Nei Pori
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 1741
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40534 Üzenet linkje2007-08-09 22:34:46  Válasz a #40525. hsz-ra

Katus!

Nagyon köszönjük és örülünk hogy tetszettek a képek. Bizony jól éreztük magunkat, úgyhogy már tervezzük a jövõ évi nyaralást icon_smile.gif

# 1742
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40535 Üzenet linkje2007-08-09 22:35:59  Válasz a #40528. hsz-ra Előzmény #40528

BRobert! Neked is nagyon köszönjük. Az ajánlásról pedig annyit, hogy megígértem icon_smile.gif
# 1743
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40538 Üzenet linkje2007-08-09 23:17:26 

Folyt...

Tehát visszavittük a quadokat és elmentünk bele a nagy délutánba. Beültünk egy vendéglõbe, ahol Lisa rákot szeretett volna enni. Én inkább a Mousakát válaszottam és mint ez késõbb kiderül, nagyon hasznosnak bizonyult icon_smile.gif Ja! Az elõzõ beszámolóból kifelejtettem hogy a koktélok házában egy magyar hölgy a felszolgáló. Bernadettnek hívják és még idegenvezetõ is, ha a koktélkisasszonyság nem lenne elég icon_smile.gif Na szóval ez kimaradt hála a sok uzonak és Mythosnak icon_smile.gif
Tehát kicsit sokára kihozták az étkeket. Mint említettem Lisa és a velünk vacsizó pár fiú tagja rákot kért. A pár hölgy tagja vegyes tengeri tálat. Én egy adag mousakát és görög salátát. A rákocskák szétszedése után 5 db kb 3 cm hosszú hús maradt A nagy vacsi után Lisát még el kellett vinnem egy gyros bárba, mert menni nem bírt az éhségtõl icon_smile.gif
A parton történt pénzkidobás után megjött az eszünk és inkább vettünk egy napernyõt 4,50 EUR-ért...
Közben én leszaladtam a partra gyorsan megmártózni ahol kedves honfitársaim be akartak takarni homokkal mert túl közel feküdtem a helyükhöz... Errõl ennyi icon_smile.gif
Késõbb visszamentünk Lisával, hátha õ meg tud védeni icon_smile.gif Vettünk közben egy vizi teniszt. Jó játék. Fõleg hogy szemben álltam a széllel és Lisa minden ütése után a partról dobták vissza a labdát. Én meg nem gyõztem ugrálni. Azt még nem is írtam hogy hogy jártunk az egyik boltban. Bementünk, hogy vegyünk nekem egy fejkendõt, mert a hajam nem nagyon akart a fejemen maradni, így kénytelen vagyok védeni a napsütés ellen, ha csak nem akarok Mars bolygór játszani a Planetárium díszelõadásán... Tehát bementünk és találtam is egy görög zászlót formázó kendõt. 1 EUR. Nosza ide vele. Maradt még Olaszhonból némi apróm és ezt széles mosollyal az illetõ kezébe szórtam. Na ilyen morgást és kiabálást azóta sem hallottam icon_smile.gif Késõbb véletlenül ismét benéztünk a boltba de elég volt az eladó egyetlen pillantása ahhoz hogy jól megjegyezzük az üzletet és legközelebb inkább átmentünk a másik oldalra icon_smile.gif Elnézést mindenkitõl hogy ide - oda csapkodok, de van hogy közben jut eszembe valami. Hiába már az én agyam sem a régi icon_smile.gif Szóval hajnalban indultunk Athénba. Tali ismét az Evdion hotel elõtt. Itt Lisa megtáncoltatott egy kóbor ebet a többiek legnagyobb gyönyörûségére. A busz viszonylag idõben érkezett. Mentünk tovább összeszedni a többieket. Eközben mi elszenderedtünk, amit hangos ordítás, nevetés és még ki tudja milyen hangok szakítottak félbe. Felszálltak egy tõlünk kissé dél-keletre található ország állampolgárai és hangos nemtetszésüket fejezték ki hogy nem tudnak tõlünk elférni. Ezt azzal is kifejezték hogy folyamatosan ütötték az üléseink támláját. Mikor rájuk szóltunk akkor nem értettek semmit, de mikor az anyukájukat és az õ foglalkozását említettem mindjárt tudtak magyarul. Az út további része viszonylag nyugalomban telt, halk basszamázásokkal tarkítva. Viszont Athén kárpótolt mindenért. Elõször Pireusba a kikötõbe mentünk és megcsodáltuk a hatalmas hajókat. Elképesztõ mekkora hajók vannak. Utána felbuszoztunk az Akropoliszra. Az maga a csoda. Nagyon jól éreztük magunkat és Bernadett az elõtte írt sok rossz ellenére nagyon kedves és felkészült volt. Mindent megmutatott és sokat mesélt. Végig jártunk mindent amit lehetett és utána lesétáltunk Athén ó városába. Nagyon tetszettek a kis szûk utcácskák és az a nagy forgatag. Majd megérkeztünk egy nagy térre, ahol szélnek eresztettek minket. Szabadfoglalkozás. Jó meleg volt, úgyhogy az elsõ programunk némi ásványvíz magunkhoz vétele volt icon_smile.gif Nekem az újváros is nagyon tetszett, Lisának kicsit zsúfolt volt. Nekünk azzal ment el az idõ, hogy a bazárt kerestük. Na az sem volt semmi. A sok eszemmel görögül próbálkoztam és oda mentem az elsõ emberhez: Szignomi... pu ine bazár? Na erre elkezdett görögül hadarni, mi pedig menekülõre fogtuk a dolgot és nagy nehezen elszaladtunk a segítõkész lakostól icon_smile.gif Utána angolul próbálkoztam egy egyenruhás embernél, de ez sem ment. Aztán végre valaki tudott angolul, de õ meg nem tudta hol a bazár. Meg voltunk áldva icon_smile.gif
De azért a végére megtaláltuk. Maradt is rá vagy egy negyed óránk icon_smile.gif Akkor meg azt kellett megtudni, hogy merre kell a Szintagma térre jutni. Lisa rögtön kiszúrt két leányzót, akik a kérdésünkre közölték, hogy sorry, we are tourist too...
Na errõl ennyit. De azért odataláltunk és nemsokára kezdõdött az õrségváltás. Nagyon klassz volt, bár én tavaly láttam a zenés õrségváltást és az azért érdekesebb. Lisa gyorsan le is fényképeztette magát egy evzonnal icon_smile.gif
Mielõtt leszálltunk a buszról közölték hogy nyugodtan hagyjunk mindent a buszon, mert minden ott lesz ahol hagytuk. Persze kifelejtették az elgondolásból nemrég EU tagságot szerzett szomszédainkat. Az hogy a magyarok helyét elfoglalták csak egy dolog, de megitták az üdítõnket és minden mozdíthatót eltettek... És még nekik állt feljebb...
A végén már a sofõr csititgatta õket és az idegenvezetõjük hátrament és közölte hogy kérjenek bocsánatot a magyaroktól. Persze nem lett semmi a dologból. A következõ állomás a stadion volt, ahol ezeket a... nem engedték leszállni, és mi jól kifényképeztük magunkat, miközben kárörvendõ vigyort küldtünk feléjük. Hazafelé még megálltunk Thermophülénél, megnéztük a csata emlékmûvét. Mindent összevetve még a kedves szomszédok sem tudták az út csodás mivoltát elrontani. Az üdítõ meg ott jöjjön ki ahol bement icon_smile.gif
Hazaérkezéskor meglepetés várt. Ugyanos 2-án volt a szülinapom és Lisa a hátam mögött összebeszélt a szomszédainkkal hogy csinálnak egy kis ünnepséget. Nagyon jól esett. Jókat ettünk és fõleg ittunk icon_smile.gif
Sokáig nem maradhattunk, ugyanios hajnalban indultunk Skyathosra. Most befejezem de ígérem jön a folytatás...

# 1744
Miriam
Aktív fórumos
Aktív fórumos
107 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40543 Üzenet linkje2007-08-10 00:29:59  Válasz a #40534. hsz-ra Előzmény #40534

Kedves Lisa&Sancho!!!!!!!!!! icon_biggrin.gif
Nagyon köszönöm a képeket nagyon tetszenek! Meglátogatjuk az Éhes medvét! icon_lol.gif icon_lol.gif

NEMSOKÁRA!!!

M. icon_razz.gif

# 1745
Katus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
437 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40547 Üzenet linkje2007-08-10 07:13:51 

Szia Sancho!
Nagyon tetszik a beszámolód is. icon_wink.gif Jó fej vagy icon_cool.gif
Várjuk a folytatást.
Katus

# 1746
Szilvio
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40548 Üzenet linkje2007-08-10 07:36:23 

BRobert!
Ha átküldenéd az összeset akkor megköszönném!
Szilvio

# 1747
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40549 Üzenet linkje2007-08-10 07:43:33  Válasz a #40543. hsz-ra Előzmény #40543

Miriam!

Örülök, ha tudtunk segíteni. Mndenképpen keressétek fel a Macit, de hidd el van még sok klassz étterem. De majd úgy is kitapasztaljátok. Mi egyszer fizettünk sokat, a már említett rák vacsoránál 55 EUR lett a számla icon_smile.gif A pizzára is figyelni kell, mert általában akkora adagot hoznak, hogy nekünk is el kellett vinnünk, pedig olyan éhesek voltunk, hogy taxival mentünk vacsorázni icon_smile.gif
Jó nyaralást és érezzétek nagyon jól magatokat!

# 1748
Sancho.dl
Törzstag
Törzstag
2070 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40550 Üzenet linkje2007-08-10 07:44:48  Válasz a #40547. hsz-ra Előzmény #40547

Katus!

Nagyon köszönöm és ígérem, továbbra is írogatom az élményeinket icon_smile.gif

# 1749
Cerezin
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40588 Üzenet linkje2007-08-10 12:00:25 

Üdv. Mindenkinek!
Lisa & Sancho!
Nagyon jó a beszámoló és a képek is nagyon tetszenek. Most már látom, hogy nekem ,nem kell hajnalban kelni, hogy a felkelõ napot fényképezzem, mert annyi ilyen kép van, hogy azokat már nem lehet felülmúlni.
Most már nekünk is csak 27 az a bizonyos idõ, amit kikell még böjtölni, hogy meglássuk a várva várt tengrpartot. Helyesebben még plusz két nap, míg a vonat odaér. Már megvannak a háófülke jegyek is, csak az idõnek kellmár elérkezni, hogy neki tudjunk vágni a hosszú útnak. A tengerparton majd megkeresem az írásodat, amit lefényképeztél. Persze addigra már a híre-hamva sem marad, mert a nóta szerint is "Elmossa a víz, majd a betûket...", de csak a betûket, mert az emlékeket azt nem lehet már kitörölni sehonnan.
Sancho! az ilyen "dél-keleti szomszédok" tudják nagyon megkeseríteni az emberek nyaralását. Jó, hogy Ti nemúgy álltatok hozzá. Nagyon sokan nem tudják elviselni az ilyet és csak magukat idegesítik miattuk. Sokan direkt csinálják a másik bosszantására. Sancho, úgy gondolom az írásodból, hogy a rák nagyon megfeküdte a gyomrotokat, illetve csak Lisáét, hogy mostanában lemondtok róla.
Utólag boldog szülinapot kívánok és is, gondolom nem fogod elfelejteni ezt a szülinapot, fõleg, hogy Lisa gondoskodott a meglepirõl.
Várom én is a többi élményrõl is a beszámolót
Üdv.: Cerezin

# 1750
T.Márta
Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40611 Üzenet linkje2007-08-10 14:15:01  Válasz a #40538. hsz-ra Előzmény #40538

Lisa és Sancho!
Nagyon jók a képek, az éhes medve étlapját nézve kedvem lenne rendelni valamit egy Mythos kiséretével!

# 1751
Misa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40615 Üzenet linkje2007-08-10 14:52:36 

Hello emberek!

Mi hétfõn indulunk Nei poriba, és nagyon várom máricon_smile.gif eddigi 16 életévem alatt még nem sierült eljutnom a tengerpartra, de most 13-23 ott leszek, és a faluról is csak jót hallottam eddig:) Mondjuk azért kicsit aggódok a társaság miatt, ugyanis szüleimmel megyek, és hát jó lenne valami fiatalokat találni arra...

nah, konbanwa: Misa-Misa:)

# 1752
Ltibi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
57 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40618 Üzenet linkje2007-08-10 15:14:57  Válasz a #40354. hsz-ra Előzmény #40354

Kedves Zoleeee,
Aris apartmanház nem csak 1 van Poriban.
Egyre rákereshetsz a Bella tours oldalán, mi - illetve a gyerekeink - laktunk benn; szokványos görög apartman: középen pici konyha, fürdõ, kétoldalt két szoba, mindkettõ freanciaággyal. Baromi nagy erkély, ahol mi nyolcan!! tudtunk kajálni. Az éhes medve vonalában, a 2. kersztutca sarkán. Alatta parkoló. /Nekünk ezn a részen tetszett leginkább a part, a tenger felé menet meg talán a legolcsóbb abc.
Ltibi

# 1753
Misa
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40619 Üzenet linkje2007-08-10 15:18:07 

Jah, és itt valahol olvastam hogy arrafelé van egy Lidl... azt szeretném megkérdezni h az Nei poriban, vagy egy másik faluban van?
# 1754
Christine
Aktív fórumos
Aktív fórumos
313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40654 Üzenet linkje2007-08-10 21:27:28 

Sziasztok! Nei Poribol irok. Ezert nincs ekezet. Sorry. Minden nagyon, vagy majdnem nagyon jo. Voltunk Athenban is. Most eppen Skiathosra szeretnenk eljutni, ezert jottunk netezni (6Euroert orankent!! a Olimpic Hotelben), mert a gorogok egyszeruen nem ismerik a kozlekedesi modokat a sajat orszagukban, sot meg azt sem tudjak megmondani, hova megy a helyi busz.

A parthoz fuzodoen.. Mi talaltunk egy reszt, ahol meg lehet szabadulni a furdoruhatol de nagy hatranya az, hogy a tobbi itteni reszhez kepest tenyleg nagyon(!) piszkos. Eldobott szandalok, ures palackok, zacskok mindenutt es rengeteg..rengeteg cigarettacsikk!!!... elkeserito. De Nei Pori elott kozvetlenul amugy szep.

Az eddigi 10 napbol 3x fel napokat esett. A tobbi elment fakultativval... ugyhogy jo hogy meg maradunk.

A gorog kajarol nem meselek. Sokkal sokkal jobbra szamitottam. Ami azt illeti ha a kaja jon szoba, azonnal honvagyam lesz. Bar! Ettunk lepenyhalat... az finom volt. Meg a piacon is vettunk halat, azt az apartmanban keszitettuk el. Jo volt, csak szalkas.

A gyumolcs azonban....hmmm...az itteni gyumolcsrol odakat tudnek zengeni. Edes es zamatos, nem ugy, mint otthon.

Mi csak egy koktelt probaltunk ki egy barban, de az pocsek volt. Majd megyunk a koktelok Hazaba is, hatha ott....

Az ehes Medvet egyszeruen nem talaljuk, de most hogy irtatok, hogy a Theo mellett van...talan... most indulunk is megkeresni icon_wink.gif

Tovabbi jo nyarat kivanunk. Majd meg irok, ha hazaerkeztunk. Remelem Skiathosra sikerul egyenileg eljutni!

# 1755
Zolee80
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#40656 Üzenet linkje2007-08-10 21:49:22  Válasz a #40618. hsz-ra Előzmény #40618

Köszi szépen az infót. A Bella házára gondoltunk mert onnan van ajánlat, azt meg nem is gondoltam volna hogy több is van belölle.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 116 117 118 ... 901 902 903   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu