Sziasztok! Én 2006 nyarán voltam 3 hónapig Paralian dolgozni. 2007-ben mehettem volna, mert a munkahelyemre visszavártak, de sajnos nem sikerult szállást szereznem. Nekem épp ez a problémám, h munka lenne, a szállás meg nehezen, vagy pedig rámenne egész fizetésem. Barbi esetleg ha tudsz valamit ajánlani szívesen fogadnám. Munkahelyet szívesen szerzek Paralian vagy Olympich beachen, cserébe viszont jó lenne ha segítene nekem valaki lakást illetve lakótársakat szerezni, mert egyutt sokkal konnyebb fizetni az albérletet. Várom a reakcióitokat. Evics
Megkerdezhetnem h Te hogyan szerezted kint a melot Gorogben? Mert en jelnleg kint dolgozom Angkliaban Masfel honapja vagyok itt Es orulok h bele mertem vagni mertkisse feltem tole az elejen h egyedul kell vergodni de aztan ugy alakult h egz masik magzart csajt is ugyanide kozvetittek ki ugyh egyut jottunk ki
Na szoval de azert Gorogo gondolom mas miont Anglia Munkat meg szallastn szerezni azert gondolom nem plyen " egyszeru" mint itt Angliaban En jovo nyaron tervezek menni Gorogbe egesz pontosan Paraliara Csak egz lanynak nehezebb kulonosen egyedul Es ha lehet tanacsot kernek Toled ezugzben h hogyan fogjak ennek az egesznek nekiCsak pakoljak fel aztan usgyi???? Mert azert ez eleg bizonytalanul hangzik Peresze jo lenne valakit magam melle szerezni De ez sem olyan egyszeru persze nem lehetetlen
Szoval koszi elore a valaszodat Sajnos kesobb tom majd csak elolvasni Nem igen vagzok netkozlben
Es egyuttal telleg ha valaki akar Velek Paraliara jonni jovo nyaron az ne habozzon szoljon Nekem Kriszta vagzok 23 eves es a chrissti1@freemail.hu cimen erhet el
Koszike elore is
Kriszta
nagyon szivesen adok tanacsot, de boven eleg volt egyszer leirni mindent (idom se lenne ramegint, mert kulhonban vagyok en is), keress vissza legy szives! ami biztos, hogy sokkal konnyebb Gorogorszagban melot talalni, mint Angliaban, minden teren ezerszer rugalmasabban tudjatok megoldani a dolgokat! ez 100%!
sziszka Te pedig ezt tenyleg komolyan gondoltad? (Mono: a vágy túl nagy ahhoz, hogy józanul át tudjam gondolni, és felelõsségteljesen tudjak döntést hozni. Ezért kértem a véleményeteket, hogy Ti mit tennétek? ) ismeretlen emberek hogy adhatnanak tanacsot egy ilyen komoly dologban? ha tenyleg ennyire eros a vagy, hogy menj, akkor nincs mas hatra, mint elore, kulonben egy eletre ott marad a "mi lett volna, ha..." tuskeje benned.
Szió evics1!
A te érdésedre is válaszoltam priviben,itt csak annyit írok,keress magad mellé több fiatalt,akiknek szintén biztos munkájuk lenne,úgy menjetek szállást keresni,de nagyon nehéz.Tudom,hogy a fizetés rámegy az albérleti díjra,de ne röstelljetek ismerkedni görögökkel,hátha valaki tud olcsó szobát.Sokan így csinálják!Másképp felesleges kimenni dolgoznotok,mert nem visztek haza egy fillért sem. Üdv: Barbie
Koszi a valaszodat Visszalapozgattam es Olvasgattam mar amennyire volt lehetosegem a rendelkezesemre allo heti fel esetleg egy oraban a konzvtarban
Az vam h talatam valakit aki csatlakozna hozzam jovo nyarra Paraliara es annyit esetleg le tudnal irni h mikor erdemes oda kimenni Paraliara h munkat is talajunk meg szallast is...
Hat nem tom Gorogoba hogz megz de itt Angliab munkalehetoseg van sok legalabbis a nagzvarosokban En konkretan egz kis udulovarosban vagyok Igy telen itt sincs annzi melo de nyaron amikr szezon van akkor van allitolag nagyon sok Itt is a szallas az ami huzosabb De az is csak akkor ha egyedul vagy Ha mar ketten vagytok akkor elfogadhato aron ki lehet valamit talani A meloval kapcs meg annyi h en mar ket honapja itt vagzok de meg mindig folyamatba van a hivatalos papirok intezese de ugy nez ki h minden hamarosan meglesz
Koszi elore is
Kriszta
Tisztelt Barbie,most megint meg fogsz sértõdni,és ismét csak 10 hónap múlva fogsz jelentkezni újra?(ha jól emlékszem január végefelé sértõdtél meg legutoljára)Minden bántó szándék nélkül írom,hogy Velõ itt a tapasztalatszerzésre és az életre szóló élményre gondolt,nem csak a pénzszerzésrõl van itt szó,és Õ is csak segíteni szeretne a tanácsaival,mint ahogy Te is ,és mint Mi sokan mások.
Elnézést az off-ért.
Kedves Mindenki!
Látom itt nagyon eltérõ vélemények alakultak i munka és szálláskeresés ügyben Görögországban.
Nos én csak a saját tapasztalataimat tudom leírni,amit látok-hallok,senkit megsérteni nem akarok.
"velo" szerint hülyeséget írtam azzal,hogy azt írtam,nehéz szállást olcsón találni,és inge-gatyája rámegy erre a szegény magyar fiatalnak.Pedíg igen,rámegy ha nincs piszok szerencséje,hogy olyan fõnököt és olyan szállást találjon,ami megéri neki dolgozni.
Kedves "velo" megkérdezhetem te merre dolgozol külföldön?Esetleg pont Görögben?Akkor viszont Te is tudod jól,hogy így igaz:Ahány fõnök,annyi szokás.Ma már szinte minden taverna,bár,pizzás,kávézó,beach bár magánszemély tulajdonban van,a görög fõnöké és a családjáé.A fõnök vagy hozzátartozót alkalmaz az üzletben,vagy keres olcsó munkaerõt,úgymint albán,bulgár.Mert ezek a népek sza@ért-hu@ért elvállalják a melót,akkor a fõnök minek fizessen többet egy magyarnak?
A szállásról annyit,hogy ez meg apartman tulaj függõ.Az utazási irodák is adnak ki üresen maradt szobákat fiataloknak,de ez sosem biztos és nagyon drága.Pláne fõszezonban nyáron.Ugye Görögben mindenki vagy tavernából vagy apartmanból él.Ha valaki ott helyben,magánszemélytõl vesz ki szobát,az olcsóbb mint az utazási irodák szállásai.Pláne ha mondja,hogy neki hosszú távra kell.Még alkudni is lehet.De ez is változó.Az elmult nyáron azt láttam,hogy szenvednek a fiatalok Görögben,ku@va drágák a szállások,igenis HETI 70-150 eu között vannak!És a munkájuk sincs megfizetve,mert láttam én olyan lányt,aki napi 12 órás melóért,napi 20 eu kapott.Na?Akkor ebbõl hogy fizesse a szállást?Szóval ki kell fogni.És most már egyre jobban rámennek a fõnökök a görög nyelvtudásra,végsõ esetben angolra.
Nyáron,fõszezonban munkát találni?"velo" ki mondta,hogy ez könnyû?Mert nem az,sõt,aki nem megyk i görögbe már tavasszal munkát keresni,annak nincs is nyárra.Nagyon nehéz lett az elmult idõben minden itt.
Ez csak az én véleményem ezen lehet vitatkozni,aztán mindenki meglátja amikor ott lesz.Sok sikert minden munka keresõ fiatalnak,kezdjétek el már a kérdezõsködést tavasszal!
Üdv Mindenkinek: Barbie
Szia Mono!
Ebben igazad van,tapasztalatot lehet szerezni rengeteget,és élményekben is gazdag egy ilyen út,de rengeteg fiatalt láttam kimenni most nyáron,elkezdtek dolgozni,és egy hónap múlva azt vették észre,hogy a kivitt zsebpénz elfogyott a keresetük meg elment a szállásra.Félretenni mit tudtak?De van olyan is,aki szerencsés helyre ment dolgozni,neki tényleg szuper volt a nyár,jól fizetett a fõnö,és a szállását is õ állta.Ilyen is van.Dehogy sértõdöm meg:) Igazad van ebben.
Szió!