Esetleg azt tudja valaki, hogy van-e lehetõség vizi ökörködésre Marmarasban vagy a környéken? Olyanra gondolok, mint ejtõernyõ, banán, paradicsom (Eviá-n így hívták a vízen vontatott gumigyûrût).
Sziasztok! Én új vagyok itt, és látom, hogy már sokan voltatok az Alexandra apartmanban. Mi most megyünk elõször oda, és szeretnék érdeklõdni, hogy mennyire felszereltek a szobák, fõleg a konya rész érdekelne. Tud nekem valaki segíteni ebben. Elõre is köszi
Sziasztok!
Szerdán jöttünk haza,ha kérdésetek van segítek
Én pl. 3 hozzászólással elõbb kérdeztem és arra még senki nem válaszolt. Ha esetleg tudsz errõl valamit, akkor szívesen venném, bár nem életveszély.
A másik pedig, hogy mennyi angol van Marmaras-on? Valahogy nem szeressük õket...
Sziasztok! Már írtam az elõzõ topicba is, de még nem kaptam választ. Viszont lenne még egy kérdésem azokhoz akik mostanában voltak kinn. Mégpedig, hogy a Lidl árukínálata mennyire tér el az itteniektõl? Megköszönném azt is, ha az elõzõ kérdésemben is tudna vki segíteni. Köszi
Szia! Mi 25-én jöttünk meg Marmarasból és az Alexandrában voltunk, 2.emelet 24-es szoba.
A felszereltség a következõ volt: a fürdõ és a WC egy helyiségben volt, itt 1zuhanytálca, zuhanyzó (zuhanyfüggöny nincs), ill. WC, kuka, mosdótál, felette kispolc és tükör. A konyhasarokban: 1rezsó, hûtõ aminek a mélyhûtõ része is jól üzemelt, mosogatótálca, felette kispolc, alatta pedig 1kis szekrény amiben található: 2db pohár, 2db kávéscsésze+2db csészealj, 2db kés, 2db villa, 2db kanál, 2db leveses tányér, 2db lapos tányér, 1tésztaszûrõ, 1levesmerõ kanál, 1mélyebb fõzõedény, 1palacsintasütõ, 1alumínium kávékiöntõ edényke, és 1hamutál. Ja, és nem árt tudni h. csak a konyhában van földelt dugalj! Úgyh. mi megszívtuk, mert nem vittünk hosszabbítót, és a többi dugaljban se a telefon se a fényképezõ aksija nem töltött fel rendesen... Aztán: az erkélyen van ruhaszárító + egy asztal székkel, úgyh. mi mindig kint ettünk -- itt legalább olyan meleg sem volt, mint a szobában. Van 1elektromos szúnyogriasztó is, de lapocskát nem adnak hozzá, azt venni kell. Mondjuk elég réginek tûnt a szerkentyû úgyh. mi a sajátunkat használtuk. Itt jegyezném meg, h. az 1.emeleti lakók nagyon panaszkodtak a szúnyikra, és vagy 2-3 elektromos riasztó be volt náluk dugva + befújtak, de még úgy is egész éjszaka támadták õket... Az elsõ héten pedig dokihoz is mentek a csípésekkel, mert hólyagosra feldagadt a helye. Nah, ilyen probléma a 2.em.-en hál Istennek nem volt! De azért nem árt valami riasztót használni, mert este sem hûlik sokat az idõ és muszáj nyitott erkélyajtónál aludni. A nagyszoba részben volt még 2ágy, erre term.en kaptunk 2lepedõt (1et a takarózáshoz), 1kispárnát párnahuzattal és volt még 2vastagabb pléd is. Benti törölközõt is adtak, de azt tényleg csak bentre lehetett használni, nem lehet pl. strandra levinni. A szobában volt még 1nagy tükör, 2éjjeliszekrény és 1ruhásszekrény, tele vállfával, polcos és akasztós résszel is. Az erkélyajtó mindkét szárnyát ki lehet nyitni és sötétítõfüggönnyel beárnyékolni. A fürdõ szemetesén kívül sajnos nincs máshol kuka, mert egy korábbi turnus alkalmával történt olyan, h. az 1hét alatt egyszer sem vitték le a szemetet, inkább beletaposták, és hát amikor a tulajék elkezdtek takarítani... A stúdió takarítófelszerelése a következõ volt: 1felmosó szett, 1partvis, 1kis takarítószivacs, kis lapát+kis söprû. Hát asszem ennyi, remélem segítettem!
Hellló! Szerintem nem vészes a számuk, bár 1cukrászdában épp sikerült kifognunk 1 nyafogós angol bandát -- csupa fiatal bige Böfögtek, káromkodtak és fikázták a görögöket.. Szóval mi sem csípjük õket, de itt kibírható számban vannak sztem jelen. Ellenben sok némettel találkoztunk. De azt mondanám, h. legtöbbet görög szót fogsz hallani.
Hellló Molotov! Vízi ökörködésre alkalmas jármûvet 1darabot se láttam, úgyh. ebben sajna nem tudok segíteni. Viszont azt írtad h. kocsival mentek, és kirándulnátok erre-arra. Nagyon ajánlom Sarti-t és a mellette pár km-re lévõ Narancs-partot -- mindkettõ külön-külön megér 1napot! Kalamitsi szintén gyönyörû, öblös-sziklás a partja. Marmarashoz közeli, szép strand még: északra kb. 8km-re Elia Beach, ill. szintén északra Keramaria; délre, Porto Carras felé pedig az Azapiko Beach. Északra található még Metamorphosi városka, aminek a tenger mellett szép, gondozott parkja van, a part pedig homokos. A Sartitól délre fekvõ Sikia tengerpartja is megér 1kisebb kirándulást, itt a part öblös. Toroni strandja is szép, sziklás-öblös-homokos, de irtó pici maga a település, més még csak most van kiépülõben, úgyh. tavernát, boltot stb. alig találsz. Hirtelen ennyi!
Hellló minden Marmaras-osnak! Tettem fel 1Marmaras-fotóalbumot 2007Marmaras címmel, de ez még nem az igazi, mert a fotók többsége még sajnos nincs birtokomban De amint lesz, abból is rakok fel párat. Páá, ya panda, Hellas
Köszönöm az infókat Persephoné!
Az az igazság, hogy Sartiban már voltunk, igaz jó pár éve. De a Narancspartot idén is mindenféleképpen felkeressük. A többit majd meglátjuk, az az igazság, hogy henyélni is akarunk egy kicsit!
Szia Persephoné! Nagyon szépen köszönöm a kimerítõ választ. Sokat segített. Lehet hogy szúnyog fronton mi bajban leszünk, mert a földszinten lesz a szobánk. Remélem azok felszereltsége is hasonló a tiedhez. Mégegyszer köszi.