Sokan emlegetik Gouves-t, általában mi a véleményetek a településrõl? Egy teljesen "light", 90% pihenéssel töltendõ vakációhoz keresünk úticélt.
Az eddig begyûjtött információk alapján viszonylag nyugisnak tûnik a hely a pihenéshez, de azért elég pörgõs ahhoz, hogy nyaraláson érezze magát az ember.
Aki járt már ott ossza már meg velem a személyes tapasztalatát.
Már csak két nap és Krétán vagyunk. Olvasgattam a fórumot és néhány helyrõl nem tudom biztosan, hogy hol található, érdemes-e megnézni? Tud valaki segíteni? Kournas tó? Preveli? Elafonisi? A legnagyobb vizi parkja az a Fehér hegységnél található, Anapolisban?
Köszönöm.
Már csak két nap és Krétán vagyunk. Olvasgattam a fórumot és néhány helyrõl nem tudom biztosan, hogy hol található, érdemes-e megnézni? Tud valaki segíteni? Kournas tó? Preveli? Elafonisi? A legnagyobb vizi parkja az a Fehér hegységnél található, Anapolisban?
Köszönöm.
Ancsi
Szia Ancsi!
Korunas tó északi parton Rethimno és Hania közt van Georgioupolinál kell letérni az autópályáról, ki van táblázva, de könnyen túl szaladhatsz, figyelni kell.
Preveli a déli parton van, Rethimnonál kell Armeni felé menni. Plakias elõtt 2-3 km-rel kell lefordulni, jól ki van táblázva.
Elafonissi a déli part legnyugatibb részén van Hánia felé kell menni, Kissamos elõtt kell lefordulni Elos és Vathi felé, jól ki van táblázva.
Mindhárom hely gyönyörû, jól választottál.
Jó utat, kellemes pihenést és jó nyaralást kívánok.
A Fehér hegység Kréta nyugati felén található. Az állítólagos legnagyobb vizipark az Anopolis pedig Heraklion és Hersonissos között a sziget belseje felé található. Heraklion és Hersonissos pedig a sziget keleti felén van.
Jó nyaralást nektek!
Üdvözlet mindenkinek!
Tegnap reggel jöttünk haza két hetes krétai nyaralásunkból!
Hát igazából még csak a testünk van itthon, mert lélekben még nem tudtunk elszakadni!
Bejártuk a szigetet, Balos-tól Vai-ig!
Mesélj! Milyen volt? Merre jártatok? Hány napig voltatok? Melyik volt a legszebb rész? Mit nem szabad kihagyni? Nem volt nagyon fárasztó körbejárni az egész szigetet? Maradt idõtök azért pihenni is?
Mi holnap utazunk Krétára, Ierapetra mellett lesz a hotelünk. Már nagyon várjuk.
Biztosan készítettél sok szép fotót, szívesen látnám a fotóalbumban és egy beszámolót is írhatnál. Nem semmi 2 hét alatt bejárni Krétát Balostól Vaiig. Pihenni nem nagyon volt akkor idõtök.
Jaszasz!
Szívesen megosztom a tapasztalatokat és élményeket! Talán úgy könnyebb lenne, ha kérdeznétek, hogy kit mi érdekel, mert
igen nehéz két hét élményeit szavakban leírni, hiszen elég sok helyen jártunk, sok mindent láttunk, szóval igen ingergazdag két hét van mögöttünk, amit maximálisan aktív nyaralásnak nevezhetünk. Délelõttõl késõ éjszakáig úton voltunk, utólag belegondolva nem is értem, hogy bírtuk, de amikor ott vagy persze nem érzi a lábad a km-eket, mert annyi a látnivaló, a tenger a hegyek, figyeled az embereket az illatokat. Szóval csõstül jönnek az ingerek és csak úgy röpülnek a napok! Ami engem illet a legnagyobb hatással ismét a tenger volt rám és kijelenthetem, hogy a leggyönörûbb türkiz-színû tenger az Görögország partjait mossa! Aki volt Balos-nál tudja mire gondolok, eleve az odavezetõ út is fantasztikus, de amikor araszoltam a "lépcsõkön" lefele és apránként kibontakozott elõttem a táj én nem hittem a szememnek és komolyan mondom gombóc szorította el a torkomat, hogy ennek a csodának a részese lehetek, aki jót akar magának az ne jöjjön úgy haza krétáról, hogy kihagyja! De akármerre jártunk mindenhol volt valami, ami megragadott a különbözõ városok vagy falucskák hangulata legyen az a tengerparton vagy fenn a hegyekben (húú azok a szerpentinek)
Szóval összességében csodás emlékekkel és persze fájó szívvel jöttünk haza!
Teszel majd fel fotókat?
Leírnád, hogy hogy néztek ki a napjaitok a programokat illetõen?
Hogy mennyi látnivaló fért bele egy napba?
Milyen kocsit béreltetek?
Santorinin voltatok?
Mindenkinek, hogy viszonyítani tudjatok autókázáskor:
Agios Nikolaostól a követzõ városok, falvak távolsága:
Krista 11 km
Elounda 12 km
Neapolis 15 km
Ierapetra 36 km
Dikteon andron(Dikté barlang a lassithi fennsíkon) 48 km
Heraklion 69 km
Moni Topolu 94 km
Kato Zakros 82 km