Munka Görögországban
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
Hozzászóló Üzenet
# 181
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Estella
Aktív fórumos
Aktív fórumos
402 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37480 Üzenet linkje2007-07-21 12:22:43 

Kitartás Kicsillag! icon_wink.gif
Remélem azért sok szép dolgot láttál Krétán, és ha másért nem is, de a szigetért megérte kinn dolgozzál!

# 182
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37504 Üzenet linkje2007-07-21 16:49:47  Válasz a #37478. hsz-ra Előzmény #37478

Szia Kiscsillag!
Nagyon sajnálom hogy ilyen rossz "munkaélménnyel" fogsz hazatérni arról a szuper szigetrõl icon_sad.gif (szerencsére én csak jó élményekkel tértem haza akkoriban,nagyon kedves családnak dolgoztam)Mindenesetre nagyon sok türelmet és erõt kívánok az elkövetkezõ 1 hónapra.Nem tartom a legjobb ötletnek hogy már most beadod a felmondásodat,és nem tudsz azonnal eljönni,mert lehet hogy a fõnõköd a maradék idõben még bunkóbb lessz,és ha így nézzük akkor viszont nagyon hosszú tud lenni az az 1 hónap,hogy egy nehezen elviselhetõ embert kibírj,de te tudod.
Kitartás icon_wink.gif

# 183
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kiscsillag
Aktív fórumos
Aktív fórumos
237 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37815 Üzenet linkje2007-07-23 20:14:40 

Sziasztok!

Okosabb vagyok en annal, hogy o szurjon ki velem. Nem adtuk be a felmondast. Szep csendben megvarjuk a honap veget es a fizut (kov. honap 5.-7.) es ha mar a kezunkben a penz, szepen benyujtom a rendkivuli felmondasunkat! Ezzel o szivja meg, mert nem fog ilyen gyorsan embert talalni a helyunkre.
Egyebirant nem vette el a kedvem a kulfoldi munkatol, mert nem mi leszunk az egyetlenek, akik eljovunk onnan. Mindenki azt mondja, hogy mashol sokkal jobb volt. Meg a gorogok is. Es mindenki kedves, csak a fonok nem, akirol mellesleg kiderult, hogy nem is fonok, csak manager. icon_smile.gif Ha minden jol megy 2 het mulva megyek haza, de nem adom fel! Megprobalok ujra kijonni!

Masnak is azt tudom tanacsolni, hogy ne adja fel az elso akadalynal!

# 184
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#37816 Üzenet linkje2007-07-23 20:21:52 

Szia Kiscsillag!

Nincs lehetõséged másik melót találni még egy hónapra?

# 185
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39038 Üzenet linkje2007-07-31 17:48:46 

Szia Kiscsillag,

En meg mindig kinn vagyok, minden ok, augusztus 30-an repulunk haza. Szerintem ha mar kinn vagy, ne menj haza semmikepp, mindenkepp probalj meg valami mas melot talalni, boven van lehetoseg. Az "elso akadalynal nem feladas" dolog pont azt jelenti, hogy nem mesz haza egybol. Legalabb par napig maradjatok meg, gyertek be Haniaba melot keresni, itt szerintem kizart dolog, hogy ne talalnatok valamit. Mar vagyunk itt 4en magyarok, az egyik lany, aki fotoskent melozik, ma koltozik at a szomszedunkba. Egy probat mindenkepp meger a dolog, hogy korulnezzetek itt, szvsz meg ha esetleg nem talaltok semmit, az is rengeteget szamit, es mindenkeppen egy epito jellegu elmeny.

velõ

# 186
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39081 Üzenet linkje2007-07-31 21:13:54  Válasz a #39038. hsz-ra Előzmény #39038

Szia Velõ!
Az rendben van hogy Kiscsillagot ellátod tanácsokkal,DE rég nem jártál erre és jelenlegi ügyeidrõl 1 szót se ejtesz icon_question.gif icon_exclaim.gif
Sikerült beleszeretned Krétába? icon_wink.gif

# 187
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39083 Üzenet linkje2007-07-31 21:36:15 

Hat roviden osszefoglalva julius a legfaszabb volt, miota kinn vagyok. Most egy bicikliszervizben szerelek (juni kozepe ota), 1-jen jott ki egyik legjobb baratom, o most egy etteremben melozik ilyen beszerzo, lecsabito emberkent. Par hete itt volt a baratnoje, meg egy masik magyar csaj, akkor par napig szabad voltam, voltunk Elafonissin meg Preveliben kocsival, Elafonissi nagy szar sztem, viszont Preveli az egyik legfaszabb hely, ahol valaha jartam, volt csomo sziklarol ugralas.... Hoztak mezes barackot meg Pick szalamit, ezek kurva jol jottek:D Szoval volt majdnem egy het nyaralasom is...Kepeket nem kaptok, mert gyonyoruen lerohadt a laptopom, majd csak otthon tudom megcsinaltatni. Viszont a friss szerelmemet megnezhetitek itt: https://kismadar.hu/index.php?albid=4740 . Fizum szar, de keveset melozok, nulla stressz, es mivel a jovoben foallasban akarok a bringazassal foglalkozni, nagyon kell ez a tapasztalat. Most par napot egyutt toltottunk egy angol parral, akik naszuton voltak (22 es 20 evesek), iszonyatosan jokat beszelgettunk, nagyon jo volt ez a par nap. Mostantol valoszinu csak delelottonkent fogok szerelni, 8.30tol 2ig (eddig meg emellett 3 nap benn voltam du 5:30tol 9ig), most keresek meg emelle vmi melot, valoszinu etterembe megyek, meglatjuk majd. Sokat vagyunk egyutt egy magyar parral, a csaj, ahogy irtam, ma koltozott at mellenk, most pakol ki... Egy magyar parral sikerult hazakuldenem a cuccaim egy reszet (ezuton is oriasi koszonet!!), ugyhogy megoldhato a repules hazafele (kifele busszal es komppal jottem), egy honap mulva ilyenkor mar pesten fogunk piazni a haverokkal, ugyanis hetek ota tervezgetem mar az elso otthoni estet, ami egy varosban jarkalos giga-sorozes lesz. Meg persze a mezes raki is foszerepet jatszik majd, amibe teljesen beleszerettem. Egesz jo cd arak vannak, ugyhogy vagy 200 euro elment lemezekre meg dvdkre. Baromi jo a kintlet, persze mar vagyom nagyon haza, Balatonra, kutyamra, megszokott Pest kornyeki bringazasokra stb, de augusztus mar baromi gyorsan el fog menni (remelem), ezt az idoszakot meg megprobalom jol megnyomni, aztan par napot meg jarkalunk, mielott hazamegyek. Brutalis melegek vannak amugy, ne gyertek ki...[/url]
# 188
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39088 Üzenet linkje2007-07-31 22:19:41  Válasz a #39083. hsz-ra Előzmény #39083

Itt is brutális melegek voltak,de mostmár szuper az idõ.Köszönöm ezt a részletes beszámolót,erre vártam icon_wink.gif Nekem Elafonisi is nagyon tetszik,de Preveli a nagy kedvencek egyike.Én sem lettem milliomos a kinti munkabérembõl,sõt icon_biggrin.gif De életem egyik legjobb idõszaka volt,nem cserélném el senkivel,és semmi pénzért.
Megnéztem az új szerelmedet,jól néz ki,de egyébként fogalmam nincs mit kellene tudnom róla,mert nem értek hozzá, icon_rolleyes.gif de az a lényeg hogy neked bejön icon_smile.gif
Érezzétek magatokat nagyon jól,használjatok ki minden percet,mert gyorsan lejár ez az 1 hónap icon_cool.gif

Egyébként meg itthon még lehetsz eleget icon_wink.gif

# 189
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39093 Üzenet linkje2007-07-31 23:11:34 

nincsmit, ha van ra igeny, majd irok meg, most van ra idom, meg a net se olyan draga (1,5 eu orankent).

uj szerelmemrol amugy kepet adhat talan az a teny, hogy kb 5000 eurobol lett osszerakva, szamomra per pillanat ez A tokeletes gep...icon_biggrin.gif

# 190
Aszterimu
Aktív fórumos
Aktív fórumos
174 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#39119 Üzenet linkje2007-08-01 08:40:38 

Kiscsillag!
Én sem jönnék haza a helyedben, úgy ahogy Velõ is írja, biztos találnál vmit még a hátralévõ idõre. Anno én is így jártam, hogy beadtam a felmondásomat, el is indultam haza, de elõtte belültették a bogarat a fülembe, hogy biztos találnék magamnak másik munkát, úgyhogy megállítottam a buszsofõrt és leszálltam a buszról, visszamentem és másnapra már lett is munkám, ami ki is tartot egész szeptemberig.... icon_lol.gif

# 191
Süti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42228 Üzenet linkje2007-08-21 18:36:36 

Sziasztok! Azt tudom, hogy ilyenkor nyáron nagyon sok munka van kint, akár külföldiek számára is. De mégis mennyit lehet keresni egy hónapban? És mennyi az esély, hogy télen is talál az ember munkát?
# 192
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42257 Üzenet linkje2007-08-22 03:12:59 

velõ írta:
Egy magyar parral sikerult hazakuldenem a cuccaim egy reszet (ezuton is oriasi koszonet!!)

Szia Velõ!
"Parakelo" (Nem tudom hogy írják görögül és elnézést, ha nem helyesen írtam, csak ahogy a fülem hallotta kint.)
A raki isteni fincsi volt, amit kaptunk tõled! Örülök, hogy minden rendben veled.

# 193
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42259 Üzenet linkje2007-08-22 03:25:14 

süti írta:
De mégis mennyit lehet keresni egy hónapban?

Szia Süti!
A görög minimálbér 600 EUR, általában ennyit adnak a külföldieknek is. Ebbõl 3-400 EUR a szállás.
Pl. a fánkárusok százalékot kapnak. Van olyan nap, hogy annyit sem keresnek, hogy egy fánkot meg tudjanak venni maguknak és van olyan nap is, mikor 60.000 Ft-nak megfelelõ EUR-t keres. Minél több fánkot ad el, annál magasabb százalékot kap. Ezt egy kint dolgozó magyar fánkárustól tudom, beszélgettem errõl vele.
Biztos van itt a fórumon nálam jártasabb is ebben a témában, aki tud neked választ adni más munkakörök esetében is.

# 194
Velõ
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42324 Üzenet linkje2007-08-22 15:05:11 

sziro írta:
velõ írta:
Egy magyar parral sikerult hazakuldenem a cuccaim egy reszet (ezuton is oriasi koszonet!!)

Szia Velõ!
"Parakelo" (Nem tudom hogy írják görögül és elnézést, ha nem helyesen írtam, csak ahogy a fülem hallotta kint.)
A raki isteni fincsi volt, amit kaptunk tõled! Örülök, hogy minden rendben veled.

na, helyes, orulok, hogy bejott:D

sziro írta:
süti írta:
De mégis mennyit lehet keresni egy hónapban?

Szia Süti!
A görög minimálbér 600 EUR, általában ennyit adnak a külföldieknek is. Ebbõl 3-400 EUR a szállás.
Pl. a fánkárusok százalékot kapnak. Van olyan nap, hogy annyit sem keresnek, hogy egy fánkot meg tudjanak venni maguknak és van olyan nap is, mikor 60.000 Ft-nak megfelelõ EUR-t keres. Minél több fánkot ad el, annál magasabb százalékot kap. Ezt egy kint dolgozó magyar fánkárustól tudom, beszélgettem errõl vele.
Biztos van itt a fórumon nálam jártasabb is ebben a témában, aki tud neked választ adni más munkakörök esetében is.

600 euro valoban, ennyit elvileg mindenkepp megkapsz, kiveve ha mondjuk biztositjak a szallast, kajat, viszont jobban jarsz, ha sajat magadnak keresel (marmint ha sikerul is talalnod, attol fugg, mikor keresed, foszezonban baromi nehez), ugyanis nagyon at tudnak b*szni vele, bevagnak egy kis lyukba, ami a vilag vegen van, es orulhetsz neki. nekunk hatalmas szerencsenk volt, mert mikor Agia Marina-bol atkoltoztem Haniaba a melo miatt, a haz tulaja USA-ban volt, es nem nagyon foglalkozott senki az apartmanokkal, volt egy rakas ures szoba. 300 eurot fizetunk havonta, ketten vagyunk ra, Hania kozpontjanak a kozpontjaban, az Old Harbourtol 100 meterre lakunk, tokeletesen felszerelt kalasban, gyonyoru kilatas stb...

ha nem vagy nagyon finnyas, igazabol meg ilyenkor se olyan veszesen nehez melot talalni, szvsz viszont telen ki van zarva, hogy talalj valamit (a narancs-oliva szureten kivul, de az baromi durva lehet, es csak romanokkal-albanokkal-macedonokkal tudsz egyutt melozni, ami nem kifejezetten lelekemelo, megjegyzem most is ok vannak tobbsegben szinte minden munkahelyen).

nekem a bringas idegenvezetos meloval eleg jo fizum volt (1000 eu, heti egy szabadnappal), viszont ebbol lejott a kaja, szallas. Ha elmesz teszem azt takaritani, mosogatni egy szalloba, ezek biztositva vannak, es emelle kapod a fizut, ami 6-700 euro korul mozog, tehat felre tudsz rakni penzt. ezeken a dolgokon nagyon sok mulik.

szerzodes ilyen helyeken amennyire tudom, nagyreszt van, kilepni nehezebb, mintha mondjuk egy etteremben meloznal, ahol altalaban minden este megkapod a fizut, ehhez jon meg a jatt, es sokszor napi 1, 2 teljesen korrekt kaja, ilyen helyeken nem rossz dolog melozni, viszont a legkor baromi kemeny, ugyanis az ettermekben abszolut nem a hires gorog-kretai mentalitas uralkodiuk, tiszta gorcs mindenki, nagyon stresszes a dolog, ugyhogy oda azert kellenek idegek...

# 195
Süti
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#42359 Üzenet linkje2007-08-22 19:35:16 

Köszönöm szépen a válaszokat! Nem hiszem, hogy kimegyek dolgozni, de a gondolattal mindig újra és újra eljátszom. Van egy barátnõm, aki már kint él évek óta (télen is). Hááát, mit ne mondjak. Eléggé elborzasztó. Csak azt szerettem vólna tudni, hogy másoknak milyen tapasztalataik vannak. Érdemes- e továbbra is eljászani a gondolattal.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
<   1 2 3 ... 12 13 14 ... 68 69 70   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu