Szia Rekuc! Korábban kérdeztél az Alex Dimrõl. Mikor Skala Potámiában voltunk, elhaladtunk mellette, és hát mit ne mondjak, több km-re van a tengertõl... Szórakozási lehetõségeket Limenasban találtok, eléggé csöndes helynek tûnt.
Köszönöm a választ, közben sikerült infot találnom a Hotel Alex Dimrõl, pontosan 1km-re van a tengertõl, ez kb. 15 perces séta. Végülis lesz idõnk, ennyit kibírunk...
A ti szállásotok Limenasban volt? Esetleg tudsz valami jó hangulatos helyet Limenasban?
Szia Rekuc!
Nézelõdtem a komp után Samothrakira, mert engem is érdekel:
http://www.samothraki.com/fahrplaene/f_nona_mary/nonamary_d.htm
Ezek sajnos csak Alexandroupolis és Samothraki között mennek. Azt sejtettem, hogy Thassosoról nincs, de gondoltam, talán Kavalából van. Így elég macerás lenne.
Rekuc, én Limenason vacsira a Moussas tavernát melegen ajánlom, a komptól nem a belváros felé, hanem ellenkezõ irányban van , tehát nyugatra úgy 100-050 m-re. Már egy párszor ideírtam, most megismétlem, hogy elõtte a tengerben állnak a polipok az állványon.
Szia!
A kompok félóránként járnak nagyjából, és az autó 15, személy 2 euró volt. Vigyetek kaját a sirályoknak!! (Valahol olvastam olyat is, hogyha az autó kisebb, mint 4.25 m, akkor olcsóbb. Mikor vettük a jegyeket, mindenki mondta az autója típusát, az a biztos.)
légyszi még azt írdd meg nekem, hogy melyik nap volt a sziget körüli hajókirándulásotok? Limenasból minden nap indulnak hajókirándulások? mi olyanra akarunk menni, ami az egész szigeten körbevisz, de az úgy tudom nincs minden nap.
Rekuc, bár nem Kónyú vagyok, de úgy emlékszem, h vasárnap volt ilyen hajókirándulás, meg talán szerdán. De korábban már írtam Neked, hogy minden nap indul Limenasból hajókirándulás. 25 euro a rövidebb és 28 a hosszabb. De készüljetek fel, hogy szinte lógnak róla az emberek, annyian vannak.
Ha este mentek át Limenasba, akkor az Island Bart ajánlanám, barátságos cocktail árakkal és hangulatos is, valamint ha jó gyrost akartok enni, akkor Pano's place.
Az 1 km-rõl annyit, hogy minket is jól átvágtak, mert azt írták, h 800 m-re van a strand, ehhez képest volt vagy 1500-2000 m, minden nap legalább fél óra volt hõségben, míg odaértünk...
Remélem az 1km pontosan 1, legalábbis az irodás azt mondta nekem, tavaly voltunk az apollonnal, akkor sem tájékoztattak félre, a 600 m az tényleg annyi volt. Remélem idén se csalódunk bennük...
Mit kell tudni errõl a tavernáról? Miért ajánlod, az ételek minõsége/ mennyisége miatt, árban is jó esetleg?
Szia Eni-Ottlétünkkor az elsõ stop-sofõrünktõl megkérdeztük, szerinte melyik a legjobb étterem, és gondolkodás nélkül rávágta a Moussast. Úgy 10-szer ettünk náluk, egszer sem csalódtunk sem az árban, sem az ízekben, azt kell még tudni, hogy ez az egyetlen hely Limenason, amelyik még elõszezonban, és még akkor is tele volt, amikor a többi pangott, de bármennyire is tele van, mindig hoznak egy újabb asztalt, bõvítik a helyet.
Próbáld ki, az elhelyezkedést már írtam-épp ellenkezõ irányban van a komptól, mint a többi 50 taverna, teljesen kiesik a forgalomból, mégis (vagy épp ezért) mûködik a dolog.
Mikor mi voltunk a hajókiránduláson, igaz elõszezonban, nem szedték össze a felszálláskor a pénzt, olyan kevesen voltunk, hogy megvárták, míg összejött a 8 fõ minimum. De hogy melyik napon volt, nem emlékszem, csak arra, hogy a teljes szigetkerülõ-túrát választottuk, ami épp hogy többe került, de sokkal tartalmasabb volt(mint írtam + kaja).
Csocsika-A görögök nem átvágnak amikor feleannyit mondanak a távolságokra, ez arra helyi specialítás Egyszerûen mindig szorozd be kettõvel, ez nekünk bevált 20 év alatt