Sziasztok!
Mi az elmúlt 2 évben Görögországban nyaraltunk.Mindkét alkalommal Parália 1 hét,Neos marmaras a másik hét.Volt szerencsénk bejárni rengeteg helyet.Meteorák,Athén,Sarti.Nei pori Szkiathosz stb..Ha bárki is azon bánkódik,hogy a Narancspartra nem jut el,ne tegye!ugyanis a legszebb részeken nudisták hada fordul elõ.Kamerázni lehetetlenség,mert azt hiszik õket filmezed.Nei Pori viszont szép és nagyon tiszta.Sarti kevésbé jó hely.De ez mindenkinek ízlése na és pénztárcájának függvénye.Ha javasolhatok vmit,Parálián ne fürödjetek!Rengeteg viszketõ emberkét láthattok a parton na meg az orvosi szobák elõtt.Nem beszéltem még neos Marmarasról,ami viszont festõi szépségû.Valószínû ,hogy mi az idén is odamagyünk.
Látod már annyian próbáljuk belédönteni a lelket!
Mi tavaly voltunk Nei-be,az idén Lefkadára megyünk,de nekünk annyira tetszett,hogy hazafele jövet "beugrunk " és eltöltünk még itt pár napot. Nem véletlenül megyünk vissza! A tenger nagyon szép tiszta,nekem kimondottan tetszett a széles nagy part.
Fel a fejjel!
Csak pozitívan!
Nyaralni,és pihenni mentek nem de?
Szerintem nagyon fog tetszeni,majd meglátod! Aztán az élménybeszámolót várjuk ám!
Üdv: Niki!
Jaj.. olyan kedvesek vagytok, hogy így öntitek belém a lelket!
Én TUDOM, hogy jól fogom magam érezni.
A 3 hónap alatt rengeteget jártam utána a dolgoknak, szerintem már a weben található összes fotót és videófilmet láttam Nei Poriról...
Tetszik (sõt imádom!) a hangulatos utcáit, azt az egész érzést, ami ott körbevesz... biztosan más az illat, gondtalan az ember, hiszen nyaral. Nyugolomra vágytam, ezért választottuk Nei Porit. Kicsi hely,és állítólag nem nyüzsgõ az élet... pont ez kell! Éppen erre vágytam. Mindenki ezt javasolta, mikor megkérdeztem hová menjek, ahol nyugalomra találok..
Csak a tengerpartról nem szólt senki. Szeretem és rajongok érte, hogy ilyen széles a partja (számomra kiábrándító a szûk part, ahol heringekként fekszenek az emberek, és a 10 emeletes hotel egyenesen a tengerbõl emelkedik ki).
De tudjátok nekem a türkiz színû kristálytiszta tenger ugyanolyan álmom gyermekkorom óta, mint ahogy egy kislány arra vágyik, hogy szõke hajú, kék szemû királylány legyen, gyönyörû halvány rózsaszín ruhában.
És akkor valaki jönne, és azt mondaná: Teljesítem a vágyad. Átváltozok, és amikor tükörbe nézek ezt látom: gyönyörû szõke hajam van, ami legalább a derekamig ér, csodálatos kék szemeim, és a ruha is pont olyan, amire vágytam... csak éppen az arcom van eltorzulva....
És sosem tudom, valaha is mehetek-e még tengerközelbe. Még sosem jártam Magyarország határain kívül néhány óránál tovább. Lehet, hogy éppen ez a baj.. hogy egy álomvilágban élek, és azt hiszem, hogy a Seychelles-sziget kis töredéke sok helyen megtalálható...
Ugyanakkor biztosan ezért is lesz nagy élmény, mert még sosem jártam igazából külföldön.
A párom rengeteget járt Horvátországban. Ott olyan a tenger, hogy azt hittem káprázik a szemem, mikor megláttam. Arra gondoltam, hogy akkor milyen lehet Görögország partja..(!).
TUDOM, hogy jól fogom magam érezni, mert pihenhetek és más lesz az illat és más lesz az érzés, és az emberek is kedvesek lesznek. Csak az álmomból kimaradt egy kocka... és így nem teljes a kép... kérdés, hogy örökre elveszett-e....
Ha hajnalban értek a határra nem hiszem, hogy sokat kéne ácsorogni!
Nos nekem közben meglett a szállás foglalás...a Kalouda Apartman lett Nei Poriban.
