Telefonkártyával. Nekünk az idegenvezetõ elmondta a lehetõségeket: két féle van, az egyikkel csak vezetékes telefont lehet hívni, ez úgy emlékszem olcsóbb, a másikkal bármilyet. Elég sok fülke van a faluban, nem gond megtalálni õket. Az árakat nem tudom, mi a sajátunkat szoktuk használni. Most ugyan kivételes helyzet volt, sokat telefonáltunk, de máskor ez nem nagyon látszik meg a számlán, tehát nem olyan vészesek a költségek sajáttal sem.
Üdvözlet Mindenkinek!
Mindenkit Üdvözlök a magyar honból újra. Sikeresen hazaértünk. Remélem nagyon sok mindenrõl nem maradtam le, de majd vissza olvasok.Gondolom akik hazajöttek már tele vannak élményekkel, akik meg még ezután fognak menni azok pedig izgalommal.Látom, hogy már alig van vissza valami Sancho Nektek. Rebeka remélem nagyon jól telt a nyaralás.
Én nagyon jól éreztem magam és nagyon szép volt az út. Kár, hogy végig hajtani kellett, mert aki vitt sietni kellett haza az új rakománnyal, mert idõre le kell rakni Neki. Különben ma hajnalban értünk haza. 5200km utat tettünk meg le Valenciáig meg vissza, persze ebben bent van a le- és felpakoló helyekre való autókázás is. De ez már másik fórum, úgy , hogy befejezem.
Mégegyszer üdv. Mindenkinek
Na igen. Majd én is nagyon meglesem mit is írok fel, mert bizony tavaly én is itthon hagytam pár dolgot
A sör az tényleg fontos
Már készítjük a bõrönöket és készül a helyetek is
Hétfpn megyek be az irodába és akkor tudom meg hogy mikor és honnan indulunk
Egyelõre csak a 6 nap a biztos
Szevasz Sancho!
Látom már csak 6 nap és indulás. nem is gondoltuk az elején, hogy ilyen gyorsan elszáll az idõ.
Most én elleszek egy darabig, míg megemésztem ennek az útnak aszépségeit.
Megértem kapkodni a fejem, hogy mit is nézzek. De ez más történet.
Jó pakolást és ne felejtsetek itthon semmit.
Üdv.:cerezin
Három kérdésem volna.
A Meteoráknál a nõket hosszú nadrágban is beengedik vagy csak hosszú szoknyában. A póló az tudom, hogy jó a nõknél is.
A másik, hogy mi a véleménye annak aki volt az Edessa vízesésnél?Megéri-e azért autózni vissza?
Érdemes-e levinni a gumicsónakot már feltéve habefér, mert nem tudom, hogy mennyi ember jön a tetõboxba.
A lista az tök jó dolog én is írom, amit meg nem írok fel azt rakom a táska mellé és a végén majd esetleg szanálás.
Ha jól emlékszem, akkor a Meteoraknál a hosszú nadrágot viselõ nõkre is ráadták a szoknyát.
Szerintem, igen, megéri leautókázni az Edessai vízesésekhez.
Gumicsónak. Az a céltól függ. Amennyiben hajnalban akarsz horgászi a nyiltvizen, akkor igen Nem túl sok gumicsónakot láttam, de a part és a víz, a nyugodtabb napokon, lehetõséget ad a használatra. Azonban, ha többet kirándultok, mint fürdötök, akkor nem biztos, hogy érdemes betuszkolni
A csónakot mi is vittünk nem nagyon használták a gyerekek , csak a baj volt vele, horgászatra alkalmatlan a "mezei csónak " amit itthon lehet kapni. Ráadásként a csónakbóltörténõ horgászat engedélyköteles. Ha rendelkezel,vízijártasságival nagy csónakkal esetleg hajóval akkor érdemes levontatni Görögbe. A nagy álmom hogy egyszer egy nagy tengerjáró "gucsóval " lemenjek görögbe de eléglenne a Tiszatón is csónakázni.
A tetóboxba szerintem egy hely felszabadúl mert Rebekának más egyébb fontosabb dolga van szabija elfogyott így csak álmodozik.
Nocsak, nocsak! Vajon milyen munkát szántak nekem amirõl nem tudok? Na azt hiszem akkor kihasználom a helyzetet: vagy kapok nagyobb medencét (éppen ma folyt róla vita, hisz életem párja szerint tök felesleges, menjek strandra amit utálok) vagy úgy boldogul a munkával egyedül ahogy akar, én utazom. Szóval azért ne adjátok el a helyem!
Egyébként inkább a karfás, foteles gumimatrac ami kényelmes a nyugodt vizen (kipróbálva), a gyerkõcöknek ugrálni pedid a sima, lapos. Le is amortizáltak belõle kettõt, de nem bánom, hisz nagyon jól érezték magukat. Ez önmagában megért volna naponta 1 matracot is.
Szerintem Neked kell megépíteni a nagyobb medencét. Jobban jársz, ha tényleg bebújsz egy Nei Pori felé tartó tetõboxba. Ott már kész a medence és még hullámok is vannak benne.
Ne engedd meg, hogy lebeszéljen a férjed a nagyobb medencérõl. Elmondanám Neked, hogy ebbõl a mi családunkban is háború volt, mert minek az meg a többi ilyen duma, most pedig a kedves férjem az aki ott kezdi a napot és ott is fejezi be, mert természetesen strandra el sem menne.Függ attól is mennyit akartok rászánni.Hozzánk a héten is jöttek vendégek és tök jó volt grillezés elõtt is a medencében lenni meg a kaja után is. Most is onnan jön be a férjem én pedig most megyek be. Ja és arról nem is beszélve, hogy a fiamék jártak úszni és még februárban olyan gombát szedett össze, hogy még most is kenni kell. Ilyet azért otthon nem kapnál.
Elvileg ugyan az a szabvány, én még mindig tudtam használni az elektromos szunyog riasztót és a hajszárítót is. Viszont tavaly láttam olyan konnektort, amirõl soha nem mondtam volna meg, hogy mire használják. Mivel nem hittem, hogy létezik olyan szoba, ahol nincs dugalj, rákérdeztem a takarítónõknél. Rendesen megmosolyogtak.
Szia Ariel és a többiek!
Tegnap mi is haza jöttünk Nei-bõl. Ez a kis település nagyon aranyos és csendes. A Sotiria-ról annyit, hogy mi a 3-as 4-es ben voltunk, a 3-as az 2 szobás ebben voltunk 5-en., de 7- en is el lehet benne férni, mármint 5 felnõtt és 2 gyermek. Ventillátor egyik szobában sem volt és a 2 lapos rezsó egyik lapján lehetett fõzni mert a másik csak kávéfõzésre alkalmas.
Mi 7.-én reggel görög idõ szerint fél 9-re értünk le.
Szekeres I. leírása alapján, más térképet nem kellett nézni, és Bea is megírta korábban, hogy hol térjünk le az autópályáról és nyíl egyenesen odataláltunk az irodához.
Itt várni kellett mert 9-tõl van nyitva, mikor Bea megérkezett kis idõ után mindenkit elvitt és megmutatta a házat kívülrõl, majd ha kitakarítanak akkor lehet bemenni---figyeljük a mozgást!
Az apartman 9-tõl üres volt és 11-óra után jelentek meg takarítani!
Elõtte el mentünk Beához,hogy nem lehetne-e, hogy mi kitakarítunk vagy mikor jönnek amikor üres a ház., reakció: Õ nem mehet el kitakarítani mert nem az õ feladata és azt sem lehet,hogy mi mert az az õ dolguk!
Du. 13-óra után foglalhattuk el az apartmanokat. Több órai kocsikázás után ez a 4-órai várakozás a tüzõ napon .... elképzelhetitek milyen volt.
Este az eligazításon említettem Beának,hogy a teraszól nyíló 2 ajtót nem lehet bezárni......hátmég most sem lehet.
Másnap kérni akartam,hogy nem lenne-e egy másik kulcs is az apartmanhoz, mivel 2 generáció voltunk ne keljen mindíg várni egymásra, a válasz NINCS csak egy kulcs van, de megmutatta,hogy hol csináltathatok.
Én nagyot csalódtam benne mert levelezve nagyon jó vélemény alakult ki róla, de semmi segítõkészség nem volt benne.
Õ a kihelyezett idegenvezetõ szerintem másképp kellett volna hozzá állni a dolgokhoz.
A görög esten azért oda jött az asztalunkhoz,hogy jól érezzük-e magunkat, de már nem is tegezett!
A nyaralásunk azért jó volt mert a tenger csodálatos volt! Bár a homokos part nekem mást jelent mint ez a sóderes valami ami ez volt!
Cerezin ! neked majd írok.
Ti mikor és honnan indultatok, hogy már 9-kor lent voltatok?
Minden utazási irodának ez a Bea a kitelepített idegenvezetõje, mert ha igen akkor ez nem jó jel.