Jeki, jobbulást a barátnõdnek !
Idegenvezetõ témához. A más fórumokon kicsit eláztatott Kefalonia-i idegenvezetõ (Ibusz-Imperátor), a hajnali hatos telefonunkra reagálva,
kocsibaszállt, és egy patikát útbaejtve, gyógyszerrel a kezében sijetett a segítségünkre, a gyógyszer árát is alíg tudtuk rátukmálni. Utólag is köszönet érte !
Másik téma. Az Ibusszal utaztunk, a részvételi jegy kiállításakor kaptunk egy 'Utasprogram' címû papirost, ami a hely és az apartman rövid leírásán kívül tartalmazta az idegenvezetõ, a helyi partner, a Magyar Nagykövetség, illetve a helyi segélykérõ telefonszámait.
Jeki, jobbulást a barátnõdnek !
Idegenvezetõ témához. A más fórumokon kicsit eláztatott Kefalonia-i idegenvezetõ (Ibusz-Imperátor), a hajnali hatos telefonunkra reagálva,
kocsibaszállt, és egy patikát útbaejtve, gyógyszerrel a kezében sijetett a segítségünkre, a gyógyszer árát is alíg tudtuk rátukmálni. Utólag is köszönet érte !
Másik téma. Az Ibusszal utaztunk, a részvételi jegy kiállításakor kaptunk egy 'Utasprogram' címû papirost, ami a hely és az apartman rövid leírásán kívül tartalmazta az idegenvezetõ, a helyi partner, a Magyar Nagykövetség, illetve a helyi segélykérõ telefonszámait.
Na ez a korrekt! És ez az, amit a legtöbb kisebb iroda "elfelejt", mármint a hivatalos szervek elérhetõségét! Ez a szó szoros értelmében "létkérdés" (lehet)!
Emellett a megérkezés napján lévõ "eligazításon" is kötelességük lenne felsorolni ezeket a dolgokat, illetve az apartmanok hírdetõtáblájára is ki kellene efüggeszteni.
én mindig ugy megyek nyaralni, hogy felirok minden telefonszámot. na most az egyszer csak a rodoszi konzul számán lévõ lapot töltöttem le a rhodesinfo.com-rol. azt mikor felhivtam, egy rhodes café nevü hely vette fel...
amugy apartmanban pont azért raktam ki a hirdetõtáblára az általam kézzel irt adatokat, hogy másnak ne kelljen órákat szenvednie, mig megtalálja az adott szervet. utolso este kirakták nyomtatott papiron a dolgokat, addig nem tudom, hogy miért nem volt ott.
pedig eskü nem haragbol raktam ki, de sztem kint kellett volna lennie. ezért még lecseszett id.vez, h én megalázom õt. de hál istennek jóra fordulnak a dolgok itthon. bnõm fog tudni járni, az iroda becsõdölt (méltó büntetés a sorstól?!), az idegenvezetõ meg számoljon el a lelkiismeretével ha van olyan neki.
és azért ha görögbe utazom legközelebb, egyik elsõ kérdésem lesz az irodátol, hogy az id.vez beszél-e görögül. mert sokat számit. itthoni ismerösök forditottak nekem, mert néhol nem tudtak angolul vagy németül (pl kórházban az éjszakai nõvér, vagy a rendörségen).
azért ha görögbe utazom legközelebb, egyik elsõ kérdésem lesz az irodátol, hogy az id.vez beszél-e görögül. mert sokat számit. itthoni ismerösök forditottak nekem, mert néhol nem tudtak angolul vagy németül (pl kórházban az éjszakai nõvér, vagy a rendörségen).
Mi szeptember 3-ikan indultunk neki ket hetes turanknak, elore utazasi irodaban lefoglalt (aprilis elejen), Tolo es Kamena Vourla-i szállashelyeinkre. Peloponeszosz, azon belul Tolo volt az elso uticel. 19 ora utazas utan megerkeztunk. Termeszetesen az utazasi iroda kirendeltsegeben senki nem volt talalhato, viszont ki lett fuggesztve szamunkra es a tobbi egyeni utasnak az idegenvezeto elerhetosege. Kisebb nehezsegek aran megtalaltuk egymast, majd kerestuk az apartmant. Legnagyobb meglepetesunkre az idegenvezeto holgy (hivjuk:xy-nak) sem tudta hova kell menni, merre is talalhato pontosan. Olyan 15 perc elteltevel megtalaltuk az altala keresett szallast. Kicsit meglepetten pillogtunk, mivel ez nem az altalunk foglalt Tolo apartmanhaz volt (amit szova is tettem xy-nak, amit O szo nelkul eleresztett a fule mellett), mit volt mit tenni uccu neki kit erdekel, ha minden rendben talalhato a szallasokon akkor legyen ez. Kaptunk ket kulcsot es mielott meg jelezhettuk volna nem tetszesunket az egyik apartmannal kapcsolatban (koszos falak, ki nem takaritott helysegek, mellekhelysegben oda nem illo folttol sarga uloke etc.) a holgy mar el is parolgott. Mindez kb fel harom magassagaban. Rogton felhivtam xy-t, hogy ugyan talaljunk erre vmilyen megoldast. Nem igazan tunt segitokesznek es mondta, hogy eloszor is furodjunk le nyugodtan es fel hatkor lesz egy eligazitas az Aris Hotel-ben, addig nem tud segiteni. Furdes elott persze ki kellett volna takaritanunk?! Turelmesen kivartuk a fel hatos altala megadott idopontot, ami igazabol nem is nekunk szolt hanem a busszal utazo, fakultativ utazast igenybe vevo tarsainknak. Kb. egy ora elteltevel kiderult, nem csak nekunk van a szallashelyunkkel problemank. Egy negy fos csalad v. tarsasag, akik nem utolso sorban 4edik alkalommal jottek Toloba uezzel az utazasi irodaval, szinten porul jartak. Egy negy fos apartmant foglaltak es ket fos studiot kaptak ha jol emlekszem!!! De terjunk vissza a mi probelmankhoz. Szoval cirka fel het korul nagy lassan vissza indultunk az utazasi iroda kirendeltsegebe, ahol mar jartunk 2 orakor... Rengeteg utas, ilyen olyan problemaval, vagy csak egyszeruen kirandulasra szerettek volna befizetni. A holgynek mar kozben az emlitett csalad v. tarsasag es mi is tobbszor szoltunk, hogy szeretnenk ha esetleg az utazasokkal kapcsolatos munka teendoi elott foglalkozna velunk, mivel mi meg mindig utra keszen allunk:) Nagy nehzen eloszedte a Kleoni apartmanhaz tulajdonosat, aki egy nagyon aranyos es segitokesz embernek bizonyult. Megkerdezte, hogy mi a gondunk a szallassal. Mi szepen elsoroltuk, elmutogattuk a minket zavaro tenyezoket, aki erre minden problema nelkul biztositott egy masik szallast szamunkra. Igaz ez egy studio volt, erkely nelkul, de mivel klasszisokkal tisztabb es karbantartottabb volt az elozonel elfogadtuk. A kezdeti nehezsegek ellenere nagyon jol ereztuk magunkat Toloban es tokeletes kiindulo pontnak bizonyult a peloponeszoszi felszigeten.
Egy-ket kerdesem lenne a tortentekkel kapcsolatosan. Miert nem tudta az idegenvezeto holgy a probelmankat orvosolni rogton, akkor mikor jeleztuk neki hacsak egy telefonjaba kerul? Miert nem hivta fel a tulajt rogton? Es miert volt az jo neki, hogy egy jo par ember koszosan, faradtan, ingerulten, ehesen uli vegig az O kis mondokajat? Miert nem a katalogusban szereplo szallast kaptuk?
Mindez a Dias-Zeus Travel-nak koszonhetoen tortent velunk... de ez meg csak a kezdet, Kamena Vourlai szallashelyunkon teljesedett ki igazan a tortenet. Hamarosan folytatom.
Nem semmi! Nem is értem, hogy lehet idegenvezetõ az ilyen, aki ennyire nem törõdik az utasokkal. A másik amin nagyon csodálkozom, hogy a Dias Zeusnak elég jók szoktak lenni az idegenvezetõik, Hogyan tudtak mégis ilyen alkalmatlan személyt felvenni.
A frászt hozod rám Popeye77! Mi jöhet még? Sok hasonló rémtörténetet hallottam már sajnos, s egyre erõsebb bennem a korábbi elhatározás, hogy kerülöm az utazási irodákat. Amit magamnak intéztem, azért tudom, kit szidhatok. No meg soha nem fizetem ki elõre, s ha félrevezettek elõzetesen (volt már ilyen méghozzá Dániában!), hát egyszerûen megmondom a kifogásom és otthagyom. Õszinte részvétem!
Sajnálom én is, Popeye...
És a történteken nem lehet változtatni, meg utólag ugye okosabb az ember...
De én is h.apci véleményét osztom. Kersek magamnak, egyénileg.
Bár azt hiszem, ezt már te is így fogod csinálni, ha módodban áll!
Viszont azért bízom benne, hogy történtek szép dolgok is és azokat is hallhatjuk !
Ahogy igertem, folytassuk Kamena Vourla-i szallas tortenetevel...
Szoval Tolobol elindultunk K. Vourla iranyaba. Gondoltuk teszunk egy kis kiruccanast Korinthosz es Delfoi megnezese vegett. Igy is tettunk, meg nevettunk is rajta, hogy csak nem tortenik meg ujra, ami egy hettel korabban. Kenyelmesen nezelodtunk, igy este hat ora korul erkeztunk meg. Viszonylag konnyen megtalaltuk a helyi kirendeltseget (Stand Travel) a foutcan. Persze ilyenkor senki nincs itt, nem is vartuk. Kapasbol elovettuk a telefont, megeresztettunk egy hivast es mar is kaptuk az infokat, aminek koszonhetoen nagyon konnyen oda talaltunk a Ronzi apartmanhoz. Kaptunk ket kulcsot es mielott szetneztunk volna ismet elviharzott a holgyemeny. Bementunk a ket apartmanba, ami bar hasonlitott a Dias Zeus Travel altal a katalogusban kozolt kepekkel, megis hatalmas csalodasban volt reszunk. Olyan kep fogadott, mintha cirka 20 ev telt volna el azota miota a fotos keszitette oket. Azzal a kulonbseggel, hogy anno meg nem keszithettek szines fotokat. A falak saletromosak, a konyhai eszkozok atrozsdasodva (suto), a konyhai szekreny fiokjait tarto nutok ossze vissza cikaztak, ennek koszonhetoen egy fiok sem allt a helyen, a forduszoba messzirol tanuskodott a "tisztasagrol". Vizko mindenhol, a tustalca hianyanak koszonhetoen a furdo ajtaja kezd atrohadni. Illemhely ullokeje kozonseges szigszalaggal felragasztva a tartalyhoz, hogy ne csukodjon le, illetve ne essen le a helyerol. Felment bennem a pumpa es kiviharzottam a teraszra, ahol rengeteg magyar vendeg tartozkodott. Kerdezgettem oket, hova tunt az idegenvezeto, mondtak eligazitast tartani... erre en vissza kerdeztem miert ucsorognek itt kint. Meglepo valaszt kaptam (este fel het), hogy varjak a buszt vissza Tolobol, ami delelott kilenc korul ment el az uj vendegekkel. Lattak, hogy ideges vagyok kerdeztek mi a baj, szepen elmeseltuk nekik es legnagyobb megleptesemre nem lepodtek meg rajta. Tobben is igy jartak mint mi, volt aki szolt es kapott masik apartmant volt aki nem szolt... egy masik holgy is panaszkodott, mikor jottek reggel negykor mar itt voltak es mivel Ok az Eviara foglaltak szallast eleg komoly idot varniuk kellett a kompra, de igazabol nem is ez volt a legfobb bajuk, a szallasuk az altalunk kapottnal is rosszabb komfortokkal ellatott, apartmannak nem nevezheto valami...