Ha valaki volt esetleg vagy vannak képei megírhatná, hogy milyen volt vagy megoszthatná a képeket mert a szobárol pl nem nagyon tudtak mutatni...
A szállást a Dias Zeusnál foglaltattam.
Nem tudom járt-e közületek valaki már náluk de annyit tudni kell,hogy a fõirodájuk az elõtte a Jorgos központja volt
állításuk szerint semmi közük egymáshoz de én azt hallottam,hogy ugyanaz a 2 cég.Régebben én mentem a Jorgossal is és nem volt gondom soha.Ami viszont meglepõ volt,hogy most mikor a Dias központban voltunk már csak a fele üzemel és alig lézengett bent 3 alkalmazott meg a fõnök.Kicsit elkezdtem aggódni meg is kérdeztem bent a hölgyet hogy tavalyhoz képest hova lettek a kollegák nem nagyon tudott mit mondani amikor kicsit besegítettem,hogy esetleg szabadságon vannak-e akkor azt jelölte meg válasz gyanánt
Remélem,hogy nem lesz nekik is úgy végük mint az elõdjüknek.....
Nekünk is oda igazolták vissza a Kalouda apartmanba a szállást mi augusztus 1-tõl leszünk és ha hazaérek akkor küldeni fogok Neked kívülrõl és belülrõl is és leírom, hogy mi a rend és mit vigyetek.Oké?
Neked esetleg a légkondiról szóltak, hogy van-e?Mert én még mindig nem kaptam rá választ, hogy a szobákban van-e.
Szaisztok! Olvastam, hogy sok embernek megkeserítette az életét a szúnyog. Mi vettünk elektromos, testre fújható szúnyog írtót is, remélem elég lesz. Viszot az az ötletünk támadt, hogy viszünk ki szúnyoghálót, hátha...
Ez nagyon jó ötlet!
De hogyan fogjátok feltenni? Gondolom öntapadós, de honnan tudjátok a méretet.. vagy hogyan mûködik ez az egész? Meg biztos, hogy a szúnyoghálótól be tudjátok majd csukni az ablakot? Van ahol bukós ablak van...
Igen, a Dias Zeus a Jorgos Nanakos-é teljes egészében.A régi Jorgos-travelt magyarok üzemeltették.Most az övé az egész és már nyitottak egy új irodát az Erzsébet krt-on.Aggodalomra semmi ok.
Ha visszaolvasol kb a 30-as oldal környékén BEA sokat írt az apartmanokról.Õ a Zeus kinti idegenvezetõje.
Kicsit utánna néztem, számoltam az ötletednek. Ha a reggeli 7:17-es vonattal elmentem Thesszalonikibe, akkor fél 9-re vagytok ott. Onnan Sarti még utirány függõen 140-190 km. A Narancspart Sarti elõtt van kb 8-9 km-el. A busz menetidõ, iránytól, megállok számától függõen lehet 3-4 óra is. Ha épp akkor van csatalkozás a buszhoz, akkor fél 1-1 körül már ott lehetsz és van úgy 3 órád a visszaindulásig, hogy elérd az este 9-kor induló vonatot Ne Poiba Ennek a költsége fejenként 15-20 euro között van. Ha ehhez egy keveset hozzáraktok, akkor bérelhettek autót, akkor 4 óra alatt ott vagytok...és nincs kötöttség az indulás-érkezés függvényében
Ami pedig a türkiz szint illeti...küldtem Neked képet, ami alapján megállapítottuk, hogy Skiatos felé menet a tengeren, ezen vágyad is teljesülhet
Éppen most nézegettem Skiathos fotókat...
Olyan szépeket találtam, hogy már el is felejtettem a Narancspartot! Így most új bogár mozgolódik az agyacskámban: Hogyan lehetne minél több idõt Skiathoson töltneni, hogy robogóval végigmehessünk a déli parton? Mert gondolom szervezett program keretein belül marad vagy 3 óra a strandolásra (vagy még talán annyi sem).
Tud ezzel kapcsolatban valaki infót? Hahhh.. azt hiszem egy újabb helybe lettem szerelmes
Ui.: Ja! És még valami. Melyik hajóval érdemes menni a szigetre. Az Elisabeth állítólag jó.. Az is jó, ha megmondjátok, melyikkel nem érdemes menni...