Még ott voltak vasárnap is? Oh de sajnálom, hogy nem tudtam. Pénteken azt mondta a Cocus diszkóban a fellépésen, hogy aki holnap (szombaton) megy haza, az tegye fel a kezét s Õ is feltette hogy másnap indulnak. Bár még szombaton dél körül láttam Õt a templomnál. Oh elmentem volna vasárnap is megnézni. Nagy kedvencünk.
Dora, mi lett végül a görög vacsi, amit fõztél? Én fûszereket nem nagyon hoztam, csak sót, olajbogyókat. S persze Metaxa, Ouzo, némi szezámmagos édesség.
Kérem szépen, azt a tisztelt fórum tagot, aki megjárta Paraliát az Apollonnal, és netán az Ino appartmanban volt, és mostanában érkezett haza, ha kipihente az út fáradalmait, ossza meg velem a tapasztalatokat, hasznos infókat...Esetleg képek formájában is...
Köszi, az eddigi infókat is és üdv mindenkinek.
Szegény Myrát külön is üdvözlöm, reméljük õ az a kivétel, aki erõsíti a szabályt, és soha többé nem fog ennyi rossz történni vele, mint most.
Eduso
Sajnálom nagyon, hogy nem olyan lett a nyaralás mint ahogy megálmodtátok.
Érdekes, hogy mindenki szidja a Németh Travelt, mi 2*utaztunk(2004 és 2005-ben) velünk, a szervezésben tényleg nem ászok, de gond nem volt velük. Az idegenvezetõjük pedig szerintem az egyik legjobb a Világon .
Szerintem mi lehet azért nem is észleltük ezeket a Titeket zavaró dolgokat, mert örültünk, hogy végre szülõk nélkül "randalírozhatunk" és az sem érdekelt volna minket, ha 1 kis pince szobában kellett volna aludjunk.
Bár Csuteknek igaza van, néhány 7 múlva másképp látjátok majd a dolgokat. Korfu után én sem azt a kitörõ örömöt éreztem, de néhány 7 után teljesen átértékelõdtek bennem a dolgok és az ami akkor idegesített, feledésbe merült, és csak a sok szép dologra és jóra emlékszem. Igazából vissza is mennék..lehet, hogy vissza is fogunk ..ki tudja, hogy alakulnak a dolgok..
Mindestre nálam a kocsi kizárva, mert nincs aki vigyen, így marad a buszozás vagy a repülõ. Az utóbbinak pedig sokszor elég húzós az ára, és az a pénz ami illeték néven kicsúszna a zsebembõl inkább költöm a kinnt tartozkodásra...
Az ikonok hátulján a tanusítványon nem az van, hogy eredeti, hanem éppen ellenkezõleg, hogy nem eredeti. Ha eredeti lenne, nem engednék kihozni az országból. De az igaz, hogy azokon van tanusítvány ami olyan, hogy akár eredetinek is nézhetõ.
A Meteoraknál azért nem szabad vásárolni, mert ott sokkal többe kerül ugyanaz mint Paralián. Visszafelé a völgyben lévõ árusoktól érdemes vásárolni, õk olcsók, mert ott kisebb a forgalom.
Remélem azért többségében jól éreztétek magatok, és majd a rossz emlékek elfelejtõdnek. Gönczi Gábor a Sipi tours bulijáratával ment ki, ezzel az utazási irodával megyek én is! Remélem jó ez az utazási iroda, és nem lesz semi probléma.
Még kb 2hét, és én is indulok, már nagyon várom! Írjatok még mindenrõl ami eszetekbe jut, szeretem olvasni az infókat! Akkor az ezüst ékszerek olcsók? Mert szeretnék vmi szép nyakláncot, meg karika fülbevalót venni. Vannak egyedi ékszerek, amiket itthon nem nagyon látni? Volt valaki skiathos kiránduláson? Fakultatív programra a saját utazási irodádnál lehet befizetni??
Szia dlia!
Én ugyan nem az idei Skiathosi útról tudok beszélni, de szerintem, ha az idõtök engedik mennyetek el. Nagyon szép hely. Én nem bántam meg, és azóta is szeretnék 1-2 hétre visszamenni.
Szia! Mi OB-n laktunk, de átmentünk többször Paráliába is. Olcsók az ékszerek, én egy nagyon szép arany karkötõt vettem kint oyan 10 Euróért. Körül kell nézni, mert más árak vannak mindenhol, cm-ben mérik, aztán ott helyben levágják és ráteszik a kapcsot.
Majd átsétálhatsz/buszozhatsz OB-re egy este, meglátod, milyen klassz hely. Esetleg megvacsizhatsz a Fehér Rózsában, biztos meg leszel elégedve... Mi degeszre ettük és ittuk magunkat.
