Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 796
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csabah
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45666 Üzenet linkje2007-09-23 19:02:18 

Helló KVALCSI!
Az elõzõekben irtakat komolyan írtad? Te itt szerkesztõ és moderátor vagy ???!!!!Szoktál takaritani? Több bölcsességet várok egy szerkesztõ , moderátortól.Vehetsz példát pl Petrostól.ha OFF voltam bocs.
Üdv : Csaba

# 797
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45671 Üzenet linkje2007-09-23 19:40:49  Re:

kvalcsi írta:
Szia Petros!

Tudod le van írva az utazási irodák prosijában, hogy milyen az apartman és az is, hogy általában mit kell vinni (törölközö, WC papír, mosogató, stb.) valamint, hogy takarítás csak az érkezéskor van. Néhány irodánál még ez sincs. Én is voltam Evián úgy, hogy hazautazásunk elõtt nekem kellett kitakarítani az apartmant. Nem mondom, hogy jól esett, mivel hajnali 5.30-kor jött értünk a busz, de fertõtlenítõvel végigmostam az egész stúdiót, lehúztam az ágynemût, kivittem a szemetet. Nem problémáztam rajta, minek tegyem tönkre a nyaralásom. Szóval apartman és apartman között óriási különbségek vannak, foglalás elõtt érdeklõdni kell és akkor talán kevesebb az esély, hogy csalódunk. Azért írtam, hogy aki ennyire nem tudja elviselni az esetlegesen gyenge minõségû szállást, válasszon személyesen egyéni utazással, és akkor csak magának tehet szemrehányást. Én minden esetre nem rontanám el a nyaralásom azzal, hogy ennyire felhúzom magam.

Ne haragudj Kvalcsi, de te most vagy teljesen más témáról beszélsz, vagy csak írsz valamit, ami éppen eszedbe jut!
Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, hogy tudom, mi van egy ut. iroda ajánlatában, mit takar Görögországban egy apatrman/studó, azok felszereltsége és mi az ut.szerzõdés, minek kell bennelennie, hisz én álltam már mindkét oldalon és ez a szakmám! Bevallom, kint nekem is kellet kezelni olyan "szituációkat", ami nem volt kellemes, de ezért voltam ott. Mindig meg lehett oldani/beszélni!!! (kiégett izzó, elem a távirányítóba, folyat a WC tartály, lötyög-leesik a kilincs, nincs elég villa, tányér, nincs serpenyõ... és még sorolhatnám! De a tiszaságra sosem volt panasz, hisz míg az elõbb felsoroltak el-elkerülhetik a háziak figyelmét a turnusváltáskor, a tisztaságra mindig odafigyeltek és erre oda is kell figyelni.
Az oda érkezõ utas fáradt, nyügös, tele van a hócipõje és ilyenkor még a legnyugodtabb ember is találna kifogásolandót még egy luxusszállodában is!!!
A felsorolt "hiányosságok" (pl: izzó kiég, foganytú letörik, stb) ad hoc jelleggel bármelyik pillanatban elõfordulhatnak.
Itt jön be a telepített id.vez és az apartmantulajdonosok! És míg az utóbbiák az esetek nagy többségében kedves görög emberek, az ott dolgozó, szezonális kollégák mint látjuk nem egyformák. Ez az iroda kompetenciája, hisz a renoméja leginkább attól függ, hogy az utas a nyralása alatt konkrétan mit kap, tapasztal, stb...
Szóval az, hogy egy apartman 30 e Ft egy hétre, nem azt jelenti, hogy nincs tisztaság és az alapvetõ karbantartás ellátva...
És míg én is a "keresek szállást helyben" dolog híve vagyok, sokak nem azért nem tesznek így, mert nem akarnak, vagy ne tudnák, hogy meg van többek között az az elõnye, hogy megnézhetik a szobát, mielõtt beköltöznek és esetleg az árán egyezkednek. Talán nem tudnak autóval menni (mert nincs, vagy nem vállalja be a hosszú utat) vagy akár gyerekekkel utaznak és tizen óra kánikulában való utazás után nem akarnak esetlegesen órákat tölteni még szálláskereséssel, stb...
Tehát ha olyan a telepített kolléga, nem fog elutasítani "reális" kérést, arra hivatkozva, hogy a ez vagy az a szerzõdésben így vagy úgy van benne!
PL: Volt utasom aki napszúrást kapott (hál' Istennek nem komolyat) de annyira didergett, hogy pléd kellett neki... Most mondjam azt, hogy minek kellene nekem 40 fokban plédet biztosítanom, hisz ez a szerzõdésben sincs vállalva, meg különben is...
Nem! Kértem a házinénitõl és még valami gyógynövényes teát adott mellé, ha jól emlékszem icon_smile.gif
Szóval igen is vannak alapdolgok, amit jogosan vár el az ember icon_exclaim.gif

