Helló! Mi most jöttünk haza ,de életem eggyik legszebb nyaralása volt !!!!Nagyon sokat kirándultunk,a tengerszem nagyon szép, csak megtalálni nem könnyü.
Rekuc!!! Konyú írta, és csupán csak egy oldallal visszább:
A tóhoz Mariesen (nem Skala Mariesen) keresztül vezet az út, elmész a faluig, és azon túl úgy 2 km, de ha hosszúnak is tûnik az út, ne csüggedj, megéri ) A tavon túl feltétlenül sétáljatok a patakmederhez, gyönyörû !
Tengerszemnek nevezik általában az alpesi gleccsertavakat, melyek egy azúrszínû "szemként" néznek rád szürkés, sziklás tájban...
Szerintem itt a tengerszemnek azt hívják, ami a tengerparton van, a Pool of the sirene. Ennek is meg van valahol a topikban a leírása, hogy kell odajutni. Azt hiszem, errõl is Kónyu írt.
Lehet, hogy aszt is úgy hívják Csu, de most errõl a hegyek közti tóról van szó, ezeknek hivatalosan "tengerszem" a nevük. Aza parti "medence" csak egy lyuk a márványban, ahova a tenger behordja a vizét. Klasszikus értelemben az nem tengerszem.
Köszönöm az infót konyú!
Szerintem amint a szigetre lépünk az elsõ az lesz, hogy veszek egy térképet talán úgy a legegyszerûbb, bár sokat segített a leírásod.
a 2km meg kicsit se sok (remélem azért nem lesz 40 fok, mert akkor 100méter is nehezemre esik:S.)
Írtatok errõl a másik "tengerszemrõl", az is valami hasonló gyönyörûség?
Õt merrefelé találjuk a szigeten?
Töltöttem le anno a netrõl, csak nem tudom, honnan korlátlanul nagyítható, pontos térképeket, azt hiszem a márványbányászattal foglalkozó nyugati cégek honlapjáról újítottam, Ha kell valakinek, küldjön e-mail címet, ahova mehet, szívesen megosztom másokkal is. Én nagy hasznát vettem, csak kinéztem a tervbe vett szakaszt, kinagyítottam akkorára, hogy még értelmezhetõ legyen a számomra, és az alapján kirándultunk.