Aprócsak sztori: amikor elõször odamentünk, kértünk Ouzot. Mi arra számítottunk, hogy kihoznak egy kis kupicával, mint nálunk a pálinkát szokás. Erre kihoztak egy másfél decis pohárban, jéggel. Hát, hamarosan meg is lett a hatása... Utolsó esténket is ott töltöttünk, gondoltuk, akkor már nem csípünk be, elvégre másnap utazás, nem kértünk Ouzót. Erre hamarosan megjelent egy pincér két uolyan mennyiségû Ouzóval, hogy a tulaj ajándéka... ennyit az utolsó este józanságáról...
Aranyékszer cm-re 0,8- 1,8 euroig . Vannak futtatottak is, de szinte minden üzletben van magyarul beszélõ (esetleg magyar is) eladó. Segítenek választani is, rág próbálják tükör elõtt, tanácsot is adnak melyik miért jobb vagy rosszabb. Az arany egyébként titán -arany ötvözet, nem lehet újra megmunkálni. Szép egyedi darabok vannak, érdemes több helyen is megnézni. Minden üzletben kaphatsz kedvezményt. Több helyen elõfordul, ha vásárolsz kapsz egy szelvényt és a sorsoláson nyerhetsz vele egy másik ékszer. Akik velünk voltak nagyo szép arany karláncot nyertek.
Láttunk fehér aranyat is, sõt kombinált ékszereket. Ténylegérdemes rászánni az idõt. 40 euroért egy 40 cm-es ujjnyi vastag láncot muttatak nekünk.
Sziasztok, mi is újra itthon vagyunk
Annyi minden történt az egy 7 alatt, és sajna innen a fórumról senkivel nem találkoztam, pedig a Gönczi-koncert úgy tûnik többünkben maradandó élmény lett. Mi is ott voltunk, tényleg jó volt.
Tapasztalatok:
Szállás: Atlantisz apartman:
maga a szállás szerintem tökéletes, egy apró hibával: nincs légkondi. Namármost amikor megérkeztünk kinn 46 fok, a szobában 50, légmozgás semmi. "kissé" megviselt bennünket. A 2-3 nap múlva megérkezõ 32-34 fokban volt elviselhetõ, addig nem sok hiányzott ahhoz, hogy hazajöjjünk. A gyerekek a teraszon aludtak, hogy alvással teljen az éjszaka valamennyi része.
Idegenvezetõk:
Orsival nem is találkoztunk, Szabolcsról csak azért tudtam, mert elszámolta a fakultatív befizetésünket, meg rossz programra írt be bennünket, ezért a + 60 euróért kijött hozzánk Mi is Alexandrával és Zoé-val voltunk a pierra-travel szervezésében Athénban és Sciathoszon, felejthetetlen élmény.
Fakultatív:
Sciathosz: Nagyon szép hajóút, gyönyörû aranypart, szép város, felejthetetlen élmény.
Athén: Hosszú buszozás, de kényelmes volt a busz, az idegenvezetõ szerintem teljeskörû információval szolgált. Szerintem nagyon kevés idõt töltöttünk a városban, de az Akropolisz szép volt (bár nagyon fel van állványozva ), és az õrségváltás is tetszett. Kár, hogy 6+6 óra buszozással járt.
Egyénileg elmentünk az Olimposzra és a Meteorákhoz (mivel mi autóval voltunk): Mindkettõ nagyon szép, de a Meteorák sokkal nagyobb élmény volt nekünk.
Étkezés: A szekeres étteremben 2x is voltunk, tényleg nagyon jó hely, elfogadható árakkal, elõzékeny kiszolgálással, finom kajával. Voltunk máshol is, a közelébe sem jött és drágább volt. A Fradis helyett nem találtuk meg.
"Röviden" részemrõl ennyi...
Sziasztok! Én is megvagyok.A Grand Tours-szal kapcsolatos véleményemet megtaláljátok az utazási irodák topicban. Paralia nekem nagyon bejött, az apartmannal sem volt semmi különös gondom. Rettenetesen fáj a vádlim. a lábszáram, mint két cölöp. Holnap ígérem írok.
Dóra! Majd küldöm a képet, de még meg se néztük.
Felirkáltam minden fontos dolgot, hogy melyik étteremben kell enni...stb OB-re nappal sétálva átmegyünk, este meg a kisvasúttal, mert az bizti hangulatos. Jó barnák lettetek??? Skiathos a sipi tours-sal 40euro/fõ, ez jó ár? Lehet máshol olcsóbb, vagy ezek az árak egyformák az utazási irodáknál?