Viszzamennék, igen, csak tudnám, hogy mikor ? Mert annyi új cél van és ami már volt, az háttérbe szorul. Viszont a párom nem volt Thassoszon (és Korfun sem), nekem pedig mindkettõ iszonyúan tetszett,ezért szeretném neki is megmutatni majd valamikor. De azt hiszem, mi addig még utazunk párat és majd talán tíz év múlva jön el ez. Az Ipsarióra miis mindenképpen mennénk, mert amióta együtt vagyunk, kiderült, hogy mennyire imádunk túrázni. Az Alpok után azt hiszem a magassággal nem, csak a hõséggel lenne gond
Sziasztok.
Idáig csak mint aktív olvasó vettem részt a Hellászon nagyon - nagyon sok hasznos infohoz jutottam a segítségetekkel.
KÖSZÖNÖM nektek!!!
Mostmár mivel közeledik a nyaralásunk (08. 18- 08. 25) nehány számunkra (család) fontos infora volna szükségünk.
- A szigeten van-e lehetõség 6 férõhelyes autót bérelni, mivel ennyien megyünk, és sajna csak 1 db jogsi van?!?!
- A meseszép Thassoson mennyibe kerülnek az un. "alap" buvárfelszerelések, mert itthon elég húzos kb. 8000 Ft. ??? (békatalp, pipa, szemüveg)
Az autót nem tudom...de a búvárcucc olcsó 8ezerért,mert én csak szemüveget pipával vettem (az Auchanban) annyiért és békalábam még nincs is. A budaõrsi Decathlonban lehet kapni ilyen komplett szettet rengeteg kiszerelésben, árakra nem emklészem, de nagyon nagy a választék, ha Pesti vagy, érdemes körülnézni.
A buvárcuccal kapcsolatban azért gondoltam, hogy drága, mert a sógoromék mult évben egy szárazföldi nyaralóhelyen átszámítva kb. 3000 Ft. vették a komplett szettet. Gondoltam, hátha itt is van ennyiért, akkor pedig miért adjak érte többet, ráadásul sajna évente csak 1 hétre tudom használni. (nyaralás)
Ha esetleg valakinek van egyéb infoja szeretettel várom.
Köszönöm.
ui.. budapesti vagyok bejártam, az összes sportboltot, bevásárlóközpontot, de valóban a Decathlon a legolcsobb 8 ezerért.
Úgy értettem, hogy Magyarországon ez nem drága. Görögben az utcai kacatárusoknál kapsz valóban sokkal olcsóbban is és nem feltétlenül rosszabb minõség....
Sziasztok.
Felmerült még kérdés:
- A programok közül, melyik az amelyik olyan fürdõs-fürdõs, vagy ha ilyen a szándékunk akkor inkább induljunk el felfedezni a szigetet???
- Melyek a sziget legis legszebb partjai??? (több helyen többféle képet láttam, mindegyikbõl más és más tûnik szebbnek)
Mi inkább a gyönyörû helyeken való fürdõzést részesítjük elönyben!!!
A programok között többen is olvastam, hogy "...x óra fürdés és ez meg az ..."
A téma 21. oldalán, a 28869-es hozzászólásomban tettem be róla képeket. Igen, lehet fürdeni is ott, csodás a víz tiisztasága. Lapozz vissza: http://www.hellasz.hu/forum/vi.....&start=300
Elolvastam a "Thassosod", nagyon-nagyon tetszett. Iszonyú jól írsz, néhol ehész költõine. Szép írás és jó volt átélni újból az emlékeket. Nagyon sajnálom, hogy akkor még csak eszünkbe sem jutott felmenni az Ipsarióra, ezt mindenképpen bepótolnám, ha még mennénk. A párom még úgy sem volt Thassoson.
Eddig Limenasra esküdtem, de most már sikerült abban is meggyõznötök, hogy legközelebb Skala Potamia-ra mennék. Ott a strand is sokkal csodásabb és valami bérelt jármûvel egy ugrás csak Limenas.
Köszi a beszámolót, nagyon élvezetes volt olvasni.
Andi
Sziasztok.
A buszközlekedésrõl szeretnék érdeklõdni??
- indulási idõpontok? (természetesen a Görög "precizitást" figyelebevéve, azaz 15 perccel elöbb vagy késöbb az édesmind1)
- honnan indul? (mi a Melidába leszünk Skala Potamian)
- busszal el lehet-e jutni ezekre a meseszép partokra, vagy milyen más alternatíva létezik, ha az autóból nincsen 6 személyes?
(stop, taxi, "buszos bácsi lekenyerezése, hogy ott is megálljon ahol nincsen megálló", stb.)
Valaki tudna esetlegesen egy buszmenetrendet felrakni, küldeni, avagy, esetleg abban segíteni, hogy honnan lehet beszerezni?
Elõre is köszönöm. (:
ui.: Mégegyszer szeretném megköszönni a segítségeteket!!!