Köszi ezt a gesztust, amiben külön megköszönted a segiséget Kefalóniával kapcsolatban,szívesen tettem és ha netán megint görög szigetekre mész, egy fél tucatban még talán tudok még segíteni.
Nem tudom kinek volt elég Kefalóniából egy hét,de nekünk még a 15 nap is kevés volt és gondolom ezzel ti is így lehettek.Néztem a feltett képeidet bizony még egy pár hely akad Kefán amit nem találok köztük.Mi nagyon sok helyre elmentünk kocsival,csináltam vagy ezer valhány km-ert és egy fakultatív Ithakai utazást busszal.Még mindig nem mondhatom el,hogy mindent láttam és elég is volt.Telhetetlenség ugye?
Mi is most nemrég jöttünk vissza, csodálatos volt, sajnos csak két éjszakát töltöttünk ott. Viszont talán valakinek hasznos infok:
A kompjegy Patrasból Samiba két fõ és egy autó, 19-19 ill. 55 euró, retúrjegy 20 % kedvezménnyel összesen 158 euró, Strinczis ferries. Jegyet közvetlenük indulás elõtt vettünk a kikötõben, de ott nem lehet kártyával fizetni. Sállást a kempingben szerettünk volna, Samiban van egy, de mikor kerestük, az utcán egy néni kiugrott elénk, és ajánlott szobát, tiszta rendes külön fürdõszobával, 30 euróért két fõre. A kemping úgy 25 lett volna. Érdekes, hogy ott lakik egy hölgy is, aki kivállóan beszél magyarul, Szegeden végezte az egyetemet, nagyon megörült amikor meglátta a magyar rendszámú autót.
a világért sem szeretnék türelmetlennek látszani vagy ilyesmi, de MIVAN?!?!?!?!?
Te még új forumos vagy (legalább is itt), ezért biztosan nem tudod még, hogy sokan csak addig vannak itt a fórumon, amíg kérdésük van..., tapasztalatot nem írnak. Aztán majd a következõ nyáron megint jelentkeznek a kérdésekkel...
A lényegi választ tulajdonképpen Jox válasza ki is merítette.Ha viszont kérdésed van és ahhoz neked megfelelnek az én tavalyi kefalóniai utamból megtapasztalt dolgok ,élmények akkor ha akarod szívesen írok.Való igaz, elég kevesen foglalkoznak tovább itt a Hellaszon a megélt ismereteikkel, ahogy hazajönnek le is tudták.A továbbiakban már nem érdekeltek.
a világért sem szeretnék türelmetlennek látszani vagy ilyesmi, de MIVAN?!?!?!?!?
Te még új forumos vagy (legalább is itt), ezért biztosan nem tudod még, hogy sokan csak addig vannak itt a fórumon, amíg kérdésük van..., tapasztalatot nem írnak. Aztán majd a következõ nyáron megint jelentkeznek a kérdésekkel...
kösz Atosz, kedves vagy, de most a Galinirõl szeretnék informálódni, mivel nagyjából minden más egyebet már megtudtam tõled (amiért hálám örökké üldözni fog természetesen ), meg a többi kedves kollégától (õket is üldözni fogja).
(igaziból most nem is tudnék semmi értelmeset kérdezni, tehát csak azt mondhatnám, hogy írjál bármit, ami eszedbe jut. az ilyentõl meg altalában rosszul lesznek az emberek, ugyebár...)
meg úgy általában jó lenne a frissen visszatértek beszámolóit olvasgatni. ugyanis nekem még 25 napot ki kell bírnom valahogy... (mondjuk nem is ez a durva, hanem a visszatérést követõ háromszázvalamennyi... de az még odébb van)
egy másik fórumon adtak egy linket egy szerintem nagyon jó beszámolóhoz. bemásolom.
öööö
szóval beírom, mert másolni nemtom.
http://logout.hu/c.php?mod=80&id=2511
ugyanitt van még beszámoló Zakyntoszról és Korfuról is, szintén nagyon igényesek, tele képekkel, tanácsokkal.
Egy kissé leült a nyüzsgés úgy veszem észre minálunk Kefalóniában és talán Zantén is.Valóban egy két fórumun nincs ez a rabszódia.Való igaz Anna ez nem egészen koser hozzáállás!
Lényegében mind a kettõ érdekel,mert Korfuhoz nagyon ragaszkodtunk,de Kefalónia megismerésével már mind a kettõt megszerettük.Egy sziget hiányzik még a Jón-tengeri szigetek közül a repertuárból Lefkada.Na azért még Zantéra sem értünk el,de már csak napok vannak hátra.
Lényegében mind a kettõ érdekel,mert Korfuhoz nagyon ragaszkodtunk,de Kefalónia megismerésével már mind a kettõt megszerettük.Egy sziget hiányzik még a Jón-tengeri szigetek közül a repertuárból Lefkada.Na azért még Zantéra sem értünk el,de már csak napok vannak hátra.
mindenhol azt olvason, hogy a JÓn-tengeri szigetekkel nem lehet melléfogni, mert ezeka legzöldebb, és legszebb szigetek. persze gyönyörû Santorini, meg a többiek is, de azért én jobban szeretem a buja vegetációt nézegetni, mint a csupasz sziklákat. (mindazonáltal végig fogom venni az összes görög szigetet, ha nem patkolok el idõ elõtt..)
éppen most vettem fel a kapcsolatot a Kefalonia Rentacar-ral, hogy lefoglaljak egy autót, és kérdezzek ezt-azt.
jó hír, hogy ki lehet menni a szigetrõl bérelt kocsival is, rossz hír, hogy oda viszont nem érvényes a biztosítás.
tehát Ithakán nem rallizunk az autóval, a komppal nem süllyedünk el, és akkor ott is szabadon lehet jönni-menni, nem kell a csoporthoz alkalmazkodni.
egyébként végignéztem pár kölcsönzõ honlapját, és õk voltak a legolcsóbbak (a 7 személyes kocsikban legalábbis...)
Melyik kölcsönzõnél bérelsz?Figyelj majd oda a biztositás ill.a szerzõdés megkötésénél.Minden szerzõdés önrészt tartalmaz többet nem írok róla,gyere át a Zante topikba mert épp ezekrõl a dolgokról szövegelünk.Jó?
a Kefalonia rentacar-nál. (http://www.kefalonia-rentacar.com )
benne van a szerzõdésben, hogy az alapár a CDW-s biztosítást tartalmazza, ami 300 illl 500 euró önrészt jelent (kategóriától függõen), de köthetünk FCDW-set is, napi plusz 6 ill. 8 euróért.
asszem rászánjuk azt a plusz néhány eurót, sosem lehet tudni...
csak összehasonlításképpen ugyanez van a cbr-nél is, azzal a kivétellel, hogy ott 20 ill 30 euró pluszt kell fizetni naponta az önrész nélküli variációért (és az alapár is magasabb) (okéoké, ott az alapár biztosítja a kerekeket is, de még úgy is drágább, mint a kef.retacar)
egyébként azt figyeltem meg, hogy a szerzõdések gyakorlatilag szóról szóra ugyanazok mindegyik kölcsönzõnél, csak az árak változnak...persze azért érdemes végigmazsolázni õket.