Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 1156
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Patics

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34251 Üzenet linkje2007-07-02 22:27:01 

Végül is, meg lehet érteni a kéregetõket.
Õk kéregetnek, próbálnak trükköket és ha bejön nyertek, ha meg nem, mennek a következõ balekhoz. Igy van ez Pesten is.

A lényeg, hogy nem nagy ügy az egész. Legyen egy kis apród, 50 cent, 10 dinár/dénár, ha kell, tudj adni. Ha meg ki tudod dumálni, megsporolod.

Szerbiában az egyik benzinkútnál ingyenes volt a wc, de amikor Pingvin odament, akkor szaladt a presszos fiu, hogy 50 cent a wc. Mondtam neki, oké, mindjárt fizetünk. Erre megnyugodott. Aztán és is wécéztem, ittunk két kávét és a végén a wc használatért kapott összesen 20 centet mégis elégedett volt. Da ha fizettünk is volna 1 eurót, akkor mi van? Láttam, hogy slaggal lemosta a wc-t, még ha nem is ért sokat, csinált valamit. De van aki nem fizetett, hanem szó nélkül otthagyta, de ebbe is belenyugodott.

Görögben rendszeresen beütik a kaszába a fizetni valót aztán kiütik belõle és blokkot nem adnak. Ugyanúgy mint Pesten... icon_smile.gif
Csak persze ez idegenben, nyaralás közben kissé stresszesebb a nyaralónak.

A lényeg, hogy kevesebb vagy kb. annyi gondunk, átverésünk, kéregetõnk volt, mintha a Balatonhoz mentünk volna. Így szerintem aggodalomra semi ok. Nekem ez volt az elsõ ilyen hosszú utam, eddig max. a Tátrában voltunk kcsival. Én is tartottam tõle, de minden rendben ment.

# 1157
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
BOBOLYA

Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34261 Üzenet linkje2007-07-03 06:52:41 

Én arra gondoltam, hogy mivel mindig kéznél tartjuk a fényképezõgépet az út során, ha nagyon durván viselkedne valaki, vagy autót karcolni szándékozna, úgy csinálok, mintha lefényképezném, hátha az majd nem tetszik neki és abbahagyja.
# 1158
T.Márta

Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34288 Üzenet linkje2007-07-03 11:14:16  Válasz a #34251. hsz-ra Előzmény #34251

Szia Patics
Köszi az új infókat!

# 1159
Magdus62

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
305 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34345 Üzenet linkje2007-07-03 17:39:56 

Sziasztok!

A lányomék sikeresen leértek OB-re.20 órakor lépték át a magyar határt és 10 órára,vagyis ottani idõ szerint 11-re lent is voltak.A szerb-macedón határon kellet 1,5 órát állniuk,mivel feltorlódtak az autók.Sok honfitársunk nem váltotta ki a nemzetközi zöldkártyát,és ezt hiányolták. icon_rolleyes.gif

# 1160
Patics

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34354 Üzenet linkje2007-07-03 18:40:47  Válasz a #34345. hsz-ra Előzmény #34345

A nemzetközi zöldkártyát oda-vissza kérik a Macedon határon, ne feledkezzetek meg róla. És aláírni sem, mert csak úgy érvényes.
A kötelezõ biztosítást adó fiókban ingyen, néhány perc alatt kiállítják.

# 1161
Patics

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34360 Üzenet linkje2007-07-03 19:27:21 

Mi autós navigációt (MIO C250) használtunk az utunk során.
Van sok tapasztalat, szívesen megosztom ha érdekel valakit. Vagy erre nyitni kellene egy új topikot?
Sajna Görögországban csak 30-50%-os az utcaszintû lefedettség.
Sok fontosabb pont (POI) koordinátáit rögzítettem.

# 1162
Csutek

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34364 Üzenet linkje2007-07-03 19:40:24 

Patics!
Keresd a megfelelõ topicot a férfi témák közt. Sokunkat érdekelne minden ezzel kapcsolatos tapasztalatod.

# 1163
T.Márta

Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34371 Üzenet linkje2007-07-03 20:31:08  Válasz a #34360. hsz-ra Előzmény #34360

Sziasztok
Van valakinek olyan térképe GPS amelyiken rajta van Nei Pori, vagy lehet,hogy mivel kis település nem jegyzik sehol?

# 1164
Bopis

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34395 Üzenet linkje2007-07-03 22:22:09  Válasz a #34371. hsz-ra Előzmény #34371

Szia T. Márta!

Nei-porit nem tudod eltéveszteni, addig kell menni az autópályán amíg a platamonasi várat meg nem látod bal kéz felõl, utánna néhány km. múlva lesz Nei-pori. Mi tavaly gps-szel voltunk ott de a faluban ez semmit se ér.
Ha viszont odataláltál ott már szerintem nemnagyon tudsz eltévedni.
Ellenben ha pl. a Meteórákhoz szeretnél menni, akkor ahogy rámégy az autópályára onnan gyönyörûen el fog vezetni a gps.

# 1165
Patics

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34399 Üzenet linkje2007-07-03 22:31:56 

Csutek írta:
Keresd a megfelelõ topicot a férfi témák közt.

A férfi témák között??? icon_confused.gif Mi köze a navinak a férfiakhoz? Nõknek tilos? icon_smile.gif

# 1166
Patics

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34402 Üzenet linkje2007-07-03 22:43:33  Re:

T.Márta írta:
Van valakinek olyan térképe GPS amelyiken rajta van Nei Pori, vagy lehet,hogy mivel kis település nem jegyzik sehol?

Nekem rajta van, 2006.10 V4. De csak a hely. Részletezve már nincsenek az utcák. 43 km-re van Olympic Beach-tól.
Ha kéred, elküldhetem. Jól nézd meg, hogy Macedónia rajta van-e mert pl. a Kelet-Európán nem szokott rajta lenni, külön kell feltenni.

# 1167
Patics

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34403 Üzenet linkje2007-07-03 22:48:37  Válasz a #34395. hsz-ra Előzmény #34395

Nekünk szerencsénk volt a Paralia/Olympic Beach körüli utakkal azok rajta vannak a GPS-en. Még a tengerparti földutakat is bejártuk, kempingek, kukoricások és sertéshizlaldák között, és szépen kivezetett onnan az autópályára.

Az Olymposz hegyi útjai is rajta vannak, de sok kilátó pihenõ helyet én térképeztem fel. Amit viszont pl. nem tud, az autópályáról le és felvezetõ utakat az Olymposznál. Arra azt írta ki, nem vezet út a tengerpartról a hegyre... amikor viszont már letértem a hegy felé az autópályáról, akkor észretért.

# 1168
Bopis

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34405 Üzenet linkje2007-07-03 22:57:30  Válasz a #34403. hsz-ra Előzmény #34403

Amit írtam az tavalyi állapot, tehát ha Paralia környéke rajta van, akkor idén lehet, hogy már Nei-pori is részletesebben szerepel. Ugyanis ha jól felejtek, akkor nekünk tavaly Parálián nem sokat mutatott.
De remélem, hogy sokat fejlesztették, mert idén valószínüleg ismét viszünk gps-t. Tavaly Macedóniában csak a fõutat mutatta, az is elég volt.

# 1169
Popeye77

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
511 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34418 Üzenet linkje2007-07-04 08:10:23  Válasz a #34405. hsz-ra Előzmény #34405

En tavaly terkeppel voltam, iden vittem volna eloszor navit, de ha jol latom ,a leirtak alapjan, teljesen felesleges. Nekem egyebkent is az a tapasztalatom, hogy minden szepen kivan tablazva...
# 1170
Petros

Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#34421 Üzenet linkje2007-07-04 08:37:48 

Popeye-jel egyet értek! Lehet, hogy vannak kifogásolható dolgok a görög közlekedési jelzésekben (láttam itt a fórumon is, hogy két tábla ugyanazt két irányba mutatja icon_biggrin.gif), de a táblák alapján és egy snassz térképpel bárhova eltalálni! Fõleg a fontosabb turisztikai látványosságokhoz. Minden ki van írva latin betûkkel is, ha nem egy táblán a göröggel, akkor pár méterrel késõbb! Én olyan eldugott településekre odataláltam (Görögországban) mikor kint dolgoztam, amit a modern mûhöldas navigációs cuccok még csak hírbõl sem ismernek, az tuti. A másik, hogy az az egy autópályályájuk, ami A Peloponiszoszon kettéágazik... a legfontosabb helyekre elvisz, a táblák meg idõben jelzik, hol hajtson le az ember. Ha meg valaki béna, a GPS-szel sem ott fog lehajtani ott, ahol kell icon_razz.gif !
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 77 78 79 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu