De jól együtt gondolkodunk
Amúgy én sem a papra vagyok dühös, mivel szerintem már szegény nem is mer szólni! Egyrészrõl rá se "tojnak", meg gondolom beleunt/fásult...
Az angol kocsik meg valószínû ottani melósoké. Kifele menet rengeteg svájci rendszámú kocsit láttunk! Még meg is jegyeztem, mennyi svájci szereti görögországot...
De a határon szembesültem, hogy mindegyikben törökök ültek
van egy felvételem, amikor 20:44-kor 27 fok volt:)
szombaton volt a legmelegebb, árnyékban 42 fok
de egész nyaralás alatt 35-40 fok körül volt csúcsidõben, de a tengeri szellõ miatt nem lehet érezni, de szélárnyékos helyen...ajaj
ja, hatalmas volt a hûtõ az apartmanban, napi 10 doboz sör simán elment...
van 3 vagy 4 féle sör 0,60 Euro, a márkásabb sörök 1 Euro, fél literes dobozos!
de mindíg volt dinnye a hûtõben, sárga is görög is, barack az asztalon, a gyümölcs nagyon olcsó kint
volt amikor csak úgy összevágtam egy fél sárgadinnyét és megettük a teraszon ebéd után, mikozben néztük a nyüzsit
tálas gyros, vagy tálas suvlaki 4,5 Euro, sétáló gyros 1,2-1,5 Euro
Boxzsák 2 Euróért adott 5 ütést
Hali Ostor!
Akkor ti egész jól megúsztátok a meleget Athénnál 50-52 fok (7 napig), az Akropoliszon kb 2-3 fokkal több. Egyik este beautókáztunk a városba, fél 11-kor 35 fokot mutatott a digitális hõmérõ...
Hát megváltás volt az a 3 nap, amit újra Makrin töltöttünk
a szomszédos Billy's-ben voltunk, erkélyünk a fõutcára nyilt, a sárga taxis egyébként beteg ember, kényszeres tisztaságmániás ha akarsz vigyél neki, láttam a polcán magyar pálinkákat is kirakva, dísznek, de vihetsz Tokajit is..
esténként 4 Euróért, Panos mester, olyan koktálokat kevert nekünk, hogy csak na
és még egy adalék, a busz utazás Grand Tours-al, vérprofi soförök, tökéletes idõzítéssel, kifelé 21 óra, haza 20 óra, de csak azért mert 6 helyen megáltunk és Miskolc volt a végállomás. a buszon KV, sör és hideg üdítõt árultak minden pihenõnél.
olyan 7-8 óra Szerbia, 3-4 óra Makedónia, 1-2 óra Görögország Paraliáig, de azért tolódik ki az idõ 20 óra fölé, mert Magyarországon bóklászni kell még az utasokért, 3 és fél óránként 20-30-40 perc pihi, illetve nem akarnak odaérni 11-12 óráig a célállomásra, mert reggel 9-kor el kell hagyni az apartmant, de ki is kell azokat takarítani,
egyébként az utolsó nap volt a legszenzációsabb, mikozben vártuk a busz érkezését, akkor fedeztük fel a Quad bérlés gyönyöreit, keresztûl-kasul bejártuk a környéket a kis zümmögõvel, max. sebesség 38 Km/H
Köszi ostor az infókat! Mi is Grand tours-sal megyünk, remélem szerencsénk lesz egész úton és nem kell órákat dekkolni vhol... Nem voltatok kalózhajós kiránduláson?
nem voltunk, 2 fakultatívon voltunk, Meteóra és Skiathos, tudom-tudom, hogy nincs a katalógusban, de a helyszínen be lehetett rá fizetni, de volt még Olympusos fakultativ, és még valami régi város is Delfi, vagy Defni sajnos nem emlékszem,
mindenkinek, 50-60 fõs csoportokban eligazítás az érkezés napján, 6-7-8 órakkor, ahol mindent elmondanak, adnak leírásokat, fakultatív lehetõségeket, sõt még Panos-szal is lehet menni 3-4 fakultatívra, aki aktív pihenésre vágyik és van sok pénze nem unatkozik kint,
indulásnál a sofõr tudja, hol a pontos helyed, megmondod a neved, megmutatja, visszafelé a kinti 2 helyi képviselõ mondja meg, név és melyik buszra ülsz, Paraliára 4 busz ment, Grand-1, -3, -7, -9. mi oda is vissza is a Grand-1-el mentünk és ugyan az volt a helyünk, egy 2006-os gyártású busz alsó szintjén, kicsi volt a hûtõtáskánk, nem az a nagy hûtõdoboz, felengedték a buszra, ott volt az ülés alatt, bármikor ehettünk.
Vasárnap 00:00 Athén 45 felnõtt, 35 gyerek, Hétfõ 21:00 Görög est 25 felnõtt, 20 gyerek, Szerda 09:00 Csúszdapark 35 felnõtt, 30 gyerek, Péntek 07:00 Meteórák 30 felnõtt 25 gyerek, Hétfõ 19:45 Olimposz 25 felnõtt 20 gyerek, Péntek 06:00 Skiathos 40 felnõtt 35 gyerek,
mi a Meteorákhoz és Skiathosra is menni akartunk, megoldották, más utazási irodával mentünk, semmi gáz magyar idegenvezetõvel, ráadásúl a Meteórákhoz, egy magyarul beszélõ görög lánnyal voltunk, aki olyan ünnepeket meélt el januártól decemberig, olyan családi szokásokat születéstõl halálig, hogy csak néztünk, egy élmény volt
Szia Ostor67!!
Üdvözlünk itthon. Azt szeretném kérdezni, hogy Parálián Te melyik tavernát ajánlanád nekünk??
Már nemsokára mi is megyünk. A bõröndöket már elõkészítettem.
M.
Sziasztok!
Szeptember 1-én indulunk Paraliara wizzair járattal Budapestrõl Thesszalonikiig. Ha valaki szintén ekkor jön az légyszi jelezzen és segítsetek odatalálni. Kicsit aggódunk, hogy este 10-kor hogy jutunk majd el Paraliára Thesszalonikibõl, szóval az esetleges ötleteket, tapasztalatokat is szívesen fogadom elõre is köszi
elsõ este beültünk egy tavernába, közvetlenül a parton, mûanyag szék, mûanyag asztal a homokban, a tenger 2 méterre, ennyi volt pozitív...
kértünk gyrost tálban bárányhúsból, kértünk suvlakit tálban, hozzá zöldség köretet, friss zöldségköretet, hoztak 2 gyrost tálban, 2 adag sült bárányt, 2 suvlakit tálban, hozzá konzerves babot megsütve, rafináltan a bárányt hozták ki elõbb, mi azt hittük ez a gyros, elkezdtük enni, közben hozták a gyrost is, itt borult ki a bili, angolul szépen elmondtuk a rendelést, hülyének tetették magukat, gondolván átvernek minket, egy szó mint szá 62 euro-s számla után befejeztük a tavernázást, inkább olyan gyors beülõs helyeken ettünk a továbbiakban, 15-20-25 euro-s tételben 4 személy, rendeléstõl függõen