már csak egy hét és irány Parália!Barátnõmmel már most pakolnánk...nagyon nagyon várjuk a nyaralást!
Bizony! Mi 2 napja voltunk befizetni az Apollonál és a problémák is megoldodni látszanak ugy hogy kezdünk örülni de hétfõ 12:00-ig nem merek annyira örülni neki:) de akkor majd fel a buszra elindulunk és megnyugszik a szivem:)
Azt kihagytam hogy majdnem szivrohamot kaptam mikor nem tudtam rálépni az utolsó oldalra és levolt zárva(a kedvencek között van igy nem láttam egyböl hogy levanzárva )De örülök hogy csak a sok hozzászolást miatt volt:)
Nagyon jó hely Paralia. Jól éreztük magunkat, az idõ is jó volt, pontosan nem tudom mikor de a hét elején 40 fok körüli hõmérsékletünk volt, de észre sem venni, fõleg ha vizben vagy. Voltunk a Skiathos-i kiránduláson, nekem nagyon-nagyon tetszett, gyönyörû. Ettünk a szekeres étteremben, nagyon jó volt. A fradis helyen is finom a gyros. A Józsi étterme 2 épülettel volt lentebb tõlünk, de nem volt nagy forgalma, vagyis én nem láttam tömegeket nála, mint pl a szekeres étteremben. A Fedra jó volt, nem volt problémánk a szállással, és közel volt a tengerhez, mégsem volt hangzavar. Egyedül az ágyak nyikorogtak nagyon Nagyon sok helyen beszélnek angolul. Az ékszerboltokban meg magyarul is. Kaptunk sorsjegyet, de sajna nem nyertünk ékszert. Szinte mindenkinek ezüstöt hoztunk ajándékba A duty free bolt szerintem piában ugyanolyan áron van, viszont szerintem az édesség nagyon drága. Kateriniben is voltunk busszal, szerdán és szombaton van piac, megnéztük, de nem volt nagy vmi, viszont a parkért érdemes volt átmenni, nagyon tetszett. Olympic Beachen is voltunk gyalog oda, kisvonattal vissza (2euro). Hát nekem nem nagyon jött be az ottani strand, Parálián ezerszer jobb volt strandolni, de ez csak az én véleményem. Röviden ennyi. Majd teszek fel képeket is.
Dlia, annyira örülök, hogy jól sikerült a nyaralásotok S annak is, hogy hasznát vetted az itt olvasottaknak, s megkerested a "szekeres" éttermet, a Fradisat, voltatok Ti is Kateriniben busszal, egyszóval jó visszahallani, hogy van értelme ide a fórumra írni
A duty free : hm, igen, sajnos. Semmi extra, sõt...
Miriam és Hofiagi, szerintem a paraliai parthoz viszonyítva kicsit csendesebb az olypmic beach-i strand, ezt érthette Dlia. És kevesebb a taverna, a parti bár. De megvan biztosan a maga szépsége, nincs tömegnyomor. Ne aggódjatok, a nyaralásotok tökéletes lesz
Szia Myra!!
Az nem gond ha kevesebb a taverna mert Paráliára pl. kisvonattal állítólag hamar át lehet menni. Az hogy csendesebb az sem probléma.
Csak ne legyen a strand koszos.
M.
Miriam, igen, a kisvonat hangulatos, minket 2 euorért oda-vissza vittek rajta, 3 hete
A part koszos - ilyet Paralián is találni. Ahol sok ember van, ott sokkal koszosabb volt a víz, annyira, hogy én ott bele sem mentem. Inkább arrébb mentem 5 percnyire s kristálytiszta vizet találtam, a halacskák ott úszkáltak a lábamnál, nem volt tömeg s csillogott a honok. Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy szét kell nézni, akár Paralián, akár Olympic Beach-en.
Jaj bocsánat! Nincs semmi gond OB. strandjával. Csak nekem Paralia jobban tetszett. De tényleg nem akartam aggodalmat kelteni. Lehet OB-en nekünk is fentebb kellett volna menni, és akkor más véleményem lett vna.
Amúgy köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat, tippeket jó, hogy van ez a fórum! Egyszer biztos visszamegyek Paráliára, de elötte még más helyekre is el szertnék jutni.
Szia Myra!
Megmondom õszintén én is úgy gondoltam, hogy valami nyugisabb helyet néznénk.Azt olvastam, hogy Makrig.-on gyönyörû strandok kis eldugott részek vannak. Amúgy is ugye azt írtátok, hogy délután 4 után ajánlatos M..
Miriam, igen, ha nagy a meleg, akkor csak délelõtt 11-ig és délután 3-tól ajánlatos kint lenni a parton. De ha napernyõ alatt vagytok, akkor korábban is mehettek, 2 körül. Egyébként sokan vannak kint délben is, de szerintem az veszélyes, s inkább a bõrünk egészsége a fontosabb, mint a gyors barnulás.
Makrigialoson volt tavaly az egyik munkatársam, áradozott a víz tisztaságáról... de Paralián is van kristálytiszta víz, ahogy biztosan Olympic Beach-en is. Én ott nem voltam, csak addig, míg a kisvonat átvitt.