Én is örülök a beszámolódnak és hogy tetszett.
Hydrára Ermiones nevû faluból mennek ár kompok, de autóval nem lehet, azért azt valszeg Ermionesben kellene hagyni. Sok szállás van a neten, de az átlagnál drágább sziget Hydra.
Indulnék, de leginkább Hydrára, persze Tolóra is.
Érdekes, hogy Tolót én a leírások alapján sokáig úgy képzeltem el, hogy megy be rögtön a tengerparton az út mellette pár méterrel rögtön a tengerpart majd a végén homokos rész.
Aztán persze láttam képeken, hogy pont fordítva és személyesen kellemes csalódás ért, hogy nem rögtön az út mellett van a tenger közvetlen és sztem nagyon jó így nincs vele semmi gond.
Keskeny rész ottlakással egyszerûen szuper, persze vannak szûkebb részei de a mi részünkön elég széles homokos volt.
A Halasról már írtam pár szót az élménybeszámolósban, de akkor pár kiegészítés még mielõtt kijavítom a képeket (nekem nincs olyan szuper gépem mint neked pl, így van, hogy egy elõtte szite alig kivehetõ fotóból kell kihoznom a maximumot a számítógépet használva.
A képet a Culture C. Travelosok nyomtatták ki nekem, nagyon kedvesen felajánlva (külön köszönet érte). Én kértem Melindát, hogy írjon mellé pár sort Görögül, hogy halottunk róla az Interneten és hogy szeretnénk ha ajánlana vmi finomat.
Angolul pedig ráírtuk a képre, hogy ezt az embert keressük mert finomat szeretnénk enni.
Mikor Csütörtökön odamentünk barátnémmal elõtte salátát készítettünk a többieknek illetve magunknak is a Hajóútra barátném azt mondta, kicsit eszik mertt éhes belõle. Mondom nehogy azt tedd szükség lesz az üres gyomorra.
Mikor odaértünk tele volt (nemis igazán értettem, hogy hogy lehetett másoknak zárva mi mindig nyitva láttuk miután kideríytettük hol van.)
Najó mondom én kint szeretnék leülni inkább menjünk addig sétálni a kikötõbe.
Ebbõl ajándékboltok nézegetése lett, egyikben marha jó zenéket játszott a srác, de csak kb 15 másodpecig ment egy szám. Egyiknél mondtam is neki, hogy jó a zene Azután az a szám végigment P
Errõl jut eszembe aki megy jó ajándék ötlet a másik irányba lévõ abc-ben 4 euróért diszkoszvetõs uvegben Ouzo. Az uveg maga is nagyon szép !
Nade visszatérve kikötõig nem eljutva visszanéztünk akkor már kezdett szabad lenni egy asztal a bejárattól rögtön jobbra, öreget sehol se láttam fiatal lányok sürögtek.
Leszedte az asztalt és tett vett körölöttünk az egyik, de kicsit úgy megszokottan, nem mosolygósan trécselve hanem szó nélkül kicsit szúrós szemekkel. Én igazából a tulajnak akartam adni a papírt így vacciláltam mit tegyek.
Végül mikor a lány kérdezte mit kérünk odaadtam neki mire elolvasva
"oláááááá" nevetett egy nagyot és elrohant vele.
Mikor már kezdtem lemondani, hogy megjelenik az öreg -kihozták az Ouzo-t jégkockával egy pohár fehér bort, egyszercsak megjelent ha jól láttam kitrõl futva, de csak azt láttam, hogy kivülrõl lép oda határozottan megrázza a kezem kép a kezében mutogatja, hogy az bizony-õ.
Mondok ok én tudom ezért jöttem ide. Ha jól emléxem elrobogott be.
Na mondom, most mi jön. Egy idõ múlva kijön menjek be vele megyek vezet a szekrényhez, na mondom ez ismerõs lesz.
Kihúzza a fiókokat kicsit máshogy volt mint Hapci képein itt végig voltak halak jég között edény nélkül.
Mutatja az aprót közbe folyamatosan beszél, hogy friss húzza ki sorban a többit összesen négy féle volt. Közben jöttek a kérdések saláta, na mondom most azt kell mondani hogy csak decoration. Nem tudom, hogy csináltam de Tzaziki és Görög saláta is lett.
Próbáltam mondani neki, hogy elég fél kiló Hapciék egy kilójából okulva.
Ezt nem éertette sztem . Vagy nem akarta. Végülis abban a hiszemben ültem vissza, hogy a felsõ háromnál OK-ét mondtam az utolsó legnagyobat nem kértem és kérdezett valamit, hogy OK ugye arra meg bólogattam. Közben a csaj próbált fordítani, de mégjobban megkevert.
Mikor visszzaültam mondom a barátnõmnek, miért nem jöttél, most lesz valami, de nemtudom pontosan mik és mennyi.
Hozzták már korábban az elõételt, vmi sült paprika szerûség sok kenyxérrel.
Na mondom azzal csak kordában tartva kell a hely másnak.
És akkor jöttek az apróhalak citromal Tzaziki Görög saláta szeletelt Ropogósra sütött krumpli.
Ekkor már úgy éreztük ennél többet nemis tudunk enni, de hozták a nagyobb halat. Kétségbeesve néztünk körbe ezek mindig ennyit esznek?
Ha nem esszük meg megsértõdik (és dinnye se lesz), de el kéne pakoltatni. Aztán megkönnyebülönk a szomszéd Görögnek látszó család is csomagoltat.
Akkor lehet ?!
Na akkor megpróbálom elmagyarázni a kiszolgáló csajnak aki hozta a dolgokat, de õ közbe kimegy és megy az utca felé lejárt a munkaideje.
A másikkal megbeszélem erre negyed óra múlva látom õis kimegy.
Na mondom, most hogy fizetünk se õreg a felszolgálók pedig sorban leléptek.
Akkor már vendég sincs rajtunk kívül.
Megjelenik az öreg, hoz két édességet mondja, hogy a specialitása mellé egyet fordulva hideg ásványvizet hoz
Mikor befejeztük már az asszony ül csak kint nála próbálunk fizetni
a számla amit hoz 3-assal kezdõdik van rajta vmi 16 eurós
adtam két 20-ast, hogy ok köszöjük, sajnos a számlával együtt (csak a kézzel írt van meg)
Visszahozta az aprót, mondom az a borravaló, mikor megétette ok, mondom én de szeretnék közös képet az öreggel
Jön is kérdezi milyen volt, modom jó csak I'm full, de very fine volt minden.
A Tzaziki nekem kicsit túl erõs fokhagymás volt, de tényleg finom a Görög salátán meg hatalmas sajtszeletek felül.
Mondom, hogy szeretnék egy közös képet amit a barátnõm fotóz
Arra átnyalábolt és elkészült a kép.
Még godolkodom ezeket kirakjam-e
Kicsit érdekes fejünk van rajta
Aztán elköszöntünk és elmentünk lesétálni annyira tele voltunk.
Úgy láttuk õk bezártak, de még sokáig ültek kint.
Másnap Hydrás hajóútról jövünk öreg kinn ült mondo ráköszönök, vissza is köszönt illetve intett, de nem biztos megismert mert szalmakalapban és napszemüvegben voltunk.
Nahát kb ennyi bocsi, hogy több részletben lehet még összerakom egybe és képekkel berakom a Halvendéglõs topicba. P
Híressé tesszük ezt a „halast”, pedig ha jól belegondolunk, semmi különös, csak egy vendéglõs teszi a dolgát, ahogy kell. Tényleg kicsit szúrós néha a tekintete, de megcsillan benne a huncutság is; nekem szimpatikus ember. Amikor ott voltunk, a lány akkor is ott volt, felszolgált, de azonnal leült egy székre, ha nem volt dolga; kapott is az „öreg”-tõl eleget. Lehet, hogy a lánya…
Talán érdemes lenne egy kicsit összerendezve, kiegészítve, tovább színezve összerakni a történetet, s fotókkal együtt a másik topicba betenni (ha már van ilyen), akár a kapcsolódó hozzászólásokkal együtt. A moderátorok minden bizonnyal megteszik. Innen akár törölhetõ is.
Nagyon szép képek. A parti sétáinkból még nagyjából felismerem, merre volt ez a szakasz. Ez most ugyanaz a házvolt, ahol h.apci is lakott (bocsánat, de nem emlékszem, milyen néven mentettem el a szállás honlapját). Ha igen, akkor most már kétszeresen is megjegyzem magamnak.
Jajj Breki ne fájdítsd a szívem ezekkel a képekkel
Mióta hazajöttünk csak arra tudok gondolni, hogy milyen jó lenne újra ott lenni. Most épp az jutott eszembe, hogy ilyenkor, ha nem épp kirándulni voltunk, lent voltunk a strandon és már kezdtek megjönni a hullámok. Gondolom te és a többiek is, akik már itthon vannak, ugyanígy vannak vele mint én.
Különben a "halas embert", mert mi csak így hívtuk, mi is többször láttuk. Az utcán is és a vendéglõje elõtt is. Mikor elõször megláttam, h.apci képérõl felismertem, tök boldogan mutattam a többieknek, hogy nézzétek ott a halas ember. Talán nem is tudja, hogy milyen ismert lett. A fiúkat rá akartam beszélni, hogy menjenek be oda enni, de mivel mi a barátnõmmel egyáltalán nem szeretjük a halat, így azt mondták, inkább olyan helyre menjünk, ahol mi is tudunk vacsizni. Így hát elmaradt a "halas embernél" a vacsora.