Csutek, végre én is megnéztem a képeidet, nagyon szép helyen járatatok. A barlang elsõ képei az istállóskõi "õsemberbarlangra" emlékeztettek. Oda is egy küzdelem felmászni a meredek lejtõn és annak ilyesmi a bejárata, de abban nincs cseppkõ.
Csodaszép volt ez a barlang. Csak kár, hogy nem volt kellõképpen kivilágítva. Sokkal szebb fotókat lehetett volna készíteni. Talán majd néhány év múlva.
Szerintetek 1 nap elég Lillafüred (palota szálló és környéke,Anna barlang,vagy Szent István barlang),Diósgyõr(vár) és Miskolctapolca (barlangfürdõ)megtekintéséhez
Szerintem igen. Mi a barnagfürdõben úgy 2-3 órát voltunk, de ha jól emlékszem, eleve 3 órára szól a jegy. A többit nem néztük meg, amiket írsz, de ugyanazon a környéken egy napon ennél még többet néztünk meg. Szóval szerintem belefér.
Ha valakinek a Börzsönnyel,Csereháttal,Bükkel kapcsolatos kérdései vannak, illetve az ottani helységekkel, szívesen válaszolok.Holnap igaz nem mert Kemencén,pontosabban a Fekete-völgyben leszünk amit már most mandinerbõl ajánlok ha túrázni ,kirándulni akar valaki.Pl.a Csóványost megmászni az csúcs,minden szempontból és szószerint.Természetesen térkép nélkül nem! és itt a turista térképre gondolok.Volt már precedens,hogy az erdészek és helyi vadászok közösen kerestek szerencsére meg is találtak "koca" kirándulókat egy vagy két nap után.
Szia Mono!!
Ha mindenhoivá elszeretnél mennei pl. Lillkafüred-tõl Tapolcáig akkor nem ajánlom az egy napot mert nagyon nagy rohanás lenne. Onnan tudom, hogy miskolcon születtem sokáig ott éltem.
Ha Lillafüredre mész a kisvasutat ha még müködik ne hagyd ki!!
Egyébként gyönyörü a tó az erdõ.
M.
Szia Miriam,
A kisvasutat mindenképp ki szeretnénk próbálni,úgy tudom hogy mûködik.
Rengeteg sok programot terveztem,de csak 6 éjszakára megyünk,úgyhogy nem tudom hogy mit sikerül megvalósítanunk belõle.
Nagyon érdekelnek a kastélyok,kúriák,várak,úgyhogy a legfontosabb dolgok mellett még ezeket is megszeretném nézni.Kisiskolás koromban jártam arra utoljára(most 31 vagyok) vándortábor keretében,fantasztikus élményekkel gazdagodtam,még azokat a helyeket is beszeretném járni nosztalgiázni.... ráadásul elég messzirõl is megyünk(Baranya megyébõl),tehát akármikor nem tudunk átruccanni
Köszönöm a tanácsot,és jó utat
Szia Mono!!
Akkor mindenkeppen Lillafuredet es a Palotaszallot, a tavat, vizesest, es kornyeket kisvasutat ajanlom figyelmedbe. Nagyon fog tetszeni gyonyoru.
Aztan ott tudsz jokat enni is.
Igazabol Tapolcan most ugy tudom a nagy strand be van zarva. A gyogyfurdo mukodik de az nagyon tele van idosekkel es gyerekekkel.
En jobb otletnek tartom Lillafuredet es kornyeket.
Kivanok neked kellemes kirandulast !
M.
Jól esik, amikor ilyen udvariasak vagytok! (Igaz, provokáltam is! )
Erdély és Bukovina sok tekintetben valóban gyönyörû, de most megint ünneprontó leszek... Egy barátom mondta régen, hogy a ..ar is jól néz ki, ha szépen sorba van rakva. Hát itt nincs sorba rakva! Van egy csomó valóban drágakõ (sok a világörökség része!), de a legtöbb egy rakás ..ar közepén, s ez sokat levesz a valódi értékébõl, a látvány élvezetébõl.