Azt nem tudom, te elindulás elõtt miért takarítottál! Az benne volt a szerzõdésben???
Ez iszonyatosan fura. Na ez az egy, ami tutira a szállásadók feladata! Nyilván mi is felmosunk, elmosogatunk az utolsó nap. De ezt sosem követelik az utastól, maximum - mint én is - az eligazításkor kértem. De csak "ha egy mód van rá" szinten. Ez se a fõnököméknek, sem a tulajdonosnak nem volt kikötése!!!
Ha valaki nem így tett, akkor sem került feketelistára és leszállítva sem lett a buszról!

# 798
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45706 Üzenet linkje2007-09-24 10:17:26 

csabah írta:
Helló KVALCSI!
Az elõzõekben irtakat komolyan írtad? Te itt szerkesztõ és moderátor vagy ???!!!!Szoktál takaritani? Több bölcsességet várok egy szerkesztõ , moderátortól.Vehetsz példát pl Petrostól.ha OFF voltam bocs.
Üdv : Csaba

Szia csabah!

Örülök, hogy ilyen bölcs emberek is vannak itt a hellaszon, mint Te. Remélem az okosságod nem csak az én szapulásomban fog megmutatkozni, hanem sok hasznos információval gyarapítod majd a honlapot.
Képzeld, szoktam takarítani, mosni, fõzni, sõt azalatt a több mint 56 év alatt mióta élek nagyon sok mindent csináltam még. Amennyiben van gondod még velem, privátban írd, mert ez itt off.

# 799
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45714 Üzenet linkje2007-09-24 10:51:17  Válasz a #45663. hsz-ra Előzmény #45663

Szia popey!

Bizony rosszul emlékszel, tavaly nem utazhattál a Jorgossal, mert a Jorgos Travel 2000-ben csõdölt be ami ugye nem most volt. Én pontosan emiatt a megjegyzésed miatt fogadtam kétkedve az írásodat. Arra illene emlékezni, hogy elõzõ évben kivel utaztál. Semmi nem garantálja azt, hogy a mostani "élményeidre" jól emlékszel.

# 800
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45716 Üzenet linkje2007-09-24 11:05:17  Válasz a #45671. hsz-ra Előzmény #45671

Szia Petros!

Mivel 20 éve nincs autóm, így én is utazási irodával nyaralok mindíg. Tisztában vagyok vele, hogy milyen szállások és idegenvezetõk vannak. Megpróbálok a foglalás elõtt informálodni és a lehetõségekhez képest a legjobbat kiválasztani. Én is elvárom, hogy tisztán adják át az apartmant, de nem esem akkor sem kétségbe, fõleg nem rontom el a saját nyaralásom, ha esetleg "beválogattam" a prosi alapján egy kinézetre klassz, de valójában lepukkant apartmanba.
Emlékeim szerint nem volt benne a szerzõdésben, hogy ki kell takarítani elutazás elõtt, de mivel megkértek mindenkit az eligazításnál, így számomra természetes volt, hogy tisztán hagyom ott magam után.

# 801
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45717 Üzenet linkje2007-09-24 11:11:22 

# 802
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45720 Üzenet linkje2007-09-24 11:30:08  Válasz a #45717. hsz-ra Előzmény #45717

Lehet, hogy az oldal neve Jorgos, de ez nem azonos a Jorgos Travellel. Nézd meg a cégismertetõt, ott az áll, hogy Travia.hu online utazási iroda.
# 803
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45729 Üzenet linkje2007-09-24 12:49:35  Re:

kvalcsi írta:
Szia Petros!

Mivel 20 éve nincs autóm, így én is utazási irodával nyaralok mindíg. Tisztában vagyok vele, hogy milyen szállások és idegenvezetõk vannak. Megpróbálok a foglalás elõtt informálodni és a lehetõségekhez képest a legjobbat kiválasztani. Én is elvárom, hogy tisztán adják át az apartmant, de nem esem akkor sem kétségbe, fõleg nem rontom el a saját nyaralásom, ha esetleg "beválogattam" a prosi alapján egy kinézetre klassz, de valójában lepukkant apartmanba.
Emlékeim szerint nem volt benne a szerzõdésben, hogy ki kell takarítani elutazás elõtt, de mivel megkértek mindenkit az eligazításnál, így számomra természetes volt, hogy tisztán hagyom ott magam után.

Hát pontosan errõl beszéltem én is.
De ha valakinek nem olyan szállás jut, amit minimálisan elvárhat az ember, az nem az õ hibája!
A legnagyobb gond, hogy sok iroda - lehet utazás szervezõ és közvetítõ is - nem rendelkezik naprakész infókkal! Az is az õ dolguk lenne, hogy minden szezon elõtt körbejárják a már évek óta általuk értékesített szálláshelyeket és az aktuális infókat adják az utasnak.
Sokszor mondják, hogy a szobából látni a tengert, közben a pálma, vagy más növényzet úgy megnõtt, hogy maximum a hullámokat lehet hallani...
Vagy évek alatt amortizálódott a hely, ezért bizony ez vagy az már nem található meg, vagy nem úgy van, ahogy valaha...
Normális esetben erre épp olyan figyelmet kellene fordítani, mint másra! De ebben a pénéhes világban sajnos csak az számit - ÉS TISZTELET A KIVÉTELNEK, mert akad azért szép számmal ilyen is - hogy minél több lóvét szedjenek be.
A másik, hogy ez egy szakma, amit tanítanak! Nyilván érzék is kell hozzá, de azért 4 évig az iskolapadban nem csak tengerpartokról készült fényképeket mutogatnak icon_smile.gif!
A jól és megbízhatóan mûködõ irodák háttéren e kettõ, tehát szakmai tudás, érzék és egy harmadik dolog a tapasztalat van. De ez nem csak az idegenforgalomra igaz. A a három dologból valamelyik hiányzik, vagy csak nem jól mûködik, bukik a dolog!

# 804
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45730 Üzenet linkje2007-09-24 12:57:14  Re:

kvalcsi írta:
Lehet, hogy az oldal neve Jorgos, de ez nem azonos a Jorgos Travellel. Nézd meg a cégismertetõt, ott az áll, hogy Travia.hu online utazási iroda.

Hát éppen ezért linkeltem be... icon_rolleyes.gif Egy ilyen bejáratott nevet és a kapcsolatrendszert nem hagynak veszni. Ha kidobják õket az ajtón, bemásznak az ablakon. Nyugodt lehetsz, hogy a háttérben ugyanazok a személyek állnak (és ez nem az elsõ ilyen eset).

# 805
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45736 Üzenet linkje2007-09-24 13:22:05  Re:

petros írta:

De ha valakinek nem olyan szállás jut, amit minimálisan elvárhat az ember, az nem az õ hibája!
A legnagyobb gond, hogy sok iroda - lehet utazás szervezõ és közvetítõ is - nem rendelkezik naprakész infókkal!

Ki mondta, hogy az Õ hibája! Én azt mondtam, hogy amennyiben saját szervezésben utazik, akkor csak magát hibáztathatja és be is olvashat magának, hiszen úgy nincs kit hibáztatni.

Egyébként teljesen igazad van, sok iroda nem rendelkezik friss, pontos infókkal az általuk ajánlott apartmanokról. Ebbe mi is belefutottunk idén Krétán. Egy baráti társasággal mentünk (11-en). Már az is fura volt, hogy nem készítettek szobabeosztást, de nem gondoltuk, hogy ebbõl probléma lesz, hiszen az egész házban 2 db 4 ágyas (2 hálószobás), 1 db 3 ágyas (1 szobás stúdió) és 3 db 2 ágyas stúdió volt. Mi 2 db 4 ágyast és 2 db 2 ágyast foglaltunk le. A bibi az volt, hogy egy idõs házaspár úgy foglalta le a 3 ágyas apartmant, hogy az külön hálószobás és ezért ketten beköltöztek az általunk kifizetett egyik 4 személyesbe, mondván Õk 2 szobát fizettek. Hiába kérte Õket az iroda és mi is, hogy talán abba a 3 ágyasba menjenek amit ki is fizettek, nem voltak hajlandók. Szerencsére Erikáék csak 3-an voltak (de 4 személyre fizettek, mert a 3 ágyast már elöttük lefoglalták az öregek), és így elfértek, de mi van akkor, ha tényleg négyen vannak? Mivel mi direkt utaztunk együtt, így nekünk szóba sem jöhetett másik szállás. A házaspárnak hiába ajánlottak fel másik szállást, nem voltak hajlandóak elfogadni.

# 806
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45738 Üzenet linkje2007-09-24 13:28:13  Válasz a #45730. hsz-ra Előzmény #45730

Én a Jorgos nevet inkább lejáratott jelzõvel illetném.

Nem tudom kik a tulajok, de a Jorgosnál Havas Tamás és a Szedleczky család volt a hunyó.

# 807
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45740 Üzenet linkje2007-09-24 13:33:37 

Jó, jó, de velem együtt Márta és Csabah is azt "furcsálta" hogy megvan az embernek a maga "nyüge", nem igazán "bíztató", kedves egy ilyen megjegyzés.
Elhiszem, hogy nem akartál megbántani senkit, de mikor elolvastam a dolgot - és ezek szerint mások is így voltak vele - úgy jött le, mintha Popeye-ék lennének a hibásak, hogy így ráfáztak a szállással.

Amúgy nagy világcégek külön státusszal rendelkeznek, referenseket tartanak, akiknek semmi más dolguk nincs, csak új piacokat kutanak fel, illetve idõrõl idõre ellenõrzik, hogy a már szerzõdött helyeken megfelelnek-e a dolgok az elvárt/megbeszélteknek, milyen változások vannak és esetleg fejlesz és bõvít is szolgáltatást, meg hasonlók.
Nyilván a legtöbb magyar iroda a méreténél (létszám ügyileg) és anyagi helyzeténél fogva nem engedhet meg ilyen alkalmazottat, de a tulaj vehetné a fáradságot - és azért több helyen meg is teszik - hogy szezon elõtt utána néz a dolgoknak... Ezt még ki tudja termelni, ebben biztos vagyok icon_exclaim.gif

# 808
T.Márta
Törzstag
Törzstag
850 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45742 Üzenet linkje2007-09-24 13:47:56  Válasz a #45738. hsz-ra Előzmény #45738

Sziasztok
Nem akarom nyujtani a kérdést, de idáig azt hittem , hogy a volt
" JORGOS " utazási iroda úgymond utóda lett a mostani" DIAS Z "- ! hiszen helyileg is ugyan ott van mint ahol 1995- ben fizettem be útra.
Az biztos, hogy akkor sem tudtak a szállásról / szálloda / bõvebb felvilágosítást adni , mint most ahol Nei-be voltunk. Ide azt monda egyik kedves lányzó, hogy az egyik oldalon 5, a másik oldalon talán 4 , apartman van. Összesen 5 db volt! Talán ezt már tudniuk kellett volna!!!
Ilyenkor érzem azt, hogy fizess a többit meg majd a helyszinen meglátod, de lehetõleg ne reklamálj mert azt nem szeretik !!!

# 809
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45746 Üzenet linkje2007-09-24 14:00:15  Válasz a #45740. hsz-ra Előzmény #45740

A nagy utazási irodákkal is akad gond. Az egyik rokonom a Neckermannal járta meg. Befizetett egy 5*-os hotelba tengerre nézõ felárral két hétre, és egy ócska pici lukat akartak adni Nekik, amelyikbõl egyáltalán nem lehetett látni a tengert csak a gazt. Kiderült az iroda hibázott, de legalább kaptak egy kétszobásat, ha nem is tengerre nézõ kilátással.
Van egyébként olyan iroda is, amelyik alapból "szépíti" a dolgokat és nem tudatlanságból. Ilyen pl. a Helios Club Travel. A Rózsa apartmanházról azt írja, hogy kb. 50 méterre van a tenger és a kilátás tengerre nézõ. Ebbõl egyik sem igaz. Ez is dühítõ, hogy ennyire félrevezetik az embert, de amikor egy utazás kiállításon ismét így láttam hirdetni az apartmant, szóltam a hölgynek, hogy illene kijavítani a leírást. Erre még neki állt feljebb, hogy ne rontsam az üzletét, mert minden úgy van, ahogy a prosiban leírták. Na ez az a dolog, ami engem igazán kiakaszt egy irodával kapcsolatban, hogy szándékosan tévesztik meg az utasokat.

# 810
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#45748 Üzenet linkje2007-09-24 14:07:18  Válasz a #45742. hsz-ra Előzmény #45742

Az elképzelésed csak félig valós. Valóban, a Jorgos Travelt kezdetben az a Jorgos Nanakos alapította a magyar partnerekkel, akié ma a Dias Zeus utazási iroda. Mivel nem értett egyett az üzletpolitikájukkal, így kivette a pénzét (csak 3 %-ot hagyott a Jorgosban), és megalakította a Dias Zeust, melynek az elsõ irodája a Moszkva téren volt. Mikor leégett a Jorgos a Károly körúton, akkor nyitott ott egy másik irodát is a Jorgos Nanakos a Diasnak.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 53 54 55 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu