Jó nektek, ti tudtok választani, hogy busz vagy autó. Nekünk se autónk, se jogsink, a repülõ elvisz jó 1 heti nyaralást, tehát marad a busz. Az Apollonnál eddig a busszal nem volt gondunk, remélem ez idén is marad.
Tavaly Spanyolországból hazafelé a sokat dícsért Contibus ötünket berakott a leghátsó ülésre, ahova még a levegõ sem jutott el a központi klímából, gondolom elöl fáztak. Tele volt a busz, több utazási iroda utasait szállították (IBUSZ, Neckermann). És hozzá még az egyik (ha jól emlékszem Intersun) utazási iroda kívül-belül szõke idegenvezetõje. Nem kellett volna felszállnunk. Ötünk közül az apám szívmûtött, a barátnõm közel 70 éves, a gyerekem volt 5 és fél, ráadásul egy idõ után mindig elkezd hányni szegénykém. Egyikünk sem 20 kiló, a gyerek meg ugye milyen, anya ülében fekszik alvás közben. Kis p....nak csak annyit kellett volna tenni, hogy az elöl ülõ - és általa ismert, mert az õ utasaik voltak - kis fiatal, filigrán kis tiniket ülteti hátra (mikor mi felszálltunk, még alig voltak a buszon), dehát semmi jóindulat nem volt benne. Úgyhogy mi kilõttük a Contiubus-t is. Ehhez még az hozzátartozik, hogy a Continak saját utasai voltunk - õk csak a busszal foglalkoznak, és egyénileg foglaltunk szállást - Egész úton tettük is a megjegyzéseket, dehát persze hiába.
A Németh Travel nevû formációval mi is megjártuk hazafelé Pefkohoriból. Ez a nyaralóhely a Chalkidiki elsõ földnyelvének keleti oldalán fekszik. Jött egy mikrobusz, elvitt minket Sartiba (második földnyelv keleti oldala), ott 3 óra pihi, mi át egy normál buszra. Azzaz el Szaloniki határáig, ott átszállították a pesti és gyõri utasokat, hogy az csak oda megy, Szegeden, Kecskeméten nem áll meg. Nem a túrót. Ugyanúgy megállt Szegeden és Kecskeméten. Persze az átszállások mindig átrámolást jelentettek, káoszt. És, a kis mikrobusz, amivel Sartiba vittek minket, jött a görög határig. Szervezésbõl megbuktak. Az Apollonnak legalább szerzõdéses saját buszaik vannak (legalábbis eddig, remélem ez sem változik), nem az van, hogy összeszedik millió ut. iroda utasait.
Én is rosszul vagyok a buszon, még gyógyszerrel is képes vagyok hányni. Jeleztük ezt az utauási irodának és figyelembe vették az ültetésnél. A buszosok nem akarnak feleslegesen takarítani.
Hello mindenkinek! Én vasárnap értem haza Sartiról, ami valóban csodás hely, aborzasztó hõség ellenére is.
A családom 22-én pénteken reggel 7:30-kor indult Egerbõl, én egy sajnálatos eset miatt hétfõn mentem utánnuk.
De volt néhány dolog ami kedvét szegte az egész családnak. De ezekrõl nem Görögország hanem a drágalátos utazási irodánk tehetett.
1. a CAR-TOUR UTAZÁSI iroda még az utazás elõtti napokban sem tudta megmondani mikor és honnan indulunk.
2. azt akarták, hogy járják be az egész országot, míg összeszedik az embereket innen-onnan, de Édesapám nem hagyta magát hülyére venni.
3. Kiderült, hogy több ember van a buszon, mint amennyinek kellene, még úgy is, hogy én nem mentem, de a helyem nem lett lemondva, és még se utazott el aki az utaslistán volt. Felraktak olyanokat is a buszra akik nem szerepeltek az utaslistán, persze utánna azokat szállították le akiknek neve rajta volt.
4. Szegeden elromlott a busz, néhány óra várakozás a 35 fokban klíma ugye nem mûködött.
5. sok-sok óra várakozás a határokon, (a sofõr nem jattolt a határõrõknek)
6. szombat estére megérkezett az elgyötört család Sartira. Ahol szembesülhetett a lepukkant tetõri odu szállással. (DORA apartmanház), klíma nuku, de még az hagyján a szúnyogháló is luxus volt, szúnyog meg volt dögivel (végül 2 nap könyörgés után a háziak raktak fel pár ablakra), a nappali 50-ban a tetõri kis szobák teljesen felforrósodtak, minden éjjel hajnali 4kor sikerült elaludni.
