Szia sancho.dl és lisa!!!
Nagyon jó utat,szép és kellemes na meg persze felejthetetlen, élményekkel teli nyaralást kívánok én is.Nei Pori mindenben adott mindehez.
Közben gondoljatok ránk is,akik már ezeken az élményeken túl vagyunk
Sziasztok
Katus
Szia Sancho!
Azt hiszem hiányozni fog a fórumról az írásod. nem fogod gyõzni bepótolni mikor hazajöttök. Nagyon jó utat és isteni nyaralást kívánok Nektek. Érezzétek nagyon jól Magatokat.
Üdv.: cerezin
Sziasztok!
Milyen jó is látni a nevecskéd mellett kicsim..."Holnap után utazik"
Nagyon szépen köszönjük mindenkinek a jókíváságokat,nagyon aranyosak vagytok!
Reméljük és biztos is vagyok benne hogy minden úgy sikerül, ahogy mi is szeretnénk.
A beszámolónkat mi is megírjuk,hiszen mi is kaptunk Tõletek rengeteg hasznos infót. Egyébbként is,mert aranyosak és kedvesek is vagytok.
Beának átadjuk üdvözleteteket biztosan jól fog neki is esni hogy az itthoniak sokat gondolnak Rá.
Annyira várom már hogy a buszon lehessünk és elinduljanak azok a kerekek. Tudjátok,már az sem érdekelne ha a fakultatív utakra el sem tudnánk menni....bár ez a kedvesem szerint nélkülözhetetlen... én már azzal is beérem ha Neiben fürcsizhetek és sütethetem magam. Huhha,de messzire szárnyaltam,nah de majd holnap után után.
Vígasztaljon, hogy mikor újra olvasod az írásaim, már Nektek sem lesz túl sok hátra
Mégegyszer nagyon köszönjük és Nektek jó várakozást... már nem kell soká...
Köszönjük Neked is Cerezin a jókívánságot!
Nah,attól nem félek hogy a kicsim nem fogj tudni bepótolni a hiányzásait. Bár már azt tervezgeti,hogy honnan is tudna bejelentkezni Hozzátok. Hallottatok már ilyet? Nah,majd elfoglalom én,keresek Neki munkát így lesz indok és mind a ketten kint maradunk.... hehe
Szia LTibi!
Köszi a választ!
A szerb dinárt hol tudtátok 3,1-ért váltani mert akárhol érdeklõdöm 3,5-öt mondanak még a Ráday utcában is.
A VIVÁt jó hogy írod mert 4 gyerek lesz velünk kettõ nekünk, kettõ a másik kocsiban a barátainknak úgy hogy biztos megkóstoljuk majd.
Az utatok hány órás volt odafelé??
(2006-ban sartin voltunk akkor kicsit hosszúra sikerült az utunk. )
Sok volt a rendõr?
Voltatok valamelyik fakultatívon??Melyiket javaslod?Ti is gyerekekkel voltatok?
Beülõs helyen mennyiért lehet kalkulálni étkezésenként egy felnõttnek.
Szól valahol görög zene?
Hát egyenlõre ennyi.....
Reni!
A nemzetközi jogsit tõlünk még soha, semmikor nem kérték. Engem már igazoltatott görög rendõr, annak is jó volt a kártyás jogsim és a személyigazolványom. Mondjuk ez utóbbin kicsit hezitált, de amikor közöltem vele, hogy EU állampolgárvagyok a fejéhez kapott és hevesen bólogatott. A sógort a szerb rendõrök akarták lehúzni, de nemzetközi jogsi nekik sem kellett.
Bár nem tõlem kérdezted, de a fakultatív utak közzül szerintem kihagyhatatlan Skiathos, a gyerekek is élvezték nálunk és saját autóval nehéz is megoldani. Az összes többi szerintem saját autóval megoldható, bár én legalább egyszer ebben a formában ajánlom a Meteorákat.
A sima hajókirándulásról én lebeszélnék mindenkit, annyi pénzért szerintem nem éri meg. Skiathos kicsit drágább, de sokkat többet ad.
