Köszi mindkettõtöknek az infokat.
Szerintem az 1 hétbe 3 nap motorbérlés nem valószínû, hogy bele fog férni, mert szeretnénk elmenni hajókirándulni is. De majd kiderül, mindenesetre azért két nap alatt is el tudunk menni sok helyre.
errõl az aug.15-ei panagiai ünneprõl nem tudtok valamit? mibõl áll az ünnep náluk? lehet h hülye kérdés, de fogalmam sincs
Rekuc, erre gondolsz? Megpróbálok a neten utánakeresni....
Augusztus 15-én, az istenanya napján az emberek egy nagy templomi ünnepséget tartanak, melyhez a látogatók számára készített ünnepi ebéd is tartozik.
te jó németes vagy, itt van egy ezzel kapcs. fórum:
https://www.griechenland-forum.....8c088f4456
csak beleolvastam, nem derül ki belõle sok, csak annyi, hogy baromi ngy embertömeg áramlik a szigetre Maria Mennybemenetele ünnepsége alkalmából...Nem csak Pánágiában ünnepelnek, egész Görögországban augusztus 15-én.
"Das Dorf bekam seinen Namen von der Kirche Panagia, die jeden 15. August ihr Jahresfest feiert."
A falu a Panagia templomról kapta a nevét, a templom minden évben aug. 15-én ünnepséget tart...
Karnevált is tartanak, ahol nõi szépségversenyt is rendeznek:
ebben a német topikban egy kicsit többet írnak:
https://www.thassos-island.com.....faa552f5bb
többek közt azt, hogy zarándokok ezrei jönnek, körmenetet tartanak a Mária ikonnal, a tavernák dugig vannak, az utcákon nem lehet mozdulni, legjobb elmenekülni már 14-én kezdõdnek az elõkészületek...
Ezt a német fórumot olvasgattam már korábban is, annyi jó hasznos dolgot leírnak, azt nem tudtam, hogy az ünneprõl is írtak.
Ezek szerint akkor már 14-tõl nagy tömeg lesz a szigeten, nem baj, ha ott leszünk, már megnézzük hogy ünnepelnek a görögök, nagyon kiváncsi vagyok!
Hát igen, ez a kép lehet h inkább húsvétkor készült, v vmikor télen
Nagyon jó volt olvasni az eddigi hozzászólásokat és még nagyobb öröm volt, hogy mindenkinek jó tapasztalatai vannak a szigettel kapcsolatban!
A párommal 3 hét múlva utazunk elõször Thassosra, Alykibe. Olvasgattam már erre arra a neten róla, így elég sok infót sikerült össze szedni, mégis kiváncsi lennék egy két dologra.
-Járt e már valaki a sziget közepén tallható tengerszemnél? Hogyan s mivel lehet oda jutni, kb mennyi idõ alatt?
-Valamint hallottam olyan "rém"híreket, hogy a patak, melyen több vízesés található idén ki van száradva. Ezt fõképp azoktól kérdezném akik nemrég jártak esetleg arrafelé.Illetve ezt is hogyan a legegyszerûbb megközelíteni, ill honnan?
-a vizi sportokról tudtok e bármit?mit mennyiért, hol lehet bérelni, próbálni.S ugyan ez vonatkozna a 2 személyes max 125ös motorokra is.
Elõre is köszönöm válaszaitokat
Luna
Olyan jó olvasni titeket, sok infót adtok az utazóknak!!
Nekem viszon annyi kérdésem lenne, tudna valaki ajánlani nekünk egy jó kis helyet ahol lehet búvárkodni?? Mi jövõhét pénteken indulunk Thassosra 2 hétre.
Luna
A tóhoz Mariesen (nem Skala Mariesen) keresztül vezet az út, elmész a faluig, és azon túl úgy 2 km, de ha hosszúnak is tûnik az út, ne csüggedj, megéri ) A tavon túl feltétlenül sétáljatok a patakmederhez, gyönyörû !
Tuma !
Sok helyen búvárkodhatsz, szinte az összes sziklás part szóba jöhet. Leginkább a Papalimani beachtõl (Limenastól nyugatra pár km) keletre az egész keleti oldal, kivéve talán a nagy homokos strandok, aztán az egész déli rész végig Skala Mariesig. Persze én csak sznoriztam, a palackos helyekrõl nincs infóm.