Sziasztok!
Elõkerültem, látom a nyüzsi szerencsére továbbra is folytatódik.
EriciOlvastam a beszámolót, nagyon jóóó. Sajnos nem tudom rávenni magam, hogy írjak egyet. Talán egyszer. örülök, hogy már jól vagy. Azért az utazást én is nehezen heverem ki.
Akik kinn vannak , azoknak jó pihenést. Akik készülõdnek, azoknak jó utat.
Oceanis légkondi: itt az Ibuszban szóltunk, hogy kellene légkondi, mondták: majd kint szóljunk Görögországban. Szóltunk, de minek... lényeg az: nem volt légkondink. Elõttünk 1 héttel volt az egyik munkatársam szintén az Oceanisban, õk repülõvel mentek, de nekik sem volt légkondi. Az igazság az ( mint kint megtudtam ), hogy a földszinti szobákban nincs légkonid, az emeletiek egy részében van.
Elviselhetõ a meleg, úgy, hogy nappal a redõny le van húzva, s kb este 6-tól reggel 9-ig végig nyitva az erkélyajtó.
Ami lényeges lehet: a szobakulcson van egy csatlakoztató, azt mikor bementek a szobába, be kell illeszteni a kapcsolóba s csak úgy lesz áram. Mondom ezt azért, mert ha pl telefont akartok tölteni vagy szúnyogriasztót használni mikor nem vagytok ott, nem fog menni.... Ez alól csak a hûtõszekrény a kivétel, az máshonnan kap áramot
Az apartman nagyon szép kívülrõl, s belülrõl is. Van egy recepció rész, itt tükrök végig a falon, szép világos színû bútorokkal. A szobák nem túl nagyok, de az ágy kényelmes s a fürdõszoba átlagon felüli a görög fürdõszobákhoz képest. Melegvíz mindig volt. Két ágy (egyik sima, a másik franciaágy ), van egy elég nagy szekrény, fogasokkal. Két éjjeliszekrény, felette lámpa. Van egy fésülködõasztal is bent, elõtte egy kis szék.
Egyedül a konyha rész nem volt elég nagy, mondhatni, picike. Egy légtérben van a szobával. Alul egy hûtõ, felette a villanyrezsó, s a mosogató, nagyjából ennyi. Étkezni vagy az ágyon tudtok, vagy az erkélyen. Kint van egy nagy asztal s 3 szék. A konyhában van felszerelés, evõeszköz. Poharat érdemes vinni azért.
A tulajdonos minden nap kétszer megy, délelõtt és este, rendes, angolul jól beszél. Szimpatikus férfi.
Az apartman nem a központban van, kb 5 perc séta, de nagyon jó, mert csendes a hely. Közel van a Cocus diszkó, de azért nem annyira, hogy zavaró legyen. A part két utcával van kintebb, végig lehet sétálni kb 2 perc alatt. Az apartmantól kb 1 perc sétára van egy remek üzlet, nagy s minden jó áron kapható. Sárga az üzlet kívülrõl, meg fogjátok ismerni, ot érdemes mindent vásárolni.
Az apartmanhoz közel van a Pieria Travel irodája ( õk kint az Ibusz partnercége ), s a fakultatív kirándulások indulási helye is.
Mi étkezést nem igényeltünk, ebben sajnos nem tudok segíteni. Mi vittünk némi élelmet, de kint is vásároltunk a már említett "sárga boltban", s sokszor ettünk tavernákban.
A víz, hm, a központban algás és hínáros volt, nem volt tiszta a part sem, s rengetegen voltak. De ahol az Oceanis van, remek a partszakasz, tényleg kristálytiszta a víz s gyönyörû a homok. Ráadsául még sokan sincsenek. Medúza volt, láttam, de nem csípett meg. Ott van közel a vízi sportok bérlési lehetõsége, banánozás, stb. Tehát ha szeretnétek menni, nem kell messzire menni
Aladina, nagyon sok boldogságot kívánok Nektek s gratulálok! Csodás napot kívánok az esküvõtök napjára.
Magdus, neked pedig a lányodnak gratulálok! Hiába, itt a nyár, sok esküvõt tartanak ilyenkor.
Szia Dora, jó Téged is újra itt látni. Kipihentétek a fáradalmakat? A beszámoló írással én is így vagyok, ahogyan Te, töprengek rajta, hogy megírjam, de még nem sikerült. Majd idõvel
Erici, már teljesen rendbe jött a lábad, ugye? Olvastam a beszámolódat, jó volt újra átélni a kinti 10 napot.
Uhh, hát ez aztán válasz Köszi szépen, hát a légkondit sajnálom, mert legalább akkor ott könnyebb lett volna a hõség, mint itthon... Ezt leszámítva örülök ennek az Oceanis apartmannak, ahogy leirtad, nagyon jó lehet. A legjobban a strandnak örülök, hogy 2 perc és mi a nagy strandhoz közel leszünk, amelyik a jobb. Ha valami még eszembe jut, akkor irok majd, köszönöm még1x ezt a minden igényt kielégítõ választ.
NAgyon szépen köszönök minden infót mindenkinek, most egy kicsit megnyugodtam. Azt hiszem jól választottunk, amikor eldöntöttük, melyik apartmanban lakjunk.
Esetleg jön még ebben az idõben (szept.4-tõl) valaki ide?
Timike és Ádám, nagyon szívesen.
Az apartman választás tényleg jó, mert ez egy dekoratív, csendes, s szép apartman. Belülrõl is nagyon tiszta, még egy pók sem volt, nemhogy másfajta bogarak ( hallottam, hogy néhol vannak, más helyeken... ). Egyedül egy békát találtam ott az utcán, valahogyan odakeveredett, aranyosan brekegett s ennyi
Ágynemû van, tiszta. Takarónak van egy fehér lepedõ, de a szekrényben van "normál" takaró is, bár ilyen melegben nincs rá szükség.
A Pieria Travel valamelyik munkatársa fogja várni a buszt Paralián, a többi iroda munkatársai is ott lesznek, õket autóval viszik a szálláshoz. Benneteket a busz visz, a ház elõtt tesz le, nem kell cipekedni.
A szállás elfoglalása déltõl lehet kb, bár mi jóval késõbb értünk oda, lerobbant a buszunk a belgrádi autópályán, ott vesztegeltünk este fél 8-tól hajnal fél 3-ig, de ez Veletek úgysem fog elõfordulni, emiatt nem kell aggódni
Ádám és Timi, a konkrét paraliai árakról ugyanebben a topicban a 172. oldalon írtam, a Pieria Travel ( Ibusz kinti partnercége ) által szervezett fakutatív kirándulások idõpontjáról és árairól a 156. oldalon írtam, érdemes elolvasni
Magáról a görögországi negatív élményekrõl ( kiutazás ), árakról, ékszerekrõl a 145. oldaltól a 149. oldalig vannak infok.
Szia János, örülök, hogy valaki tudott segíteni, sajnos nekem nem volt infom arról a szállásról. Bár, mikor az utat terveztem, én is azt az apartmant néztem ki egy másik utazási irodánál, de nem volt hely a kiválasztott idõpontra... Így maradt az Oceanis.
3.-án indulunk paráliára:D már nagyon várom
tudnátok irni vmi infót az éjszakai életröl?
pl: hova érdemes menni és miért, vagy hova ne
stb.
elõre is köszi