Szombaton, 25-én 8 sorban engedték át az embereket, nekünk nagy szerencsénk volt, mert 3 újat épp akkor nyitottak meg, így 15 perc alatt átjöttünk - de jó kis társaság verõdött össze, 98 %-ban török vendégmunkások, asszonyostól, gyerekestõl. 1100 km-en át csak szeméthegyeket és koszt láttunk, megspékelve a határátkelésekkel és a koldusokkal...sokadszorra fogadom meg, hogy még egyszer soha, de ami Görögországban fogad, az mindig vonzóbbnak bizonyul )
Mi is szegediek vagyunk,és mi úgy gondoltuk az a kis + km. igazán nem sok,már ha csak azt nézzük hogy közel 3000 mögöttünk volt,és nem tartottam volna kellemesnek a várakozást 40 fokban /klímával sem /Így megspóroltunk 4 órát.
üdv: Niki
A szerb-magyar határ átlépését napközbenre, munkaidõre kell igazítani, mert ekkor nyitva van Tiszasziget határátkelõ, ahol a legnagyobb csúcsforgalom idején is 5 perc a várakozási idõ, mert itt nem járnak törökök. Csak a szomszéd országok állampolgárai számára. Egyébként kb. 60 km kerülõ Röszkéhez képest.
Ha EU-s rendszámod van,akkor nem kell a " H " betûs matrica!
Így igaz, de ismerve egyik-másik határátkelõ kezelõjének tájékozottságát, nem árt, ha a kesztyûtartóban van a matrica.
Csak a sztori kedvéért: Egyszer NSZK-ból mentem az autópályán tranzitban Nyugat-Berlinbe világútlevéllel, amiben fel volt sorolva az összes földrész. Az NDK-s határõr azt mondta, ez nem jó, mert West-Berlin nincs benne. Fel kellett vele hivatnom a parancsnokát... Gondolom, elmagyarázta neki, hogy W-Berlin Európában van, mert nagyon piros lett...