Szia ok!
megnéztem a kérdéseket és próbálok segíteni. A Vangelis apartman egy nagyon barátságos és szépen,egyszerûen berendezett apartman légkondival ellátva. Amelyik szobát én láttam: 1francia ágy+1 pótágy,fenyõszekrény,kis fõzõfülke hûtõvel,villanyrezsóval,Tv Duna tv-vel és egy kis fürdõszoba.
alatta van egy kis étterem ahol majd a fakultatív programokról kaphattok infót. Amikor mentek, a fürdõruhát készítsétek felülre a táskába mert mi 8-kor kiértünk ésa a szállást csak 1/4 3-kor kaptuk meg. Addig fürödtünk egyet.
nagy fogadtatásra ne számítsatok mert Alex az idegenvezetõ már bocsánat a csúnya kifejezésért de szarik a fejünkre. érkezéskor láttuk meg amikor be kellett fizetni a fakultatív programokra. az elõzõ csoportból egy csaj beteg lett és annyit segített neki,hogy mondta:Bérelj taxit amivel el tudsz menni Neos Marmarasba.Ez a hölgy adott nekünk egy tel.számot, a marmarasi orvos asszisztense számát,aki magyar.Ezt most rád testálom de ne legyen rá szükségetek:
Bugár Zsuzsanna 6947669080.
A parton nincs Wc se és zuhanyzó sem de a part csak egy ugrás a szállástól,1 perc. Átmész az úton és már a tengernél vagy.
Napágy,ernyõ bérelhetõ a parton úgy hogy odamégy,rendelsz egy frappét,koktélt stb. és egész napra tied.
Nekünk saját napernyõnk volt 6-8 euró az ára.
Toroni pici hely,5 supermarket van,egy pékség és egy bazár ami iszonyú drága.
Csütörtökön van Marmarasba piac, mi bementünk helyi busszal és ott vettünk apró kis ajándékokat az itthoniaknak.
A vizet nem ajánlatos fogyasztani, 1,7-1,8 euró egy karton víz.
Egyelõre ennyi, ha van konkrét kérdésed,írj!
Jó lesz nektek,én már most indulnék vissza!
Üdv, Judit
Üdv mindenkinek!
Örömmel látom, h van köztetek aki mostanság járt Toroniban Sajna mi ezen a nyáron csak szeptember elsõ hetében tudunk elmenni nyaralni,szóval a fõ kérdésem az lenne, h szerintetek így szeptemberben mennyire lesz nyugisnál is nyugisabb hely Igazából nem hajnalig tartó bulizásra vágyunk, csak legyenek azért nyitva nappal a boltocskák, cukrászda pékség,éttermek,és este is legyen jó kis hely ahol tudunk jókat vacsizni. Igazából nem aggódnánk ha autóval mennénk... Tényleg indul reggel 8kor is busz Sartiba és nem csak 12kor Mert az úgy elég rövid lenne, ha már az utolsó fél hatos busszal jönni is kellene vissza. Valakinél olvastam,h fogtak murénát is.Ez ugye nem komoly, nem támadják meg az embert ha véletlenül találkozik egy ilyennel? Vagy itt nem nõnek meg annyira? És a búvárkodást ,h értettétek? Csak egyszerûen nagy lélegzet és búvárszemüveg, vagy van vmi komolyabb lehetõség is?Elõre is köszi a válaszokat
Üdv mindenkinek!
... Sajna mi ezen a nyáron csak szeptember elsõ hetében tudunk elmenni nyaralni,szóval a fõ kérdésem az lenne, h szerintetek így szeptemberben mennyire lesz nyugisnál is nyugisabb hely Igazából nem hajnalig tartó bulizásra vágyunk, csak legyenek azért nyitva nappal a boltocskák, cukrászda pékség,éttermek,és este is legyen jó kis hely ahol tudunk jókat vacsizni. ...
Miért sajnos?
A Szeptember a legjobb idõszak az utazásra: nincs már tömeg és elviselhetetlen hõség. Ilyenkor még bõven nyitva van minden üzlet és taverna is.
Nem aggódnék ha egy egyébként nyüzsis helyre mennénk, csak Toroniról már olvastam olyat is ,h 27 lakosa van.. Egyébként pont azért esett a választásunk Toronira ,mert nincs az az iszonyatos tömeg,mint mondjuk Olympic beachen:)CSak tudjunk mit csinálni esténként ott helyben is. Azok a kaják(,ami nem gyros) kb milyen árakon vannak az éttermekben? A képek amiket eddig láttam gyönyörûek!Remélem tényleg Toroniban készültek:D
Ne számíts nyüzsire mert Toroninak nem 27 hanem 17 állandó lakosa van és nagyon csendes hely. Az éjszakai élet sem túl mozgalmas, az éttermeken kívül mást nem találsz. A kaják 5-15 euróig vannak. 3jó éttermet találtunk Leon, Zino és az Angelos.Toroniban nincs tömeg,nagyon csendes hely, kimondottan a pihenésre vágyóknak. Nem a tömegturizmust szolgálja hanem egy jellegzetes görög üdülõhely. Péntek délután jönnek a görögök vasárnapig és hétköznap csak a pár turista. Egy busznyi magyar és néhány külföldi rendszámos autót is láttunk és csupa görög.
Majd mi is rakunk fel képeket csak még nem jutottunk el odáig.
Szia!Judit
Szia Judit!
Nagyon köszönöm az információkat, sok hasznos dologról tájékoztattál és igazán minden részletre figyeltél a kérdéseimnél. Mi a véleményed a fakultatív kirándulásokról? Engem a hajókirándulás és az öszvértúra érdekelne. A meteoráknál és az athoszi kiránduláson már voltunk, az nagyon klassz volt annak idején.
Üdv.: Otyika
Sziasztok!
Tényleg tök jó ,h így elláttok minket információkkal:) Én még arra is kíváncsi lennék, h melyik napokon vannak most a kirándulások?Mi háromra is szeretnénk elmenni:meteora,athosi hajózás és BBQ hajózás.Bár biztosan nem esnek egybe,de én már be vagyok sózva,és szeretnék tervezgetni:D
Örülök,hogy tudtam segíteni, persze,hogy kíváncsi az ember ha ismeretlen helyre megy. Én is kérdezgettem de eléggé vegyes válaszokat kaptam. Mi nagyon jól éreztük magunkat és már most mennénk vissza.
Mi is voltunk elõzõ években a Meteoráknál és az athosi hajókiránduláson most pedig a Blue Lagoon hajókiránduláson voltunk. Ez szerdai program volt 10.15-ös indulással. Átvittek Sartiba busszal és ott szálltunk fel kis halászhajóra.2lakatlan szigeten kötöttünk ki és a 2.kikötés után a kapitány szuvlakit sütött, a lányok salátát csináltak. Hazafelé a hajón tánc volt. mi nagyon jól éreztük magunkat. kb.9-kor értünk haza. Ár:33euró/fõ
Szamaragolás:Csak Sartin van 6 öszvér de 3-4ezer emberre így az idegenvezetõ azt mondta,szinte lehetetlen. Szerintem ezt ki kell hagyjátok.
Meteora:hétfõ reggel 4.15 38euro ha jól emlékszem
Athos:kedd,? vagy szerda? nem emlékszem pontosan
Toroneos hajókázás:kedd 30euro
Blue Lagoon: szerda33euro
Thessaloniki:csütörtök
Minden program drágább volt mint az Apollon katalógusban.
Várom a további kérdéseket:-)
Ja!
A bizánci várromhoz menjetek fel, csodálatos naplementét tudtok onnan fényképezni.Kb.este 7-kor ha elindultok, szép lassan sétálva felértek és csodálatos látványban lesz részetek. Kötelezõ program!
Hello Judit!
Köszi a további infót. Mi is azt a hajókirándulást tervezzük, ahol ti is voltatok. A szamaragolást kihagyjuk, ha csak Sartin van, mert ott már részt vettünk egyszer ezen a programon, nagy élmény volt , biztosan sajnálnám egy életen keresztül, ha kihagytam volna. Ez akkor lett volna érdekes, ha Toroniban lett volna, mert arra számítottam, hogy ott is eljutunk olyan helyekre öszvérháton, ahová esetleg magunktól nem tudunk elmenni. A kötelezõ programot pegig szem elõtt tartjuk.
Üdv.: Otyika
Van Thessalonikibe is kirándulás de nem tudom melyik nap mert mi már ott voltunk és minket így nem érdekelt. De talán csütörtöki napon van és ugyanazon a napon van aquapark is.
Igen tudtunk a Blue Lagoon hajókiránduláson fõként de békatalp szükséges, hogy le tudj menni értük.De mi fõleg sünvázazakat gyûjtöttünk. A Fotóalbumunkban találsz a gyûjteményünk egy részérõl képet.