a topic cime: munka gorogorszagban, meglepo modon ebbol az kovetkezik, hogy benne esetleg mar van egy par temaba vago hozzaszolas. probald ki, akar meg talalhatsz is valamit... sok sikert hozza! (es elobb gondolkodj,...!)
Sziasztok,
olvasom a hozzászólásokat és látom, hogy sokan járnak hasonló cipõben, mint én...
Krétára szeretnék menni, mert megfogott sziget bája, de már most úgy érzem, hogy nem olyan egyszerû ez, mint ahogy elõször gondoltam.
Miután 1 szezonban gondolkodhatok -télen kevés a turista -ezért meggondolandó, hogy érdemes-e feladni itthon a biztos megélhetést.
Persze a vágy, hogy menjek sokkalta nagyobb, mint a felelõsségérzet, ami lassan a harminchoz kicsit gáz szerintem. De javítsatok ki, ha tévedek, hogy sosem késõ elindulni egy olyan úton, amire az ember évek óta epekdik, de nem mert lépni...
A lehetõség megtalált, hogy mehessek akár egész szezonra, csakhogy... Kérdés, hogy ha az embernek nincs biztos anyagi egzisztenciája, mersze csak a vágya, hogy elmenjen, Ti belevágnátok-e??
Sziszka
Én is csak 27 évesen mertem lépni, pedig 14 éves korom óta fejemben volt a terv. Igaz, én nem Görögországba mentem, de hasonlóképp, mint te tervezed, feladtam egy biztosat a bizonytalanért, vakon belevágtam. Nekem másfél évbe tellett, míg sikerült a hivatalos papírokat megkapnom stb....de egy szezonra az egész más.
Egyrészt azt mondom, sosem késõ, másrészt viszont én túl gyámoltalan vagyok, valószínû, hogy egy szezon miatt nem merném feladni a biztos állásom. Fel kell pakolni mindent, ami csak szóba jön, egy képzeletbeli mérlegre...nem könnyû döntés. Ha nagyon vágyakozol rá, vágj bele!!!
Szia Sziszka!
Mint itt sokan mások, én is imádom Görögországot, szinte beleszerettem. Nekem nem ajánlottak fel munkát, de a barátnõmmel mégis belevágunk jövõ nyáron az ismeretlenbe! Engem is nagyon vonz, hogy abban a gyönyörû mediterrán országban éljek akár csak néhány hónapig. Lehet hogy az elején nehéz lesz állást és szállást találni, de de mivel nagyon vágyom oda, kockáztatok és belevágok! Sokat nem veszithetek, de lehet hogy rengeteget nyerek! Bár én suliba járok még, tehát nem az biztos állásomat kell feladnom...
Én mindenképpen megpróbálnám a helyedbe!
Szia Sziszka!
A fõ kérdés az hogy a vágy mekkora Én 21 voltam amikor Krétára kerültem dolgozni,és ezt követõen a nyarakat ott töltöttem,de õsztõl tavaszig itthon visszavártak a munkahelyemre,így nem voltam munka nélkül.Az egyik legjobb dolog volt az életembe az a döntés,hogy kipróbáltam az ottani életet,de ezt már annyiszor leírtam itt........
30 évesen viszont már nem vágnék bele,nekem ebben az életkorban más jellegû vágyaim voltak,de ez az én véleményem,ki milyen érett,ki mire érett,és kinek mik a vágyai,csak maga döntheti el,úgyhogy igazándiból segíteni szerettem volna a válaszommal,de talán mégsem sikerült..... tehát Neked kell ezt végig gondolnod és eldöntened
Sok sikert
Én jövõ nyáron szeretnék kimenni Sartira dolgozni 2 hónapra. Aki csatlakozna hozzám az írjon. Nincs még semmi biztos, de hát aki mer az talán nyer is Azért a környezetért bármit.
Kedves sziszka!
Bennem tombol a vágy hogy menjek. Idén diplomázom, anyukám mondogatja, h keressek már valami állást, de én nem szeretnék...én inkább mennék. Tudom nem igazán járunk egy cipõben, de én mindenképp megyek - remélem tényleg nem jön semmi közbe - mert tudom h ha nem megyek, beáll a mókuskerék, és én meg meg fogom bánni.
Ez tényleg bizonytalan jövõ, de az tuti h egy életre szóló élmény.
Puszi
Sziasztok,
köszön a sok hozzászólást, véleményt, próbálok kicsit válaszolni a feltett, illetve felvetett kérdésekre
Vojandi: ez a gondom nekem is, hogy évek óta ácsingózom külföldre, de eddig nem volt lehetõségem, merszem... és most is ezért vívódom, mert félek felrúgni itthon mindent, vagy ha nem is mindent, de mégiscsak itthagyok magam mögött családot, barátokat...
Asteri: ha most lenne lehetõséged, mennél????
Mono: a vágy túl nagy ahhoz, hogy józanul át tudjam gondolni, és felelõsségteljesen tudjak döntést hozni. Ezért kértem a véleményeteket, hogy Ti mit tennétek?
Elképzelhetõ, hogy lesz lehetõségem nekem is arra, hogy a munkahelyemmel egyeztetve, 3 hónap után visszajöjjek dolgozni. De arra azért kíváncsi vagyok, hogy miután hazajöttél, hogy érezted magad itthon? Nem fordultál be attól, ami itthon van? Gondolok itt arra, hogy más emberek, mentalitás, klíma etc.
Késõn érõ típus vagyok
Vörös: igen, kicsit más a szitu, mint nálam. Én a fõiskolát is munka mellett végeztem, így nem volt lehetõségem ez idõ alatt kimozdulni. Viszont mióta elvégeztem, azóta mehetnékem van, miután a munkán kívül nemsok minden tart itthon, úgyhogy megértem, hogy nem akarsz munkába állni, vagy ahogy Te fogalmaztál, bekerülni a mókuskerékbe
Sok sikert Neked, remélem szerencsével jársz!
Megkerdezhetnem h Te hogyan szerezted kint a melot Gorogben? Mert en jelnleg kint dolgozom Angkliaban Masfel honapja vagyok itt Es orulok h bele mertem vagni mertkisse feltem tole az elejen h egyedul kell vergodni de aztan ugy alakult h egz masik magzart csajt is ugyanide kozvetittek ki ugyh egyut jottunk ki
Na szoval de azert Gorogo gondolom mas miont Anglia Munkat meg szallastn szerezni azert gondolom nem plyen " egyszeru" mint itt Angliaban En jovo nyaron tervezek menni Gorogbe egesz pontosan Paraliara Csak egz lanynak nehezebb kulonosen egyedul Es ha lehet tanacsot kernek Toled ezugzben h hogyan fogjak ennek az egesznek nekiCsak pakoljak fel aztan usgyi???? Mert azert ez eleg bizonytalanul hangzik Peresze jo lenne valakit magam melle szerezni De ez sem olyan egyszeru persze nem lehetetlen
Szoval koszi elore a valaszodat Sajnos kesobb tom majd csak elolvasni Nem igen vagzok netkozlben
Es egyuttal telleg ha valaki akar Velek Paraliara jonni jovo nyaron az ne habozzon szoljon Nekem Kriszta vagzok 23 eves es a chrissti1@freemail.hu cimen erhet el
Koszike elore is
Kriszta
Lehetõség azóta is szinte minden évben akadna, de nem kedvemre való. Ez a terv azóta sincs teljesen elvetve, de nem tudom, hogy mit tennék, ha olyan munkát ajánlanának, ami igazán tetszene...
Itthon nincs fõnököm és amit 15 év alatt elértem, azt nehezen adom fel a bizonytalanért.
Talán bátrabbnak kellene lennem!
Sziszka ha a munkahelyeden meg tudod beszélni hogy nélkülözzenek néhány hónapig nincs vesztenivalód,mindenképp próbáld meg ha a vágy valóban olyan nagy,mert különben megbánod hogy kísérletet sem tettél rá
Kérdésedre a válasz:nehéz volt visszarázódni az itthoni életbe,hiszen mégiscsak más a mentalitás pl:ott mindig mosoly volt az arcomon,és az ugye ott teljesen természetes,itthon pedig nem lehet mosoly folyton az arcomon,mert szó szerint hülyének néznek:ez az idióta mit vigyorog,mit akar???!!!címû sztoriról van szó
Nagyon más,mégis ,én itthon vagyok otthon.Nagyon jó helyem volt,nagyon kedvesek voltak velem,a család akiknél dolgoztam elfogadtak,igyekeztek belevonni minden családi eseménybe,a lányok mintha a testvéreim lettek volna,de az a mintha ott van,tehát igazán befogadni soha nem fognak(itt ugye szigetrõl van szó,ahol azért még zárkózottabbak),és ezzel a többi külföldi is így volt akiket ismertem.Tudom hogy ezzel most többen nem értenek eggyet,de így volt,és nem csak saját tapasztalatról beszélek.Azt sem kell elfelejteni hogy ott sincs kolbászból a kerítés,ott is vannak bajok,gondok....de ez az ember életébe 1 olyan tapasztalat,amit máshogyan nem tudsz megszerezni,csak ha átéled......
Geia Sou Mindenkinek aki ebben a topikban kér segítséget!
Ha visszaolvastok,meglátjátok én ki is vagyok,és ha gondoljátok,kérdezzetek,munka ügyben sokat tudok.
Szép napot,ta leme!
Szia Barbi! Január közepén utaznék kb 2 hónapra pihenni,nagyon gáz volt az évem.Igazäbol Stavros és környéke érdekelne.Talán tudsz nekem ajánlani valami szálláshelyet ajánlani.Elöre is köszi snake