk balra arra a bizonyos egyenesre, ahonnan már látszik a vár, következik Aria (1 km), majd hamarosan a Napflio tábla, majd még két nagy benzinkút, utána az utat középen elválasztó zöld sáv és hamarosan a bal (!) oldalon a Lidl. Innen a kikötõ (az útvonaltervezõm szerint) már csak bõ 3 km. Ha egy kicsit elõbb is van egy Lidl a jobb oldalon (nem láttam), az is min. 9 km Tolo-tól, ami nem félút, s már az is Napflio. Ugye elhiszed, hogy nem a vita kedvéért, hanem, hogy megtalálják!
Szia h.apci, egyáltalán nem veszem vitakozásnak. Mi csak beszélgetünk Az én térképem nem annyira részletes, de meglepetésemre megtaláltam rajta Ariát is. Valóban ott volt a Lidl. A térkép szerint 7 km-re Tolótól. Ahol elágazik az út Nafplio és Ligourio felé, ott balra fordulunk Nafplio felé és hamarosan ott van menetirány szerinti jobb oldalona Lidl (vagy ott volt). Elég érdekes lenne, ha már nem lenne ott, de ez is elõfordulhat. Én azt hittem, ez már Nafplióhoz tartozik.
Akokr azt hiszem ezt tisztáztuk, hogy két különbözõrõl beszéltünk.
tényleg jónak tûnik a leírás alapján, csak mi szerettük volna 15 -max 20 euróbol kihozni egy napi szállást
gondolom ez nem ilyen hely lesz közvetlen a vízparton, de reméljük tetszeni fog.
Igazából nem találtam bõvebb infót róla.
Nocsak, mit találtam! Ha igaz, ezen a képen kék tábla jelzi a feljárást a "Stella’s Aparments"-hez; remélem, ez azonos a Tiéddel!
Csak bátran, legfeljebb nem tudunk válaszoni. De itt van neked is egy kép a Pegasus irodáról (kék tábla hajóval), ahol a hajóutat lehet befizetni. Innen a kikötõ felé haladva közel van a "magyar" iroda ugyanezen az oldalon.
Sziasztok!
Bocs, hogy beleszólok, de tavaly mi is kerestük a Lidlt és az elágazás utáni balkanyar után kicsivel meg is találtuk, de az már bõven Napflionban volt, és a menetirány szerinti bal oldalon van.
Azért vagyok benne biztos, mert bérelt kocsival voltunk és alig tudtunk balra bekanyarodni, ugyanis nem engedtek be és mentek össze-vissza, meg dudáltak ránk, hogy kanyarodjunk már, de akkor még nem nagyon volt bátorságunk bevágni, úgyhogy vagy 10 percig bénáztunk.
Másik Lidl áruházzal mi nem találkoztunk.
Nos, megkértem a barátom, hogy mondja el, hol volt Lidl (úgy, hogy nem mondtam meg neki, miért, csak mondja el). Pontosan ugyanúgy írta le, mint én. Mondta, hogy az elágazás után szinte rögtön ott volt, jobbra. Szóval én nem akarok ezen a témán rágódni, de azért nem szeretném, ha hülyének néznétek. Az a Lidl ott volt, ahol mondom és egy vadiúj üzletet mi okból tennének el máshová vagy szüntetnének meg? De ha nincs már ott, azt is elhiszem nektek. De 2005-ben ott volt.
Bocsi a kirobbanásért, de tudom, hogy nem beszélek hülyeséget.
Nekem még mindig egyértelmû, hogy két másik üzletrõl beszélünk.