Sziasztok,
Tudna valaki segíteni a Saloniki-Igoumentsa útvonallal kapcsolatban?
Az Egnatia autópálya érdekelne, hogy ahol nincs kész ott mi van, hová terelnek? A térképeken szinte semmilyen párhuzamos út nincs. Mennyi idõ lehet ez a szakasz?
Megköszönném ha írna valaki, aki idén volt.
Köszi
EG
Szaloniki-Grevena autópálya, Grevena-Metsovo hegyi, szerpentines, de jó minõségü országút, Metsovotól van 9 km autópálya, onnan pedig a régi úton Ioánnináig. Ioánninátó autópálya Igoumenitsáig 70 %-ig kész, de két helyen (pont a legkemeényebb szakaszokon) a párhuzamos útra terelnek.
A macedón határon való átjutásnál mindenki a Presevo-Tabanovce határátkelõt választotta, ahol a hozzászólások szerint 2-3 órás várakozás van vagy valaki megpróbálta a Proho Pcinjski-Pelince határátkelõt? Ha igen, akkor ott mennyi a várakozási idõ? Mi hétfõn hajnalban indulnánk Budapestrõl és ha arra felé nincs akkora tömeg, akkor megpróbálnánk egy kis kitérõvel ott átlépni a szerb-macedón határt.
h.apci: Igen, nem kicsi tav Szeged - Tolo. 4-en megyunk es mindenkinek van jogsija. Tapasztalata inkabb ket embernek van, szal valtani fogjuk egymast es tranzitszallas nelkul szeretnenk megoldani. Szerintem ha az auto is akarja akkor megoldhato.
Jenike: 22- orai indulassal realisan mennyire hajtottak gyorsabban a megengedett sebessegnel, hogy 16 orara oda ertettek??? Vagy minden korlatozast betartottatok?
Szegedrõl azért valamivel jobb a helyzet. Persze, hogy megoldható, csak strapás; azért pihenjetek eleget útközben! Én egyszer vezettem 1.500 km-t egyedül egy nap alatt, de amikor kiszálltam a végén a kocsiból, alig álltam a lábamon... Sok sikert az úthoz!
A szabályokat, ahol kellett betartottuk, vagy "vonatoztam" a török vendégmunkásokkal. A határokon legfeljebb 5-10 perces várakozások voltak, amihez nem kevés szerencse kellett.
Még azt kérdezném milyen költséges az Egnatia pálya, ha emlékeitek vannak róla, valamint ez a Saloniki-Igoumenitsa szakasz mennyi idõt vesz igénybe. 3 gyerekkel megyek, azért kérdem mennyire fognak kikészülni az úton. A BP-Saloniki szakaszt már egyszer megjártam velük, igaz Bulgárián át. Most az kimarad, helyette MAC.
jenike + h.apci: Koszi az infot! En egy kicsit hoszabb utra gondoltam, idoben! Mi szerintem elindulunk majd 16 ora korul. Nem hajt a tatar, raerosen szabalyokat megtartva. Persze meg keplekeny, de szeretek elore szervezni.
Az éjszaka utazóknak!A lányomék tegnap reggel jöttek haza OB-rõl.Két autóval voltak és éjjel utaztak.
Az elsõ autót,vagyis transzportert megbüntették gyorshajtásért a szerbek 80 euróra,de sikerült lealkudni 40-re.
Úgylátszik éjjel is kint vannak.
„Sokszor jártam ezen az útvonalon, de én még ennyi rendõrt itt nem láttam. Június 10-én este indultunk, s már a szerb szakaszon éjjel is láttam több helyen, hogy mérnek. Macedóniában, ahol szétválik az autópálya két-két sávja, az egyik sávpár le van zárva útépítés miatt, a másikon szembeforgalom mellett lehet haladni. Ez a szakasz több mint 20 km hosszú, s végig 60 km/óra sebességkorlátozás van érvényben (szerintem indokolatlanul), amit a kevés le- és felhajtó miatt csak ritkán jelez tábla, így mindenki hajlamos megfeledkezni róla. Szinte képtelenség betartani, ezt a rendõrök is tudják, s mérnek rendesen!”
Volt ilyen vélemény is:
„ Éjjel mentünk kifelé akkor egy rendõrrel sem találkoztam vissza nappal de akkor sem állítottak meg sehol bár sok helyen álltak kint mérni. Másokat is kérdeztem kint de akit megállítottak azokat sem büntették meg nem kell mindent elhinni amit mondanak bár lehetnek kirívó esetek de nem jellemzõ."