Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 158 159 160 ... 800 801 802   >
Üzenet
  Zsombike | #36206 Üzenet | 2007-07-13 10:20:35 |
Sziasztok!Hát nem valami jó olvasni ezeket a görög pasis dolgokat.Azthittem helyesek és kedvesek!! icon_redface.gif Akad ilyen is?Gondoltam össze barátkozunk majd barátnõmmel egy két ilyen tipusu val.Tényleg csak barátkozni... Meséljetek!
  Dlia | #36210 Üzenet | 2007-07-13 10:32:50 |
Skiathoson is tûz?? Ó remélem nem okozott károkat, mert oda szeretnénk elmenni! icon_confused.gif
Még jó, hogy én párommal megyek, így biztos, hogy tabu leszek az ilyen görög pasik számára icon_smile.gif De amúgy néhány magyar lányról simán el tudom képzelni, hogy ilyen, mert itthon is szoktak igy viselkedni. Csak sajna emiatt általánosítanak is akik nem is olyanok.
Most a paralia.gr 22 fokot ir, nem kevés az? icon_rolleyes.gif
  Kuttus | #36212 Üzenet | 2007-07-13 10:35:07 |
Szia zsombike!
Barátkozni azt lehet, de csak mértékkel! Úgy képzeld el az egészet, hogy mész az utcán, és kikiáltanak rád az autóból, futnak utánad az utcán, puszikat küldenek, erõsen megbámulnak..
Minket a strandon is elszórakoztattak, a Cocus felé az utolsó napágyas résznél szoktunk barátnõmmel napozni, mindig frappéztunk napozás közben, és a két pincér srác mindig beszélt hozzánk, aztán utolsó nap el akartak hívni discoba, de nemet mondtunk. Egy másik pincér egy utcát futott utánunk hogy elhívjon minket valahova. A tengerben is bepróbálkozott pár csávó, mindig hozták vissza a labdánkat, ha elvitte a víz, utána meg persze egybõl el akartak hívni diszkóba..érdekes csak egy srác volt, aki étterembe hívott, és nem diszkóba..
Vannak akik csak beszélgetnek, de vannak akikrõl egybõl lerí, hogy csak azt akarják..A lényeg hogy szerintem egyedül sose, inkább csapatosan, és ne menjetek olyan helyre, ahol nem igen vannak. Éjjel nyugodtan lehet sétálni a központban, akkor sok az ember. Nekünk az idegenvezetõ azt mondta, hogy a diszkókban is vigyázzunk, mert állítólag a Cocusból egyszer elraboltak egy csajt és elvitték albániába tudjátok minek..
Szóval csak NAGYON ÓVATOSAN a görög fiúkkal! Élvezzétek, hogy megnéznek, érezzétek nõnek magatokat, DE SEMMIBE NE MENJETEK BELE!!
  Kuttus | #36214 Üzenet | 2007-07-13 10:36:56 |
22 fok?? Az iszonyat kevés!! mióta eljöttem onnét, hideg van. visszavár engem a tenger, jövök és máris meleg lesz! icon_biggrin.gif icon_wink.gif
Skiathosra menjetek nagyon ajánlom!!! Gyönyörû hajóút, gyönyörû tájak! Meg a strand ahol fürödni lehet hát az meseszép, átlátszó tiszta tenger, finom aranyhomok!!
  Dlia | #36215 Üzenet | 2007-07-13 10:41:23 |
Amilyen szerencsém van vagy nagyon meleg vagy nagyon hideg lesz... Kuttus akkor 20.án indulhatsz is ki, hogy meleg legyen mire megyünk icon_biggrin.gif Skiathosra mindenképpen megyünk, feltéve, ha nem lesz tûz, és pl nem maradnak el az utazások! icon_sad.gif
  Kuttus | #36217 Üzenet | 2007-07-13 10:44:14 |
Inkább legyen nagyon meleg, én annyira le voltam kötve, hogy nem is foglalkoztam azzal, hogy meleg van! icon_smile.gif
Tûz, ilyesmi..áhh mindig van valami..:S Nekünk más miatt volt pechünk, voltunk Thesszalonikiben, de sztrájkoltak a múzeumok, barátnõmmel pedig listát is írtunk hogy mit szeretnénk megnézni erre pff..azokat is igen sajnáltam akik 8órát buszoztak Athénba, és ott sem tudtak bemenni sehova!
  Kuttus | #36218 Üzenet | 2007-07-13 10:48:35 |
Most esik le hogy még a napágyas részünk után is voltak napágyak icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif na, azokból is iszonyat sok volt, de volt mikor rohadtul nem volt helyünk icon_biggrin.gif
  Myra | #36219 Üzenet | 2007-07-13 10:49:46 |
Én a meteo.gr-t néztem mindig, mert az bevált. Az elkövetkezõ napokra kora délutánra 29 - 32 fokot ír, viszont a reggelek hûvösek, 23 - 24 fok. De ez úgyis csak elõrejelzés. Bár, ha ilyen marad, nem lesz éjszakai illetve kora reggeli fürdõzés....

A tûzrõl csak annyit tudok, amit itt olvastam. Néhol veszélyben a házak és szállodák, volt akit kitelepítettek. Ezt összességében írták a szigetekrõl, azt hiszem Korfu volt kiemelve külön, ott 3 önkéntes tûzoltó meg is halt.
Hátha lesz egy kis esõ, ez a szárazság nem a legjobb a tûz miatt.

Dlia, nekünk elsõ 3 napban 46 fok volt, tengerparton kibírható, utána 34 körüli hõmérséklet volt, az volt igazán kellemes.

Zsombike, biztosan össze lehet akadni normális görög fiúkkal is, nem lehet általánosítani. Csak jobb az elõvigyázatosság. Amit Kuttus leírt, az tényleg úgy van, bámulják az embert, s fõleg angolul próbálnak kontaktust keresni.
  Myra | #36221 Üzenet | 2007-07-13 10:57:00 |
Bocsánat, az elõbb Krétáról írtak, nem Korfuról...

Viszont a legújabb hírt most olvastam, 3 perce tették fel, azért írom ide, mert a skiathosi hajókirándulás Paraliához tartozik:
Skiathos szigetének legnagyobb része megadta magát a lángoknak. A turistákat átszállították máshova. Vannak tûzoltók, tûzoltó helikopterek, tûzoltó repülõk, tengerészgyalogosokat is küldtek...
Skiathos keleti és nyugati része között megszûnt a kommunikáció.
Ezek szerint ez a gyönyörû sziget nagyon nagy veszélyben van!
És veszélyben még - többek között - Halkidiki, Thesszaloniki - is.
Az Ég áldja meg Õket s vigyázzon az ott lévõkre.
  Dlia | #36222 Üzenet | 2007-07-13 10:57:51 |
A meteo.gr-t én is néztem, de nem lehet angolra állítani? Mert nem értek igy sokat rajta.
  Kuttus | #36223 Üzenet | 2007-07-13 10:58:20 |
Úristen ez igen durva! Én is csak azt tudom mondani hogy ne történjen senkinek baja!!
  Dlia | #36225 Üzenet | 2007-07-13 11:03:01 |
Ó szegény emberek. Mennyi mindent pusztít el ez a hülye tûz! Csak esne esõ, mert nagyon nehéz lesz megfékezni!
  Kuttus | #36226 Üzenet | 2007-07-13 11:04:17 |
Tiszta rossz, pont egy hete voltam ott, most meg lángokban áll...
  Myra | #36229 Üzenet | 2007-07-13 11:23:59 |
Kuttus, hárman már meghaltak sajnos.
Én nem voltam Skiathoson, pedig terveztem, de végül nem mentem. ( amúgy 2 hete jöttem vissza Paraliáról )

Dlia, én sem tudtam átállítani angolra, de talán ez segít a paraliai idõjárásban:
www.meteo.gr
Ha bejött az oldal, felül lesz egy nagy térkép. Ott katt Katerinire ( északon van, de biztos megtalálod ), kis kék kockák jelzik azt, ahova lehet kattintani. A katt után kiad egy nagy táblázatot, ott az elõrejelzés, minden napra 4 adatot ír, hajnal 3, reggel 9, délután 3 és este 9.
Remélem tudtam segíteni icon_smile.gif
  Kuttus | #36230 Üzenet | 2007-07-13 11:32:54 |
Isten óvja a többi embert!! Gyûlölöm amikor a természet ezt mûveli..
Akkor gondolom ma Paraliáról nem indult el oda a kirándulás.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 158 159 160 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu