A Jox által javasolt útvonal a legegyszerûbb, kb 1400 km.
Én esetleg elgondolkodnék egy kitérõn a Meteorák felé (360 km és az idõ), ha még nem jártatok ott, Kalampaka (Meteorák) után van egy jó kis kemping, ahol kiadó szobák is vannak, jó a konyha, Meteora Garden a neve, itt elérhetõek:
Tudom, hogy csak elírás, de az elsõ válaszodban nem Nidrit, hanem Nikianát írtál. Nem kritizállak vagy kekeckedek, mielõtt nekem rontanál, csak én ebbõl az általad írt 12 km-es Nikiana-Vassiliki távolságból arányosan következtetve véltem, hogy akkor Vassiliki-Nidri csak 8, de mivel Te is tévedtél, így én is. De a lényeg, hogy ezek szerint megvan a jó szám. Bár mi mindig csak stoppal mentünk arra, azért gyanús lehetett volna az alacsony szám, mert emlékeim szerint is több mint félóra volt az odaút a hegyen át.
Köszönöm az útvonalmegjelölést. A térképek szerint grevenaig autópálya van, onnan a 15 -ös út ami belemegy aE 92-be. Viszont egy másikon egy újabb talán még épülõ autópályát jelöl. Szóval ez az Egnatia odos meddig is van kész. Bocsi a kérdezõsködésért, de eddig 3 térképen néztem és egyik sem volt egyforma. Ez lesz az elsõ igazán nagy utazásunk autóval, aztán egy hangyányit izgulok, persze jó értelemben véve. Ja és még azt is , hogy Ioanninát elkerülõ utat is jelöl amit szintén négysávosnak van jelölve és levezet egészen a tengerpartig. Huh , még csak Január van, de szinte , már ott érzem magam. Nem tudom,ti, hogy vagytok vele, de, ha becsukom a szemem szinte érzem a friss tengeri levegõ illatát, ami keveredik azzal az édes mediterrán illatorgiával. Látom ahogy a hullámok simogatják a fehér partokat, az omlós mennyeien finom tengeri halak ízei kavarognak a számban. Ülök a naplementében, csak nézek ki a fejembõl, közben legurítok egy mythost, és nagyon hálás vagyok az "ÉLETNEK" , hogy ezt is láthatom.
...szinte érzem a friss tengeri levegõ illatát, ami keveredik azzal az édes mediterrán illatorgiával. Látom ahogy a hullámok simogatják a fehér partokat, az omlós mennyeien finom tengeri halak ízei kavarognak a számban. Ülök a naplementében, csak nézek ki a fejembõl, közben legurítok egy mythost, és nagyon hálás vagyok az "ÉLETNEK" , hogy ezt is láthatom.
Szia!
Átlagos határátlépéssel kb 22-24 óra,de persze ez a határok miatt lehet akár több órával több is.Kevesebb nem nagyon szerintem :)Azért arrafelé elég kanyargósak az utak
Bár ha kész lesz az autópálya végig, akkor biztos rövidül a buszos út menetideje is
Köszi a válaszokat!!!
Akkor nem is olyan sok,mert mikor mi mentünk Sartira akkor szinte 1 nap volt az út.igaz akkor még Bulgárián mentünk keresztül!
És május végén milyen az idõjárás?Azt gondolom hogy tenger még hideg,de a levegõ???
Grevenáig autópálya. Onnan irány Metsovo; jó állapotban lévõ út embertelen sok hajtû kanyarral, gyakorlatilag folyamatosan tekersz, de a panoráma csodás. Metsovó (a legmagasabb pont) után (tavaly) kész volt kb 15 km autópálya, utána visszatereltek a régi útra és azon be Ioánninába. Az elkerülõ út tavaly még nem volt kész és Prevezáig egy centi autópályára se számíts.
Azzal a gondolattal is barátkozz meg, hogy kb két éve a görög rendõrök beszereztek egy rakás trafit és használják is, tehát vége az önfeledt száguldozásoknak!