Sziasztok!
Akkor feltenném részletesebben a kérdést:
Mit szóltok hozzá mint alternatív útvonal. A H - RO - BG - GR útvonal a jobb, v. a H - SRB - MC - GR.
Mivel úgy vélem itt 98%-ban az utóbbi a megszokott útvonal - az autóm szinte magától odatalál - ezért kérdeztem mert meg szeretnék spórolni vele 16 - 17 000 Ft-ot mivel cca. ennyi az autópályadíj oda-vissza.
Elõre is köszi mindenkinek!
Nem voltam benne biztos, de én is így értettem. A távolság szinte km-re ugyanaz, de az út maga egy elég nagy kaland. Minden szakaszán jártam, csak részletekben. Nem lehet haladni, van bõven hegymászás, de látnivaló is, ha szántok rá idõt. Erre egy nap nem elég! Ha a görög nyaralás a cél, szerintem ezt feletsd el!
Váltani akartam ma Szerb dinárt, és nem volt a váltóban csak 1000-es címlet! Jól benéztem! Elég lenne 4200 dinár oda-vissza az autópályára...
Szerintem marad a határ!
Ott mennyire egyszerû váltani?...
Váltani akartam ma Szerb dinárt, és nem volt a váltóban csak 1000-es címlet! Jól benéztem! Elég lenne 4200 dinár oda-vissza az autópályára...
Szerintem marad a határ!
Ott mennyire egyszerû váltani?...
Kb. 5 perc alatt lehet végezni. Magyarul beszélnek, és olcsóbb is mintha itthon váltanál, persze euro alapon értem.
De ahogy jenike írja lehet euroban is fizetni, és Zeusék úgy tették, tehát tuti elfogadják a kapuknál. A kútaknál szerintem nem, vagy kártyával kell fizetni, vagy annyi dinárt váltani amennyi 2 tankolásnyi.
A MOL és OMW kutaknál lehet euroban fizetni, de elég sajátosan váltják az eurot. A kutaknál kártyával legjobb fizetni, mert középárfolyamon (!) számolnak és nincs plusz banki költség. (Tavalyi szerzett tapasztalat!)
Ahogy olvasgatom a beszámolókat , nem is a szerb rendõröktõl kell tartani,hanem inkább Macedóniában vannak jobban büntetések...
De talán legjobb figyelni mindenhol!
A bünti árát szívesebben költeném el inkább egy finom vacsira!
Sziasztok
Én szerdán jöttem vissza, az út és a határok problémamentesek voltak, rendõrt se oda se vissza nem láttam. Nappal mentem. Korfu felé mindenkinek az EGNATIA A2-t ajánlom. odafelé Meteora miatt Larissa felé mentünk, és nem mentünk fel az autópályára Ioannina után sem (ugyanis katasztrófálisan van kitáblázva, simán félreérthetõ). Ennyi szerpentint még életemben nem láttam, azt hittem soha nem érünk oda. Visszafelé az A2-t követtük, igaz hogy darabos, de sokkal gyorsabb.
Lefkimmibe sokkal olcsóbban lehet bekompozni mint Kerkirába, ha dél-korfura mentek akkor nagyon megéri.
További jó utazást mindenkinek
EszesG
Mi most augusztusban mennénk ki Korfura, de sajnos eddig nem igazán találtam megfelelõ útleírást. Nagyon megköszönném, ha esetleg valaki küldene nekem egy részletes leírást az autópálya díjakról és az Igoumenitsai komp díjakról. Segítsetek ...............elõre is köszönöm
Sziasztok!!
Segítség kéne nekem Ha a Görög határon átmentem Utána döntést kell hoznom,hogy Tessaloniki vagy Athén fele kell mennem Na most én OB-ra akkarok menni ,akkor mejiket kell választanom
Bocsi de most irom az útleírást és itt elakadtam Köszike aki válaszol nekem
Szia Jox!
Köszi a választ!!Abban is tudol nekem segiteni ,hogy onnan tovább merre menjek ha elõbb Paráliába kell bemeni !!!!!Mutatják a táblák az utakon rendesen