7. senki nem volt hajlandó elárulni, hogy eu-tb kártyával, biztosításunk nem lévén, hol tudunk orvosi ellátást igényelni, de abban segítségünkre lettek volna, hol tudunk biztosítást kötni.
8. A hazautazási napon kilenckor kellett elhagyni a szállást, a busz este hétkor jött, tisztálkodási lehetõség addig egy slag.
9. a hazaút is igzi volt, a magyar határ után oltári balhé, mert megint következett a járjuk be magyaroszágot program csak senkinek sem volt már kedve hozzá huszon egynéhány óra utazás után, debrecen és nyíregyháza kitett magáért ordibálásban. Pedig a sofõrök nem nagyon tehettek róla, hogy az utazási iroda nem bír megszervezni egy utat. Ja az utaztatásunkról a NÉMETH TRAVEL gondoskodott. A buszok katasztrófális állapotban voltak.
Tavaly is voltam Görögországban a Neckermannal, Panoráma toursos busszal, velük nem volt semmi problémánk, az utazás is gördülékenyen ment, a szállás is megfelelõ volt.
A CAR-TOURt és a Dora apartmant Sartin nem ajánlom senkinek.
De akkor ne kérdezzék meg, hogy az ember hova akar ülni.
Az utazási irodák nagy részénél az utas addig fontos, míg befizeti a nyaralását, utána rád se sz....
93-ban a Theo Tours-sal voltunk nyaralni - a busz nem az övé volt - Theo mondta egy utánunk érkezõ, görög származású hölgynek, hogy segítsen nekünk. Õ megtalált - annak ellenére, hogy nem abban az apartmanban voltunk, ahova a voucher szólt - és nagyon segítõkész volt. Sajna, ez manapság nem igazán fordul elõ.
Alapjában véve nagyon klasz lenne Görögország, csak az a baj, hogy sok magyar nyerészkedõ tönkreteszi az emberek nyaralását.
Az tuti, hogy én a CAR-TOUR NÉMETH-TRAVEL kettõssél mégegyszer még Pestig se mennék.
Sziasztok!
Tudtok valamit az Aeolus U.I-ról? Megbízhatóak? Június 14.-én indulunk Polychrono-ra ezzel az utazási irodával. Idáig úgy néz ki, hogy szlovák és angol nyelvû helyi képviselõnk lesz, amin egy csöppet ki vagyok akadva. Várom az infókat!!!!!!!!
szia! elég elszomnorító, amit a Car-Tour-ról írtál. Mi is velük megyünk és szintén Sartira, csak másik apartmannba - augusztus végén! De remélem nem lesz sem az úton, sem ott kellemetlenség! Ha megjöttünk úgy is leírom, ha olyan dolog történik, ami nagyon rossz! Egyébként teljesen egyetértek veled abban, hogy egy nyaralás csak jó lehet! Páne úgy, hogy az egész évi robot után csak ezt várja az ember!!!!
Sziasztok, beadtam a kártérítési igényemet az Ibuszhoz, bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy a buszon "elszenvedett" problémák nem az Õ hibájuk, hanem azé az irodáé, aki szervezte a buszos utat s adta a buszt. De mivel én az Ibusz-hoz fizettem be, csak Náluk tudok reklamálni.
( a problámákról írtam ebben a topicban és a Parali topicban is )
Ettõl függetlenül nincs két egyforma út s arra kell gondolni, hogy nem mindenkinek kellemetlen az útja.
De azért legközelebb csak repülõ....
Sziasztok!
Elég sok irodával utaztam (Jorgostravel,Ibusz,Apollontravel,Aeolus,Best Reisen,Questor,Dias Zeus)Az utolsó kivételével szinte egyikkel sem volt gond,még a sokak álltal szidott Aeolus is teljesen rendben volt.
De a Dias-al nem megyek többet mert kétszer is megszívtuk velük.
Szerintem az Apollontravel a legnormálisabb iroda,legalább 6-szor utaztam velük de soha semmi gond nem volt,a sofõrök mindíg nagyon normálisak,segítõkészek voltak.
Nálam a Németh Travel-es busz nem jött be, sem az Ibusz kinti - Paralia - társ-irodája.
Más országokba utaztam Otp-vel, 5 Kontinens Utazási Irodával, Best Reisen-nel, nem volt gond. Bár sok múlik a szerencsén is