Hivtam a holgyet, elmeseltem a legfobb bosszusagunkat. Par perc utan telefonalt, hogy egy szinttel fentebb van egy szoba amit oda tudnak adni helyette, benne a kulcs nezzuk meg. Felmentunk, megneztuk, nem ertettuk, hogy ezt most hogy gondolta. A szallast igaz jobb alapotban talaltuk, de mivel egesz nap ezt hasznaltak mellekhelysegre a hazautazasra varo utasok, ezert csak masnaptol volt elfoglalhato, valamint mi ket db ket fos studiot kertunk ez pedig egy 4 fos studio volt, ezek ugye nem kulon ket szobabol allnak altalaban. Igy ket parnak annyira nem komfortos. Ismet felhivtuk es kerdoen alltunk a helyzet elott. Bele csoppentunk egy felreertesbe, mivel a holgy azt hitte, hogy csak az egyik apartman-nal vannak gondjaink. Hivjuk a kolleganojet es beszeljuk meg vele mert O most nem er ra. Ok, hivom a kolleganot, termesztesen ki van kapcsolva... (Ha neha beneznenek ezekbe az apartmanokba nem hinnem, hogy gondolnanak ilyet. Valamint nem hiszem, hogy ne panaszkodtak volna masok is... atverve, hulyere veve ereztem magam) Teljesen felment bennem a pumpa, megkertem parom hivja O a holgyet, mert en nem allok jot magamert. Egy ujabb 5 perces csevely utan, kiderult nincs mas amit adhatnanak. Ekkor mar sik ideg voltam, es komolyan fontolora vettem, megverem a nagymama korban levo idegenvezeto holgyet. Tortent meg egy par telefonvaltas a holggyel, mivel eligazitas kozepen volt, "felsobbrenduseget" utalo hangon tortent a szovaltas, nem volt segitokesz (biztos felt hogy kiverem a balhet es volt meg egy par hasonlo apartman/studio kiadva). Pedig nem akartam mast megtudni csakhogy hol lehetne szemelyes kontaktust felvenni, mert az a 15-20 percen keresztuli telefonbeszelgetes nem tartozik a legolcsobb megoldasok koze. Vegul mar a telefont sem vette fel. Mikor veget ert az ismerteto tajekoztato, visszahivott es beinvitalt a fentebb irt partner utazasi irodahoz. Ekkora mi mar korbe neztunk mennyiert es milyen szallast kapunk, ha mas nem marad akkor jegyzokonyvet vetetunk fel es itthon kiverjuk a balhet a Diasnal... (az utazasi irodas holgy szerint erre csak angol nyelven van lehetoseg, amit persze nem feltetlen ertesz hiaba hiszed magad "perfektnek" egy adott nyelvben, eleg belegondolni abba, hogy sokszor magyarul sem erti az ember a kicsavart jogi maszlagot, meg egyebkent sem vagyok koteles alairni barmit is ami nem az anyanyelvemen van irva). Bementunk az irodaba, lefolytattunk egy kulturalt emberekhez melto beszelgeteset. Elpanaszoltuk a Tolo-i esemenyeket is, illetve szova tettuk azt is hogy az ember nem azert fizeti be az utat mar aprilis elejen, hogy ilyen korulmenyek varjak. A no nagyokat csodalkozott, szentul megvolt gyozodve arrol, hogy mi vmi szuper olcso akcios utra jottunk (ami meg ha igaz is lett volna, akkor sem tartom fernek a minket fogado allapotokat). Valamint elzarkozott a Diastol es nyomatositotta hogy Ok vagyis a Stand Travel csak partneri viszonyban allnak egymassal. Ezek utan utana erdeklodott a "fonoktol" milyen lehetosegek/eink vannak.
1: elfogadjuk az altaluk ajanlott apartmant a Ronziba (4 fos studio a ket kulon allo apartman helyett)
2: a Hotel Levendiben kaphatunk szallast, de mivel az Hotel ki kellene fizetni naponkent 15 eurot a reggeliert vagy 20 eurot a felpanzioert fejenkent. (420-560 eurot)
3: alszunk a mar leirt minosithetettlen Ronziban foglalt szobaban es a kovetkezo napon urulo Villa X-ben lesz egy 140 negyzetmeteres apartman (ezt persze nem tudtuk megnezni sem, mivel ki volt adva es senki nem tartozkodott ott)
4: foglalunk vhol szallast, masnap megnezzuk az apartmant es ha nem tetszik jegyzokonyv (mar magyarul)
A 4edik pontban leirtakat valasztottuk, mivel akarhogy is szamoltuk, meg ha hotelban szallunk is meg 100 eurobol megusszuk a 420-560 euros Levendis rafizeteshez kepest, meg mindig jobban jarunk, valamint ha jegyzokonyvre kerul sor ennek az arat is beleirjuk es itthon megprobaljuk mindenestol behajtani az utazasi irodan. Igy hat este 11 orakor sikerult a Acropol Hotelban foglalt szobakat belakni. 45 euro/2fo/ejszaka. Az arhoz kepest mellesleg meg kell jegyeznem nem nyujt semmi elvezetet. Tisztanak igaz tisztanak mondhato, viszont hamar ra kellett fizetnem legalabb elvarnam, ha kihuzok egy fiokot akkor az elfolia rajta legyen, valamint a szekrenyeknek legyen hatfal boritasa es ne az ektelenkedo csovek nevessenek arcon. Nah mindegy...
Reggel, 11 orara volt megbeszelve a talalkozo, nem kapkodtunk, kb 11 ora 15 percre ertunk oda. A holgy ahogy elmentek az ugyfelei rogton hivott minket, beultunk a kocsiba es iranyba vettuk a Villa.t. Kivulrol egyebkent nem a legjobb allapotban levo "Villa" mint megtudtuk a Stand Travel vmikori irodaja volt. Itt mar joval baratsagosabb osszkep tarult elenk, frissen takaritott helyseg hatasat ado hipo szag terjenget mindenutt. Egyetlen kifogasolni valo akadt osszesen, amit egy 6 v. 7 fos apartmantol nem vartam volna szemely szerint. Nem volt ket kulon bejaratu szobaja, az egyik mindenkeppen atjarohaz volt (4 fo szallasolasanal is) ha a konyhaba es a furdo/mellekhelysegbe szerettnel bejutni. Viszont kompenzalta az udvar es a hozza tartozo terasz, valamint az udvar vegeben talalhato kerti grillezesre kialakitott reszecske. Egy kis beszelgetes utan elfogadtuk, majd irany vissza a Travel, ahol meg ala kellett irnunk egy nyilatkozatot amiben kijelentettuk, hogy semmifele karigenyre nem tartunk szert sem a Stand Travel sem a Dias Zeus fele. Itt kikerekedett a szemem, hogy ugyan hamar elozo este elzarkozott a Diastol mit erdekli ez oket...
Jah kihagytam vmit:D Mikor nezegettuk a Villaban levo apartmant bejott a kollegano vagy a fonok felesege (akihez mar Joxnak is volt szerencseje mint kesobbi talalkozasunkkor kiderult), es maximalisan felhivta a figyelmunket hogy a WC papir nem illemhelybe valo, es hogy ne kapcsolgassunk el semmit mert felrobban a koceraj:D Neztunk nagyokat es azon toprengtem, tudjak.e a Diasnal milyen idegenvezetoket biznak meg a ceguk kepviselesevel. Bar nem csodalkozom, nekunk 2 foglalt szallasbol nem nem kevesebb mint kettovel volt problemank es ez az idegenvezetokre is szintugy igaz. Mindebbol azt a kovetkeztetest kell levonnom, hogy a Dias nem megy ki masra csak a magyar turistak lehuzasarol es arra gondolnak, hogy nekunk jo ez is es nem fogjuk szova tenni... Tavaly a JORGOS TRAVEL.el nekunk semmi problemank nem volt se a szallassal sem az idegenvezeto holggyel, igaz csak ket percig lattuk egymast:) Az biztos hogy a Dias Zeust ezek utan messze elkerul, valamint lehet megfogadom egy-ket forum tarsunk javaslatat es foglalok helyben, annak ellenere, hogy az utazasi irodan keresztuli foglalas meg kenyelmes is lehetne ha minden rendben lenne....
Dias Zeus 10/1
Diohejban ennyi lenne a tortenet...