Köszönöm szépen a részletes válaszodat. Már egyszer elolvastam az összes Krétai hozzászólást és ahogy emlékszem Te ott vagy a szeren Krétából, mert ha jól emlékszem a férjed Krétai. Ugye?
Szóval, ha valaki tudná, hogy Heraklionból indul-e közvetlen Gramvoussára, akkor az Te lennél. Bérelni valószínüleg fogunk egy kocsit, de csak 1 napra. Ha belegondolok, hogy 3-4 órás út, akkor nem is olyan vészes, talán....
Stalis - Gramvoussa útszakaszon mit lenne érdemes még megnézni? Elsõsorban természeti szépségre gondolok, ugyanis gyerekkel megyünk, õt még az ókori csodálatos építészeti remekek nem érdeklik.
Olvastam, hogy Gouvesebn van egy akvárium, eddig erre gondoltunk.
Köszönöm szépen a részletes válaszodat. Már egyszer elolvastam az összes Krétai hozzászólást és ahogy emlékszem Te ott vagy a szeren Krétából, mert ha jól emlékszem a férjed Krétai. Ugye?
Szóval, ha valaki tudná, hogy Heraklionból indul-e közvetlen Gramvoussára, akkor az Te lennél. Bérelni valószínüleg fogunk egy kocsit, de csak 1 napra. Ha belegondolok, hogy 3-4 órás út, akkor nem is olyan vészes, talán....
Stalis - Gramvoussa útszakaszon mit lenne érdemes még megnézni? Elsõsorban természeti szépségre gondolok, ugyanis gyerekkel megyünk, õt még az ókori csodálatos építészeti remekek nem érdeklik.
Olvastam, hogy Gouvesebn van egy akvárium, eddig erre gondoltunk.
Szóval még egy-két ötlet jól jönne....
???
...ha nem lenne elég amit a Hellsz-on visszaolvastál , + Karpuzi kimerítõ
válasza itt van még egy oldal , lehet csemegézni !!!
Köszönöm elimerõ soraid, de annyira még nem vagyok a topon Krétából. Egyébként egyenlõre még nem a férjem, a felé haladunk, remélem az lesz .
Egyébként Antero is Kréta és Stalis szakértõnek számít.
Mit lehet megnézni a Stalis-Gramvoussa útvonalon ami nem rom és gyermek is élvezi? Nem tudom hány éves a gyermek, de pl Rethymno és Chania között, pontosan Georgioupoli közelében ott van a Kourna tó ami nagyon szép. Életkortól függõen lehet, hogy élvezné a sétát Rethymno vagy Chania óvárosában is.
Gournes-ban van a Creteaquarium, felnõtteknek 8 euró a belépõ, 5-17 év között 6 euró és 5 év alatt ingyenes. Én tavaly voltam ott, nekem személy szerint tetszett, pontosabban egyszer meg lehet nézni kategória, de többször nem éri meg a húzós belépõ miatt. Tény, hogy a Kréta körüli élõvilágot mutatja be és úgy tudom, hogy európán belül itt találhatóak a legnagyobb üvegablakok amin keresztül bemutatják az élõvilágot. Gyereknek biztos nagyon érdekes és élvezetes. Én a medúzákat imádtam a legjobban.
Itt a link hozzá: Creteaquarium holnapja
Nem beleszólni szeretnék, de ha csak egy napra béreltek autót akkor én nem állnék meg sehol Gramvoussa felé mert oda számoljunk 4 órát és ha 7-kor indultok akkor is 11-re vagytok ott, ott fürcsi, kaját-innivalót vigyetek magatokkal, úgy tudom ott nem lehet venni semmit, aztán ott pancsi meg minden, vissza megint 4 óra, este lesz mire visszaértek.
Az akváriumba meg el tudtok jutni a helyi busszal is.
Woody, még eszembe jutott:
Gyereknek még érdekes lehet a vizividámpark. Van egy amire azt mondják, hogy Kréta legnagyobb viziparkja az Anopolis Watercity. Én még csak kívülrõl láttam, nem vagyok ide járó típus, így az árakról sem tudok nyilatkozni. Ez Hersonissos és Heraklion között van. De az eljutáshoz autó kell, nem tudom, hogy menetrendszerinti helyi busz jár-e arra. Lehet, de lehet, hogy elõbb be kell menni Heraklionba a nagy pályaudvarra és onna indul.
Ha ide szeretnél elmenni, ajánlom a Stalisban lévõ kis utazási irodákat amik kirándulásokat szerveznek. Semmiképp ne annál az irodánál fizess be amivel magyarországról mész, mert õk nagyon drágák.
Az autóbérléssel kapcsolatosan ha csak egy napra akartok atuót bérelni és akkor menni Gramvoussára, akkor kérdezzetek rá, hogy nincs-e limitálva a km amit megtehettek az autóval és nehogy mondjátok a kölcsönzõbe, hogy Gramvoussára akatok menni az autóval, mert nem szeretik, ha oda mennek a turisták az autóval, az utsó pár km ramaty útviszonyai miatt. Egy napra való bérléskor szokott lenni a vezethetõ km limit, lehet, hogy jobban jártok, ha legalább két napra bérlitek.
Kiszámoltam, Stalis-Gramvoussa(balos lagúna) 240 km, tehát az oda vissza 480 km. Ezzel számolj, meg azzal, hogy mennyit bír majd az autó (gyorsaság), ne matizzal menjetek.
Kiszámoltam, Stalis-Gramvoussa(balos lagúna) 240 km, tehát az oda vissza 480 km. Ezzel számolj, meg azzal, hogy mennyit bír majd az autó (gyorsaság), ne matizzal menjetek.
Fiat seicento? Hát inkább azzal se, voltak ott többen ilyesmivel, elmennek ezek is oda. Én azért javasolnék kicsit nagyobb lóerejû autót, amivel a sima aszfaltozott úton is jobban tudnak haladni, mert ott is kell szintkülönbségeket megtenni meg kanyarogni vele, és nem mindegy mennyi idõ alatt érnek el oda Stalisból.
Fiat seicento? Hát inkább azzal se, voltak ott többen ilyesmivel, elmennek ezek is oda. Én azért javasolnék kicsit nagyobb lóerejû autót, amivel a sima aszfaltozott úton is jobban tudnak haladni, mert ott is kell szintkülönbségeket megtenni meg kanyarogni vele, és nem mindegy mennyi idõ alatt érnek el oda Stalisból.
Mi Siecentot béreltünk a neten, azzal szándékozunk "száguldozni" a szigeten.
A fórumon azt tapasztaltam, hogy kis autókkal vígan ( bár lassan) fel lehet menni mindenhova.
Mi is szeretnénk elmenni balosra
Rodoszon nagyon bevált a kiskocsi, hegyi szerpentineken is felvitt
Persze a kis autó is elvisz mindenhova, kicsit ugyan lassabban, de elvisz. Én sem szeretek száguldozni, de azért jobb ha nem olyan érzésed van, hogy mindjárt ki kell szállni és feltolni hátulról a kisautót a szerpentinen, mert különben visszagurul.
Látom Ti dél Krétára mentek, onnan még nagyobb vállalkozás lesz elmenni Balosra. Dél Krétán hol lesztek pontosan?
Persze a kis autó is elvisz mindenhova, kicsit ugyan lassabban, de elvisz. Én sem szeretek száguldozni, de azért jobb ha nem olyan érzésed van, hogy mindjárt ki kell szállni és feltolni hátulról a kisautót a szerpentinen, mert különben visszagurul.
Látom Ti dél Krétára mentek, onnan még nagyobb vállalkozás lesz elmenni Balosra. Dél Krétán hol lesztek pontosan?
Mirthios-Plakiasnál lesz a szállásunk
Az elgondolás az volt, hogy nagyjából Kréta középsõ részén legyen a szállás, így mindkét írányba tudunk kirándulni..
Balost nem szeretnénk kihagyni...
Remélem azért itt is beválik a kisautónk
Köszönöm a részletes válaszodat! A lányom 8 éves a Kourna tavat biztos élvezné. Viszontz ahogy írtad a 2*4 óra út Gramvoussába igen húzós lehet. Valóban más nemigen férne bele az aznapi buliba. Elgondolkodunk a 2 napos bérlésen. Viszont az is nagyon fontos infó, hogy ha egy napra bérlünk, lehet, hogy km. limit van. Erre is figyelnünk kell.