Nagyon köszi!....megnyugodtam...
Esetleg fellelhetõ-e vhol olyan Paralia térkép, melyen a McDonalds, meg a Hotel Plaza is megtalálható? ...mert én hiába keresem a neten....köszi
Egy kicsit konkrétabban:
Ha szemben állsz a templommal közvetlen elõtte, akkor jobbra a fõutcán van egész közel a Mc Donalds a baloldalon, balra a fõutcán az elsõ utca (kb. 50-60 m) a Hotel Plaza utcája be balra - Pavlou Mela Str. 16.
JAnos!Mi is ebben az iidõpontban utazunk ugyan abba az apartmanba nekem vannak képeim és levelezéseim róla! ha érdekel akkor irj ide kérlek egy mail cimet!
Kitty, nagyon szívesen, küldtem most emailt és képeket is, remélem átértek.
H.Apci, igen, a parttól a második utcában van a Hotel Plaza, a képek is jók, valódiak, ilyen a hotel.
Magdus, mi köszönjük, hogy megosztottad velünk a jó hírt
Aladina, gondolunk majd Rád... Te pedig ránk akkor, amikor a nagy tortát vágjátok fel ( Bocasánat, ez már off topic. )
Estella, igen, szerveznek kirándulást Skiathosra. Valaki itt írta 1-2-3 oldallal elõrébb, hogy megy a hajókirándulás ugyanúgy, mert az a rész nem égett le szerencsére.
Nagyon nagyon nagyon köszönöm a képeket, meg az infókat, mostmár "mindent" tudunk, felvagyunk készülve a Párommal Igazából egy valami hiányzik az életembõl, egy kiadós medúzacsípés...de majd ugrok egy fejest közéjük.
Szívesen
A medúza csípésrõl volt aki azt mondta, nagyon de nagyon kellemetlen, de pl a munaktársam szinte nem is érezte a csípést... egyén-függõ s attól is, ki mennyire alergiás a méreganyagra. Ha az Oceanis apartmannál mentek fürödni, ahol tényleg kristálytiszta a víz s bementek jócskán, addig, ahol már a felsõtestet is ellepi a víz ( elég sokat kell befelé menni mert lassan mélyül ), ott biztosan találsz medúzát s közelebbrõl meg tudod szemlélni Egyébként ezen a partszakaszon már rögtön a part mellett is úszkálnak halacskák, picik, õket is érdemes megnézni, néhol rajokban úsznak.
Szia Myra!
Köszi szépen az infót. Talán attól azért nem kell félnem, hogy éhen halok a nyaralás alatt. Legfeljebb gyümölcsön és görög salin élek egy hétig, na meg persze a fincsi péksütik...
Vadryka, mindenkinek szoktam ajánlani a sült kukoricát, a fõutcán árulják három helyen is, nagyon finom. 1 és 1,5 euro az ára, attól függõen, hogy hol veszed. Az egyik helyen beleszúrnak egy picike görög zászlót, annyira hangulatos
A görög saláta is nagyon finom, a feta sajt csak ott kint az igazi, itt hazánkban nem igazán találtam még olyan finomat, amilyet kint ettem.
A fõutcán majdnem a templommal szemben van egy elegáns cukrászda, a neve nem ugrik be, valami "ice....." Ott a frappé olcsó, s adnak hozzá egy üveg ásványvizet ( van, ahol csak normál csapvizet, de ennél a cukrászdánál üveges vizet ), sõt, ha ketten mentek, s egyikõtök rendel egy frappét is, akkor a kávé és a víz mellé egy üvegtálon hoznak ingyen nagyon finom sütit. Nekünk 4 szeletet hoztak, olyasmi, mint nálunk a püspökkenyér, finom, azt is kóstoljátok meg.
Szerintem én mindent meg fogok kóstolni, ami nem húsból van, köszi az ötleteket. Már alig várom, hogy lássam mindazt, amirõl annyit olvastam itt a fórumban.
De azért azt sajnálnám, ha nem tudnék ott kinn olyan "vega gyrost" enni, mert annyira finom (még itthon is). Esetleg megpróbálom a husi nélkül kérni.
Vadryka!A forumon van egy oylan hogy szótár oda irj be a tanuljunk görögül 2-be és kérd meg öket hogy forditsák le görögre hogy hus nélkül és akkor tuti megfogják érteni:)