Izé már a lámpákkal elkanyarodtunk off-ba, csak a görög minta miatt mertem betenni a képeket.
Rozinante, szerintem lehet ezt kapni Magyarországon is, csak nem tudom hol, mert az említett baráti házaspár házában ugyanezek a különbözõ modellek vannak, és õk otthon vették. Valamikor megkérdem, hogy hol.
Azt nagyon megköszönném...
A mi lakásunkban is mondhatni "keveredik" a 2 stilus..
De persze maradjunk a görög témánál, bocsánat
Tele van a lakásunk görög tányérokkal, vázákkal
Nos ezek a lámpák nagyon elterjedtek, szinte minden nagyobb áruházban kaphatóak, az áruk is nagyon méltányos. Barátainknak szintén ebbõl a termékcsaládból vannak kiválasztva a különbözõ lámpák, nekik akartam venni egy ilyen álólámpát és akkor lepõdtem meg milyen olcsó viszonylag. Sok éves modellrõl van szó, lehet ez magyarázza az olcsó árat. Egyébként mi éppen az idén is láttunk Görögországban az egyik szaküzletben, ott viszont kissé drágának tünt.
Számomra a legszebb görög szuvenírt, egy kis szõnyeget/fürdõszobai kilépõt Polichrono-n vettük egy hajókirándulás alkalmával. Gyönyörû az egyszerûsége: fehér alapon a szélein világoskék görög minta, ami anyagában színezett. Ráadásul finom puha anyagból készült és látszik rajta, hogy nem tucatáru. Az egyetlen probléma vele kapcsolatban, hogy ajándékba vettük és azóta sem találkoztam pont ilyennel.
Csúnya vagyok, de a mai napig bánom, hogy odadtuk sógornõméknek. Mindig megfájdítja a szívem, amikor látom náluk a padlón.
Én Görögországból idén - többek között - egy nagyon szép padlóvázát hoztam. Fából készült, sötétbarna, nagyon szép, fel fogom tenni majd valahogyan. Különleges a formája. Elõl egy zsinóron van rajta külön minta is, nem tudom igazán leírni, de lesz kép. Nekem nagyon tetszik. Már nem emlékszem pontosan de vagy 8 vagy 10 euroért vettem Paralián, tehát nagyon olcsó volt.
Na így én is többször jártam már, de én vagyok annyira egoista, hogy megtartottam magamnak azt az ajándékot végül, ami annyira tetszett és az illetõnek valami "gyagyibbat" adtam
Myra, fából olyan nehezen tudok egy vázát elképzelni. Anyunak is volt ilyesmi, amit írsz fonott szalmából, abba miindg hosszú szárú szárazvirágokat tettünk.
Azt hallottam,hogy nagyon szép kaucsuk-ezüst karláncot és nyakláncot is lehet venni.
Valaki már hozott,vagy van valami infója hogy mennyibe keülnek ezek,és érdemes-e venni?
Idén én is kicsit egoista voltam, ugyanis a sógornõméknek vásárolt, nádból készült szélcsengõbe annyira beleszerettem, hogy nem engedtem odaadni nekik. Kaptak kagylócsomagot. Annak is örültek, õk még nem jártak soha a tengernél.