Örülök annak amit irtál,hogy oda figyelsz a szerzõdésnél,ill.a biztosítás megkötésénél.Ügyes vagy, inkább fizess egy pár €-val többet,és így nem tudják az embert megszivatni, mint paraszt a Bervát...Eleve egy nyugottságot ad az embörnek és nemfélsz visszavétnél a 300 -as önrésztõl.Oda kell nagyon figyelni az átvétnél is.Ha van digitális gépetek és sérülést látsz a kocsin, amíg ott a görög nem engeded el és lekapod az esetleges sérült helyeket és nyalhatnak sót...
amúgy nagyon paranoid nem szeretnék lenni, szerintem a görögök nem olyan sutyerákok, hogy olyan dolgot is rád akarjanak verni, amit nem te csináltál.
meg egyébként is, bekészítünk egy üveg tokajit, unikumot vagy ilyesmit a kölcsönzõsnek ajándékba...
Nos "kislányom"neked nem lehet ennyi apucid...Kis huncut vagy és telhetetlen.Bár az is igaz ,hogy anya csak egy,de apa az számtalan,függ anyu szolidaritásától...Tehát le apáztál,csak ne anyázz
Komolyra fordítva a szót a bizalom az nem a sutyerák vagy nem sutyeráságon múlik.Én szeretem a görög embereket,de lehetnek és vannak sokszor fenntartásaim, volt rá precedens még göröghonba is.Na de ebbe nem megyek most bele.Ha nem hiszel nekem kérdezz egy két dolgot mondjuk Ilothtól.Ha egy üveg Unájkum megold mindent akkor OK!Látod ez a korrumpálhatoság példája és ki lesz a korrupt: a görög...Igaz-e?
Ezt tudod mihez lehet hasonlítani:a hálapénzhez.Annak az orvosnak akkor is ugyan olyan lelkiismeretesen el kell/kéne/ végezni a munkályát ha nem adsz neki egy buznyákot sem.Csak a szegény beteg azt hiszi,hogy akkor,pedig dehogy.A naívság és a félelem készteti erre a szenvedõt.Ezt az orvosok pedig ki is használják tisztességesen.Így lesz az egyik a korrumpláló a másik meg a korrupt.Nem illetné õt,deaz anyagi elõny 10 emberbõl 8-at megszédít.Te is azért adod neki ,hogy akkor biztosan könnyebben eléred a célod,de ez neki enélkül is kötelessége lenne.Persze ez mindenkinek magánügye ,csak majd ez mivé növi ki magát idõvel az lesz a rosszabbik.No a hegyi dumát befejezem,mert Jox jogosan szól,hogy ezért van a dumcsi topik és igaza is lesz.
azért én továbbra is inkább csak figyelmességnek nevezném.
olyan, mint amikor megérkezel az apartmanba, és ott van a hûtõbe bekészítve egy kis édesség, vagy más meglepetés.
mi anno sartiban többször is kaptunk a tulajtól helyi édességeket. Mikor megérkeztünk meghívott minket egy kávéra, a robogó kölcsönzéskor frappét kaptunk a kölcsönzõstõl, meg ingyen köröket, hogy gyakorolhassunk, mi meg szégyelltük magunkat, hogy nem jutott eszünkbe vinni valamit itthonról.
azért én továbbra is inkább csak figyelmességnek nevezném.
olyan, mint amikor megérkezel az apartmanba, és ott van a hûtõbe bekészítve egy kis édesség, vagy más meglepetés.
mi anno sartiban többször is kaptunk a tulajtól helyi édességeket. Mikor megérkeztünk meghívott minket egy kávéra, a robogó kölcsönzéskor frappét kaptunk a kölcsönzõstõl, meg ingyen köröket, hogy gyakorolhassunk, mi meg szégyelltük magunkat, hogy nem jutott eszünkbe vinni valamit itthonról
Ez amiket most leirtál valóban a figyelmesség és a kedvesség kategoriájába tartozik, ez így igaz.Mondjuk velünk még ilyen nem történt,hogy a hûtõbe belett volna készítve valami, mi annak is örültünk,ha oda volt készítve tisztán a hûtõ...pedig elég sok szigeten és helyen jártunk.Ti szerencsésebbek vagytok.Ha tiszta és rendes volt minden, mi már annak is mindig örültünk.
Quadot több helyen is lehet bérelni pld. Lassiban az Unicornnál 25E/nap/150-es és teljesen mindegy, hogy mennyi idõre akarod bérelni, mert nem igazán volt alku. Ajánlatos a nagyobbik Kymcot bérelni, mert az már 300-as és új, míg a kicsi (szintén Kymco) 150-es és eléggé lestrapált, bár mi azért elmentünk vele négy napig. Vigyázzatok, mert árnyékban nem igazán lesz az utakon és persze mi talán a legmelegebb 4 napot fogtuk ki júliusban. Utólag átgondolva egy légkondis autó kényelmesebb lett volna, de az élmény azért persze teljesen más. X-Bone-ról sajnos nincs sok infóm, egyetlen egy alkalommal láttunk ilyet az utakon.
Ezúton szeretném utólag megköszönni mindenkinek az infókat és képeket errõl a gyönyörû szigetrõl, igen hasznos segítség volt számunkra. Hamarosan feltöltöm a képeket az albumba és természetesen szívesen válaszolok a kérdéseitekre is.
Ugye kedves Moni leirod nekem, hogy mi az a X-bone,mert fogalmam se nincs.Én járttam Lassiban,Argostoliban,de evvel gondolom járgányról nem tudok semmit.Elõre is köszi.
Persze a többi hozzászólónak is köszönöm...
Svoronatában leszünk...tudom ott nem lehet semmit bérelni csak Lassi vagy Argostoli...
Az X-Bone-ok csak az Unicorn-nál vannak...
De valaki csak bérelt, olyan jó lehet...
Na sziasztok!
Na mostmán megnyugodtam.Láttam X -bonet.Ezt is megéltem. Ha nem lenne négy kereke azt hinném ,hogy egy velorex vászontetõ nélkül.
Nos Mono látod bõvûl a látókörünk és ilyet is bérelhetünk.Bár én inkább maradok a klímás kocsinál.Véletlenül fordítva ülök ebbe bele azt rajtam röhög az egész szintársulat...Köszi Ani,hogy megmutattad nekünk ezt a holdjárót.Befejeztem a kuthászást. Használd egészséggel a gyönyörû Kefakóniában.