Szerintem ugyanazzal a géppel repülök én is mint Te , július 19-én is ebben az idõpontban repültem (a gép akkor fél órával késõbb indult,így késõbb érkeztünk) Én Athénba most repülök ötödjére:) ebben az idõpontban metró az nincs, van viszont busz ami 30-40perc alatt bevisz a városba és elég sûrûn közlekedik (2x1,60 euroért). Taxi rengeteg van azzal is bejuthatsz.
Nyaralás céljából utazol? Meddig maradsz?? Gondolom Skyeurope-al utazol Te is.
- Jol latod, Petro! Ez egy katholikus templom (Szent Dionyssios). Nem sok van belole Gorogorszagban.
- Ez az Akademia!
- Ez az Egyetem!
- Ez a Nemzeti Konyvtar!
- Ezen latsz valamit? Mert en nem.
- Ez a Kolokotroni ter. Ez a regi Parlament, es a Kolokotronis tabornagy szobra.
A Parlamentben eloadast fogok tartanni egy kongresszusban, ket honap mulva.
Sziasztok,
gondoltam itt is megpróbálkozom az iwiw után, ahol idáig még nem sok segítséget kaptam.
Szeptember 26-án kezdem a sulit Athénban, és ezért érdekelne segítség( vagyis elég sürgös ) albérlet ügyében...Kérek bárkit aki segiteni tudna, vagy esetleg aki hasonló cipõben jár és bármilyen okból kifolyólag Athénba kölzözne mostanában hosszabb rövidebb idõre..az jelentkezzen..vagy aki albérlõtársat keresne.
elõre is köszönöm a segitséget, bármit szivesen veszek mert idáig eléggé egyedül fogok nekivágni.
Szivesen ismerkednék magyarokkal is akik kint élnek.
Ha vki segiteni tud, telefonszámot is adok.
:)Ramona
Hûha! De jó neked Ramóna, hogy kint tanulhatsz. Remélem tud segíteni neked valaki itt a fórumon. Ha lesz kedved, akkor írj majd nekünk a kinti életedrõl. Jó tanulást neked!
Szia, kint lakással kapcsoltban nem tudok segíteni, de ha olcsón akarsz jót kajálni jó helyen, és persze még nincs gyros allergiád akkor egyél mindenképpen a Quick Pita nevû helyen a Plakan. Amolyan igényesebb gyros büfé.
Pireusz szerintem egyébként elég zajos és koszos. A yachtkikötõ környéke valóban jobb már, de pl a metróvégállomás környéke nekem nem volt a szívem csücske. 1 éjt aludtunk egy olcsó hotelban, de irtó zaj volt egész éjjel. Nappal meg ellepik az utcákat a mindeféle észak afrikai származású bóvliárusok. Szerintem igen csak vigyázni kell az értékekre.
- Jorgos: Tenyleg, finom a Quick Pita - kicsit arrebb all a Bairaktaris, a leghiresebb gyros Gorogorszagban.
Pireusz valoban zajos es koszos, foleg a metrovegallomas kornyeke...
A feketek nem annyira, inkabb a feher kulfoldiek lopnak.