Éttermi árak: Nos mi 9-en voltunk, fogyasztás szempontjából 5 felnõtt és 4 gyerek. A nagy lányomat már felnõttnek kell számítanom. Nos mi egy-egy étkezést 60-70 euroból oldottunk meg, a legdrágább 110 euro volt, de az kivételes helyzet volt. Az Irakles étteremben van féladag is a gyerekeknek, bár lehet máshol is, nem néztük.
Nos az út: mi este 10-kor voltunk a határon és du. 2-kor érkeztünk meg. De a Macedónoknál 2,5 + 1 órát vártunk a határon, de ez a beszámolók alapján nem mindig jellemzõ. Ezen kívül az egyik benzinkútnál pihentünk 2 órát, mert mindenki munkából indult el, fáradtan, inkább aludtak a fiúk kicsit, a gyerekek meg jót játszottak a nagy szerb éjszakában. Haza felé ugyan ezt 12 óra alatt tettük meg úgy, hogy a Macedónoknál megint álltunk 1 órát. A sebességkorlátozásokat út közben nagyjából be is tartottuk, de gyerekkel a hátunk mögött fullosra pakolt autóval nem is szeretünk kockáztatni.
Én a helyedben nem bajlódnék a szerb dínár váltásával, az autópálya kapuknál korrektül ki van már írva az ár euroban, a MOL és OMW kutaknál pedig minden fajta kártyát elfogadnak, az átváltási árfolyam kedvezõbb mintha váltasz bármilyen valutát. Más kutaknál meg nem is érdemes megállni, pláne gyerekkel.
Sancho & Lisa!
Nos eljött a nagy nap amikor azt olvasom a nevetek mellett: Holnap utazik!
Ugye, hogy nem is volt olyan rossz és hosszú a várakozás! Holnap után már a tengerben fürödtök és élvezitek az életet! Kívánom nektek, hogy nagyon szép nyaralásotok legyen és érezzétek nagyon-nagyon jól magatokat. Az idõjárással azt hiszem nem lesz gond, az pedig hogy meleg van bizony vele jár! Inkább mint hogy hideg és esõ legyen napokig!
Sajnos mégsem tudok veletek menni, tényleg akadt egy "kis" munka a hegyekben. De legalább a környezet szép lesz nekem is, bár a tenger látványa nem adatik meg.
Aztán várunk sok-sok képet és élménybeszámolót!
Most nagyon irígykedem ám rátok!
Nagyon szépen köszönjük, nagyon kedves vagy. Igazán jól esik ez a sok kedvesség amit itt a fórumon kapunk. Sajnálom, hogy nem jöhetsz a bõröndben, mert úgy néz ki, hogy még van egy kis hely. Az idõ remélem tényleg szép lesz. Esetleg a kirándulások alatt lehet egy picit "hûvösebb" , de a parton csak napsütés legyen
Természetesen felrakjuk a képeket és elmeséljük az élményeinket is, amiben remélem bõven lesz részünk Annyi mindent tervezünk, reméljük mindenösszejön. Kívánunk mi is nektek jó pihenést és kevés melót
Mégegyszer köszönjük a kedvességet!
Lisa és a többiek!
Mindenki aki most indul probléma mentes utat és nagyon jó nyaralást kívánok és várjuk a jelentkezéseteket hazaérkezés után.
üdv. Márta
Rebeka!
Köszi szépen a sok hasznos infót!!!A kártyán nagyon elgondolkodom mert valóban jobban jönnénk ki és nem kéne váltogatni sem, csak attól tartok nehogy ott legyen vele gond (többet húznak le vagy valami ilyesmi, és még reklamálni sem tudunk).
Reni
Ez kicsit off lesz:
nem kell attól félni, hogy többet húznak le, hisz te OKzod le a mûveletett és az összeget. Egyébként megértem mindenki félelmét, évekig én is ózdkodtam a kártyahasználattól külföldön, de mivel nem voltak negatív tapasztalataim, sõt errõl nem is hallottam, így ma már nincsennek félelmeim. De mondom: mi sem mindenhol használunk kártyát, az OMW és a MOL viszont elég megbízhatónak tünik.